Altın Portakal Film Festivali'nde Ödül Alan Nur Sürer Başarısını Yılmaz Güney'e Adadı!

Ülkemizin en prestijli törenlerinden olan Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde 'En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'nü Nur Sürer ve Binnur Kaya aldı. İstanbul Sözleşmesi hakkında konuşan Sürer, ödülünü Yılmaz Güney'e adadı.

Önceki akşam, bu sene 61. kez düzenlenen Antalya Film Festivali’nin kapanış gecesi düzenlendi. Ünlülerin akın ettiği gecede en iyiler ödüllerine kavuştu.

Sunuculuğunu Şebnem Dönmez’in yaptığı gecede 'En İyi Kadın Oyuncu Ödülü' "Mukadderat" filmindeki rolüyle Nur Sürer ve "Ayşe" filmindeki rölüyle Binnur Kaya’nın oldu.

“Öyle iki kadın vardı ki, biz o iki kadına da ödül vermeyi çok istedik. O yüzden bu dalda iki ödülümüz olacak" diyen jüri üyesi Gökçe Bahadır şöyle devam etti:

'Toplumumuzda çok farklı yerlerden gelen iki kadını çok farklı şekillerde temsil eden iki hikayenin iki güçlü kadını öyle kadınlar ki ve öyle performanslar ki gerçekten ödüllendirmek istedik. Ayşe filmindeki performansıyla Binnur Kaya ve Mukadderat’taki oyunculuğuyla Nur Sürer…”

Ödülü alan isimlerden Nur Sürer'in ödül konuşmasıysa gündeme damgasını vurdu.

Ünlü oyuncu, aldığı ödülünü değersizleştirilmeye çalışıldığını öne sürdüğü Yılmaz Güney’e ithaf etti.

"45 yıllık oyunculuk hayatımda, yolcu bana dokunan bütün yönetmenleri kaybettik. Onlar ışıklar içinde uyusun. Bu ödülü, biz sinemacıların en kıymetlisi, en ustamız Yılmaz Güney için alıyorum."

Sürer sözlerini "Çocuklardan elinizi çekin. Kadınlardan elinizi çekin. Hayvanlardan elinizi çekin. Ağaçlardan eliniz çekin" diyerek bitirdi.

O anları da buradan izleyebilirsiniz...

Küfürler Havada Uçuştu: Aydilge Listenary'nin 'Dinlemiyoruz' Harekatına Sert Çıkan Lil Zey'e Fena Çıkıştı!
Demet Özdemir'in Ardından Bir İlk: Oğuzhan Koç'un 'Dilek Taşı'nın Yıldızıyla Aşk Yaşadığı Ortaya Çıktı!
Farah Zeynep Abdullah, Engin Akyürek'e "Sosyal Medyadan Çok Teklif Alıyor musunuz?" Diyen Muhabire Laf Çaktı

Popüler İçerikler

Türkiye'nin Konuştuğu Köfte Krizi Sonrası Köfteci Ramiz'den Dikkat Çeken Paylaşım!
Sadece Boşanmak İstemiştim! Oğuzhan Uğur'un Mevzular Açık Mikrofon Programına Damga Vuran Cemile’nin Hikayesi
Gelinim Mutfakta'nın Popüler Kaynanası Beyhan Hanım'ın Kaşlarının Bi' Garip Değişimi
YORUMLAR
13.10.2024

Yılmaz Güney'in Nebahat Çehre'nin kafasına bardak koyup silahla nişan alıp, kurşun sıkması şiddet değil miydi ey Nur SÜRER (!) bu ne yaman çelişki böyle.

13.10.2024

ya bunların kadımlığı da insanlığı da belli çerçeveler içinde sınırlıdır, her yeri sanatçı, her yeri insan olsa ne yazar

13.10.2024

Üstelik bir kadının bunu söylemiş olması inanılmaz gerçekten. Bu tip insanların bile isteye sanatçı diye önümüze koyulduğunu düşünüyorum. Normal şartlarda böyle salakça bi cümleyi kuran insanın değer görmesi mümkün değil

Bu olmadı yılmaz dan niye rahasizsiniz

13.10.2024

Yılmaz Güney sanatçı değil insan bile olamaz

13.10.2024

arabesk kafalı kadınlarda "kadın döven karizmatik erkek" özentiliği vardır. keko dızo tayfasıyla düşüp kalkanlar hep bunlar işte.

TÜM YORUMLARI OKU (28)