Altın Fiyatları: Çeyrek Altın, 30 Mart Çarşamba Ne Kadar Oldu? Çeyrek Altın Kaç TL? Altın Piyasası Son Durum!

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşı, birinci ayı geride bıraktı. Geçtiğimiz aylarda rekor seviyeye ulaşan altın fiyatlarına müdahale edilmesinin ardından düşüşe geçmişti. Vatandaş, bu düşüşlerle birlikte derin bir nefes alsa da savaş başladığı andan itibaren döviz kurları ve altın fiyatları da yeniden hızlı bir yükselişe geçti. Uzmanlar ilk andan itibaren altın fiyatlarındaki yükselişin süreceği konusunda vatandaşları uyarmıştı. Hemen hemen her evde bulunan çeyrek altının alış ve satış fiyatının ne kadar olduğu da vatandaşların gündem konuları arasında yer alıyor. Peki çeyrek altın kaç TL? Çeyrek altında son durum nedir? Çeyrek altın nedir? Detaylar haberimizde...

Altın yatırımcılarının en çok tercih ettiği türlerden biri de çeyrek altın. Rusya ve Ukrayna savaşında bir ayın geride bırakılmasıyla birlikte altın fiyatlarının düşüşe geçeceğini düşünen vatandaşlar, yükselişini sürdüren altın fiyatları karşısında çaresiz. Peki çeyrek altın kaç TL? Çeyrek altında son durum nedir? İşte detaylar...

Çeyrek Altın Alış ve Satış Fiyatı;

Çeyrek Altın Alış: 1.507,00 TL

Çeyrek Altın Satış:  1.524,00 TL

Çeyrek Altın Nedir?

Çeyrek altın 22 ayar olup 18 mm çapında ve kulpsuz hali 1.75 gram ağırlığındadır. Yatırım için en uygun altın türlerindendir. Ayrıca piyasada en kolay bulunan altın çeşitleri arasındadır.

Altın Nasıl Yapılır? Nerelerde Bulunur?

Altın, magma adı verilen erimiş kayaların, katı kayalar içerisinde katmanlaşması ile meydana gelir.

Magma içerisindeki sıvı halde bulunan altın, depremler ve diğer jeolojik hareketler sonucunda açığa çıkan basınç sayesinde sıvı altınlar, kayaların içerisine dolar. Ayrıca rüzgâr, su gibi doğal etkenlerle de dere yataklarında altınların ortaya çıkmasına neden olur.

Altın nerelerde bulunur?

Kayaların içleri, kayaçlar, akarsu yatakları, volkanik kayalar ve dere yatakları oluyor. Yeryüzündeki altının çoğu ise kayaçlar arasındaki altın yataklarında bulunuyor.

Altın Nasıl İşlenir?

Altın çıkarıldıktan sonra karbon ve siyanür gibi kimyasal işlemlerden geçirilmesi saflaşmasını sağlar. Özellikle kayaçlar üzerinde bulunan ince yapılı altınların saflaştırılmasında da siyanür tercih edilir.

Popüler İçerikler

Arkeolog Muazzez İlmiye Çığ 110 Yaşında Yaşamını Yitirdi
Bahis Reklam ve Teşvik! Acun Ilıcalı, TV8 ve Exxen Yetkilileri Hakkında Soruşturma Başlatıldı
RTÜK Başkanı'ndan Gündüz Kuşağı Programlarına Son İkaz: "Toptan Yok Ederiz!"