Almanya'ya Göç Eden Doktorların Paylaşımı Tartışma Başlattı

Kötü çalışma koşulları, sağlıkta artan şiddet olayları ve emeklerinin karşılığını alamamaları gibi sebeplerle yurtdışına beyin göçü verdiğimiz doktorlarımızın sayısı her geçen gün maalesef artarken Almanya'da bir araya gelen Türk doktorların paylaştığı fotoğraf karesi yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.

Pek çok alanda olduğu gibi sağlık sektöründe de ülkemiz için ciddi bir beyin göçünden söz etmek yanlış olmaz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konu hakkında söylediği 'Giderlerse gitsinler' sözü hala hafızalardayken hekimlerimiz ve sağlık çalışanları başta Almanya olmak üzere pek çok farklı ülkeye daha iyi koşullar ve çalışma şartları için göç etmeye devam ediyorlar.

Almanya'daki Türk doktorlar son olarak paylaştıkları bu fotoğraf karesi ile gündeme geldiler.

Hannover kentinde bir araya gelen doktorların o buluşması sosyal medya üzerinden 'Sayımız hızla artıyor' notu ile paylaşıldı.

Bu paylaşımın ardından ise bir tartışma başladı.

Ve beyin göçü konusu bir kez daha gündeme geldi.

Kimi kullanıcılar beyin göçüyle yurt dışına yerleşenlerden vergi alınması gerektiğini savunurken...

Kimileri ise konuyu anlaşılmaz biçimde doğal seçilime bağladı.

Bir kullanıcı ülkemizde eğitim aldıktan sonra daha iyi yaşam şartları için yurt dışına yerleşen doktorları "Hasn'a peşkeş çekmek" ile suçladı.

Mevzubahis paylaşımın ardından ise tartışma daha da alevlendi.

👇

👇

"Bizim vergilerimizle" tartışmasına doktorlar ve tıp öğrencileri de dahil oldu.

👇

Ve sağlık çalışanlarının ne gibi şartlar altında çalışmak zorunda kaldıklarını, nelerle karşılaştıklarını hatırlattılar.

Peki siz konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

İlginizi Çekebilir

Dünyanın En Ünlü Kanser Doktorlarından Biriydi: Önce Bebeğini Sonra Kendini Öldürdü
Görüşme Tarihleri Belli Oldu: Avrupa'ya Vizesiz Giriş İçin Kritik Eşik
Fatih Altaylı Duyurdu: Celal Şengör İstanbul'u Terk Etme Kararı Aldı

Popüler İçerikler

Atatürk'ün 'Bozkurt İşareti' Yaptığı İddia Edilen Fotoğraf Hakkında Gerçek Ortaya Çıktı!
Atatürk Türkiye Armasında Kurt Figürü Olmasını Neden İstemedi?
A Milli Takımımız Avusturya'yı 2-1 Mağlup Ederek EURO 2024'te Çeyrek Finale Yükseldi
YORUMLAR
06.08.2023

Keyiflerinden gittiler sanki amk dimi, hokkom vorso horom olsonmuş. Abi burda kalıp dayak yemeyi kabul etmedikleri için mi tepki verionuz, şu seçim öncesine dek duran dursun diyordum da şimdi gidebilen gitsin diyorum. Bizim kimseye yedirecek vatanımız yok diyoruz ama çatır çatır yiyorlar.

06.08.2023

Aynen öyle

06.08.2023

Fırsatları olsa 5 dakika durmayacak fırsatı olamayanlar nasıl da çamur atıyor vatana ihanet millete hıyanet edebiyatı yapıyor :))) işte bu milletin en büyük sorunlarında birisi de bu hasetlik.Neden ben değil de o..Sen senelerce oku emek ver, emeklerinin karşılığını alamayıp insan muamelesi görmediğin yetmezmiş gibi adını soyadını bile söylemekten aciz kırolar sana hakaret edip ağzını burnunu kırsın, kendisi gibi cahil maganda sülalesini toplayıp silahlarla kapına dayanıp seni öldürsün, elin bedevisi çölünden gelsin seni tokatlasın. Ankara’da doğum hastanesinde hemşire tokatlayan suriyeli gördü bu gözler. Ülkeyi kirletenler belliler ama ne yazık ki onları gönderemiyoruz, yetmezmiş gibi kendileriyle aynı cehalette milyonlarcası da akın akın geldi gelmeye devam ediyor. Şu anda bile bazı yerlerde ameliyat yapacak doktor bulunamıyor. Daha iyi şartlarda yaşamak isteyen insanlara saldıracağınıza bu insanları buralara gitmek zorunda bırakanlara saldırın.

06.08.2023

Ayaklar bas olunca boyle oluyor.

06.08.2023

Gitmekte haklılar.

TÜM YORUMLARI OKU (45)