Altın Fiyatı Ne Kadar, Kaç TL? Gram Altın Daha da Yükselecek Mi, Düşecek mi?

Altın fiyatlarındaki değişimler anlık olarak takip ediliyor. 24 ayar gram altın, hafta başından beri hızla yükseliyor. 13 Ekim’de yaklaşık 10 lira birden değerlenen gram altın, bugün de yukarı yönünü korudu. Yılın en yüksek seviyesine gelen gram altında son fiyat araştırılıyor. Peki, altın fiyatları ne kadar oldu? Altın yükselecek mi düşecek mi? İşte 14 Ekim saat 15.00 itibariyle gram altın, çeyrek altın, yarım altın ve Cumhuriyet altını fiyatları…

Altın Fiyatları Neden Yükseliyor?

Altın fiyatlarındaki değişim şok edici düzeyde. Dün yaklaşık olarak 10 lira değerlenen gram altın, bugün de yükselişini sürdürüyor. Peki, altın fiyatları neden yükseliyor? Merkez Bankası’nın geçtiğimiz ay uyguladığı faiz indirimi sonrasında altın fiyatları yükselmeye başlamıştı. Doların yükselmesine paralel olarak altın da yükseliyor. Ayrıca ABD tahvil getirilerinin yükselmesi de altın fiyatlarını yükselten diğer etmen olarak dikkat çekiyor.

ALTIN YÜKSELMEYE DEVAM EDECEK Mİ?

Yatırın ve birikimlerini altın alarak koruyan vatandaşlar, altın fiyatlarının akıbetini merak ediyor. Uzmanlar, Merkez Bankası’nda yapılan son değişiklilerle ekim ayında da faiz indirimi geleceğini tahmin ediyor. Eğer ekim ayında da faiz indirimi olursa dolara paralel olarak altın fiyatlarının da yükselmesi bekleniyor.

14 Ekim Kapalıçarşı Altın Fiyatları (Saat 15.00)

GRAM ALTIN NE KADAR, KAÇ TL?

Alış: 528.06 TL

Satış: 528,61 TL

ÇEYREK ALTIN NE KADAR, KAÇ TL?

Alış: 849,77 TL

Satış: 867,38 TL

YARIM ALTIN NE KADAR, KAÇ TL?

Alış: 1698,14 TL

Satış: 1734,67 TL

CUMHURİYET ALTINI NE KADAR, KAÇ TL?

Alış: 3495,09 TL

Satış: 3532,54 TL

Popüler İçerikler

Gündeme Bomba Gibi Düştü: “Dilan Polat ve Engin Polat’a Vergi Kaçırma Suçundan Tahliye Kararı Verildi”
Fatih Altaylı'dan Kendisine "Sözde Gazeteci" Diyen Hakan Ural'a Duyanları Dumur Eden Cevap
Canına Tak Etti: Gösterisinde Yaptığı Esprilerin Yayılmasına Sinirlenen Cem Yılmaz Tepki Gösterdi!