Almanya Zorunlu Korona Aşısı Uygulamasını Rafa Kaldırdı: Eylül Ayında Tekrar Değerlendirilecek

Almanya 18 yaş üstüne uygulan zorunlu korona aşısı uygulamasını rafa kaldırdı. Aşı uygulamasının sonuçları eylül ayına kadar takip edilecek ve tekrar değerlendirilecek. 

BBC Türkçe'nin haberine göre,koalisyon hükümetini oluşturan Sosyal Demokrat (SPD), Yeşiller ve Hür Demokrat Partili (FDP) milletvekilleri, 18 yaşından büyük herkes için aşı zorunluluğu öngören taslak düzenlemeyi geri çektiklerini duyurdu.

Genel bir aşı zorunluluğu olası görülmüyor

trthaberstatic.cdn.wp.trt.com.tr

Parti yetkilileri, Federal Meclis'te Perşembe günü yapılacak oylamada genel bir aşı zorunluluğunun kabul edilmesinin olası görünmediğini, yürütülen yoğun görüşmelere rağmen yeterli sayıda milletvekilinden düzenlemeye destek sözü alamadıklarını, reddedilecek bir öneriyi de oylamaya sunmak istemediklerini açıkladılar.

Bu nedenle yeni bir öneri kaleme aldıklarını açıklayan milletvekilleri, bu yolla uzlaşı sağlamayı amaçladıklarını duyurdular.

Yeni öneri ne öngörüyor?

Bugün açıklanan ve Perşembe günü mecliste oylamaya sunulması öngörülen yeni öneriye göre aşı zorunluluğu Ekim itibarıyla ilk aşamada 50 yaşından büyükler için uygulanacak. Bu yaş grubundakiler, 1 Ekim'den sonra üç doz aşıyı olduklarını belgelemek zorunda olacak.

18-50 yaş arasında olan, koronavirüse karşı aşı yaptırmamış olanlar ise, soru işaretlerini gidermek amacıyla uzmanlarla görüşmelere davet edilecek. Katılımın zorunlu olduğu bu görüşmelerde, bugüne kadar aşı yaptırmamış olanlar, Covid-19 aşıları hakkında bilgilendirilecek.

Eylül'de yeni durum değerlendirmesi

Hükümeti oluşturan partiler, mevcut düzenlemenin koronavirüsle mücadelede etkili olup olmadığını, gelecek aylarda yakından izleyecek. Hem salgının seyri hem de aşılanma oranlarındaki son veriler ışığında durum gözden geçirilecek.

Bu değerlendirmeler neticesinde, 50 yaş altındakilere de aşı zorunluluğu getirilip getirilmemesi Eylül ayında tekrar görüşülecek. Bu hafta Federal Meclis'te görüşülecek düzenlemede öngörülen bir başka yenilik ise, aşı sertifikaları konusunda güvenilir bir veri bankasının kurulması.

Covid geçirmiş, aşılarını olmuş, ya da zorunlu aşı danışmanlığını almış olanların bu durumlarını sigortalar aracılığıyla belgelenmesi, bu şekilde yasal düzenlemenin pratikte de uygulanabilir hale gelmesi hedefleniyor.

Kabul edilmesi halinde, düzenlemenin 2023 yılının sonuna kadar yürürlükte olması öngörülüyor, her çeyrekte düzenleme ile ulaşılan sonuçların değerlendirilmesi planlanıyor.

Popüler İçerikler

THY Hostesine Saldırdığı İddia Edilen ve Ağza Alınmayacak Sözler Sarf Eden Dilan Çıtak'tan Açıklama Geldi!
Vefatından İki Gün Önce Armağan Çağlayan'ın Programına Konuk Olan Metin Arolat'ın Sözleri Gündem Oldu
Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı
YORUMLAR
04.04.2022

Ben 3 defa Asi oldum ve bugün positiv sonuc cikti bu ne ya simdi

04.04.2022

Bos beles asi bu zaten, IMF'den sonra en buyuk tokat buydu Turkiye'ye atilan

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ