Alt Yapı Sorunları, Ses Kirliliği ve Çöp Dağları: Türkiye'nin Turizm Merkezi Çeşme'de Neler Oluyor?

Uzun zamandır balık çiftlikleri, rüzgar enerji santrali, taş ocakları, yüksek katlı yapılaşma, sit alanlarının imara açılması tartışmalarıyla gündemde olan Çeşme, alt yapı denetimsizliği nedeniyle turizm değerini gittikçe kaybediyor. 

Alt yapının yetmediği Çeşme'de lağım suları yollara akıyor, müşterilere fahiş fiyatlar uygulayan işletmeler ses sınırlarını aşıyor ve çöp dağları bölgeyi kaplıyor...

Denetimsizlik sonucu ortaya çıkan sorunlar Çeşme'nin turizm değerini düşürüyor.

Dar sokaklardan oluşan ve yoğun kalabalık sebebiyle güçlükle yürünebilen Alaçatı'da acil durumlar karşısında alınan etkili önlem yok.

Yangın çıktığında standart itfaiye araçlarının bu sokaklara girebilmesi mümkün değil. İtfaiye araçları hortumlarının da her yere ulaşabilmesi imkansız. Benzer risk ambulanslar için de söz konusu.

Çeşme'nin kanalizasyon alt yapısı iflas etmek üzere.

Her yaz mevsiminde milyonlarca turistin akın ettiği Çeşme'nin kanalizasyon alt yapısı yoğunluğu taşıyamıyor. Kirli atıklar yağmur suyu kanallarına veriliyor. Alaçatı, Şifne ve Ilıca Mahalleleri ile Yıldızburnu mevkii başta olmak üzere ilçenin birçok noktasından kanalizasyon atıkları rögar kapaklarından taşarak sokaklara, derelere ve denize akıyor. Hatta bazı yerlerde kanalizasyon atıkları borular ile doğrudan denize akıtılıyor. Etrafı lağım kokusu kaplıyor.

Denetimsizlik gürültü kirliliğinin önünü açıyor.

Alaçatı'da kaymakamlık ve belediye öncülüğünde alınan kararlarla müzik yayınını sonlandırma saati 01:00, ses desibel sınırı da 75 olarak belirlenmişti. Fakat işletmelerin büyük kısmı bu yasaklara uymuyor. Müzik yayınları saat 03:00'e kadar sürerken, ses sınırı da aşılıyor. Habere göre, vatandaşların ihbarı da dikkate alınmıyor.

TOKİ konutları bölgesinde alt yapı yok.

Şifne Mahallesi'nde iki yıl önce tamamlanan ve yaklaşık 1500 hanenin yer aldığı TOKİ konutları bölgesinde ise alt yapı sistemi hiç yok. Su ve kanalizasyon sisteminin yapılmadığı bölgede su ilkel yöntemlerle artezyen kuyularından temin ediliyor. Mutfak ve kanalizasyon sıvı atıkları denize veriliyor.

Çöp toplama işlemleri yetersiz.

Alaçatı'da özellikle işletmelerin önünde biriken çöpler de çevre ve halk sağlığını tehdit ediyor. Küçük boyutlu çöp toplama araçlarının seyrek aralıklarla girdiği Alaçatı'da, çöp toplama işlemleri yetersiz kalıyor. İşletmelerin önlerinde yığılan çöp dağları saatlerce toplanmayı beklerken etrafı pis kokular, sinek ve böcekler sarıyor.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Popüler İçerikler

Bahar Dizisinde Timur'un Her Şeyi Anladığı Sahnedeki Çekim Hatası Gündem Oldu!
Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Suat Okuyan'dan İş İnsanlarına Çağrı: Ali Erbaş İçin Araba İstedi
Halay Başkanı Mahmut Tuncer'in Estetikli Yeni Görüntüsü Sizi Çok Şaşırtacak
YORUMLAR
04.09.2018

Evet aşağıda ki okuduğum bazı yorumlara göre, İzmirli vatandaşlar çok temiz, dikkatli ve çevreci insanlar ortalığın mına koyan oraya dışarıdan gelenler çünkü izmirliler çok nuru pak insanlar.. Dünyanın hiç bir ülkesinde böle götü kalkmış bir şehir vatandaşı yoktur herhalde.

04.09.2018

izmirliler temiz mi değil mi o mu temiz bu mu temiz bilmem de dışardan göç alan şehirler zaman içinde bozuluyor bu da bi gerçek.herkes aynı şeyi söylüyor eski istanbul beyefendileri hanfendileri şöyleydi böyleydi diye sonra sivas,rize,malatya başta olmak üzere aldı göçü aldı göçü..ha bu vatandaşlarda keyfinden mi memleketini bırakıp geldi tabiki hayır aş ekmek istanbuldaydı napsınlar.bu devletin suçudur.ama noldu o kültür bitti gitti..izmir de öyle kim ne derse desin izmirin kendine has bi dokusu bi kültürü var ben izmirli değilim ama gayet de anlaşılabilir bişiy bu.anadoludan gelen göç akabinde suriyeliler o dokuya ayak uyduramıyor mk işte uyduramıyor.o götü kalkmış şehrin insanları şehre yaralı asker gelince kan vermek için sıraya girmiş insanlar sen kendi memleketine bak mk

04.09.2018

Eğitim sorununu acilen çözmemiz gerek 😡

04.09.2018

Belediyeden kaynaklı bir sorun, 40 bin nüfus var diye tüm önlemlerini ona göre alamazsın, senin ilçene her yıl yüz binler geliyor, en yoğun zamanlarda temizlikçi, zabıta vb sayılarını arttıracaksın. Emniyetteki turizm polisi gibi. Keşke Ata'ya saygı etkinliği, http://cesme.bel.tr/haber/cesme-atasini-saygiyla-selamladi Ata'nın ziyareti etkinliği http://cesme.bel.tr/haber/atanin-ilicayi-ziyareti-anisina-ozel-etkinlik falan gibi gereksiz şeyler ile uğraşacaklarına çöpleri toplasalarmış. Twitter hesaplarına girin, baştan sona Atatürk dolu https://twitter.com/cesmebld , tabi biliyorlar şehir rezalet olsa bile Atatürk primi kasarsan halk yine oy verir. Şehri bok götürsün ama Atatürk'ü analım.

04.09.2018

Belki oranın halkı da diğerleri gibi alnı secdeye değdiği için oy veriyorum mun, Atatürk'ü andığı için oy veriyordur. Ne var bunda ?

TÜM YORUMLARI OKU (51)