Altay'da 40 Bin Yıllık Bilezik Bulundu

onedio.com

Rusya Federasyonu'na bağlı Altay bölgesinde bulunan ve dünyanın en eski takısı olarak kabul edilen bileziğin yaşı, yapılan araştırmalar sonucunda tespit edildi.

The Siberian Times dergisinin haberine göre, 2008 yılında Altay’daki Denisovo mağarasında bulunan bileziğin yaşını tespit etme çalışmaları geçtiğimiz günlerde tamamlandı. Bilim insanları yapılan araştırmalar ve testler sonucunda, bileziğin yaşının 40 bin yıl olduğunu belirledi.

Çapı yaklaşık 7 santimetre, genişliği ise 2,7 santimetre olan bileziğin zarif bir kadın veya genç kıza ait olduğu tahmin ediliyor. Bilim insanlarına göre, bu kişi bileziği muhtemelen bayram günlerinde takıyordu.

İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

20 Yaşında 1 Milyon Dolara “Hayır” Dedi: Genç Kadın Bu Teklifi Reddetme Sebebini Açıkladı
Kalorifer Açmadılar, Dışarıda Yemek Yemediler: 40 Yaşından Önce Emekli Olan Çift
Saran’dan Sonra Okan Buruk mu? Gazeteci Sevilay Yılman’dan, Ela Rümeysa Cebeci Skandalında Okan Buruk İddiası