Almanya ve Türkiye Adaydı: UEFA, Euro 2024 İçin İnsan Hakları Kriteri Getirdi

UEFA 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın ev sahibine karar verirken bu ülkelerdeki insan hakları kriterlerinin de uygunluğunun değerlendirileceğini aday ülkeler Türkiye ve Almanya'ya bildirdi.

Organizasyon için Türkiye, Almanya ile birlikte aday ülkeler arasında yer alıyor.

UEFA yaptığı açıklamada EURO 2024 adaylık sürecinde, tarihte ilk kez insan haklarına gösterilen saygının da kriterler arasında yer alacağını açıkladı.

Açıklamada bu kriterin Birleşmiş Milletler'in ilkeleri ve Spor, Haklar Birliği'yle yakın iş birliği içerisinde oluşturulduğu belirtildi. Kriterler arasında yolsuzluk karşıtı önlemler ve uyumluluk da bulunuyor.

Türkiye'ye daha yakın olduğu değerlendirilirken bu yeni gelişme ardından tartışmalar da başladı.

Euro 2024'ün düzenleneceği yer Eylül 2018'de açıklanacak. Her iki ülkenin de başvuru dosyalarını 27 Nisan 2018'e kadar teslim etmesi gerekiyor.

Sosyal Medya;

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Popüler İçerikler

Demet Akalın 5 Bin TL Ödeyen Kiracısının Üstüne Bir de Misilleme Yaptığını Görünce Sinirlerine Hakim Olamadı
Bir Oyunlar Peşinde: Evlilik Haberiyle Herkesi Afallatan Mükremin Gezgin Yine Hamilelik Senaryosu Yazıyor
Önceki Şampiyonları Bilen Ünlü Astrolog Meral Güven Şampiyon Olacak Futbol Takımını Açıkladı
YORUMLAR
03.05.2017

seçim anında "mühürsüz oylar kabul edilecek" diye düzenleme yaptığında biz "böyle saçma şey olmaz!" dedik ve yemediğimiz laf kalmadı? Eee adamlar da aynı şekilde oyun esnasında kural değiştiriyor, hiç tantana etme o yüzden şu anda! organizasyona ev sahipliği yapak için gelen "insan hakları, yolsuzluk vb" kriterleri SAĞLAYAMADIĞIN için hayıflan, üzül... Bu kadar acı ve küçük düşürücü bir şey olabilir mi?

03.05.2017

" Oyun oynanırken kural mı değişir yahuuuu. Bunlar Türkiye nin ileri gitmesini istemiyorlar. Bunlar hep bizans oyunları. Nerden Çıkmış İnsan Hakları - Yolsuzluk falan. " diyen zihniyetin taaa...... Bunları utanmadan diyecekler çünkü 2 hafta önce YSK ları aynı şeyi yaparken sesleri çıkmıyordu bu yav....ların

03.05.2017

Yorumlara bak allasen! Arkadaş, burada konu senin insan hakları konusunda dünya sıralamasındaki yerin değil.. konu, kuralı kuralsız şekilde değiştirmeleri, senin ülkene bir haksızlık yapılıyor sonuçta (sıralamada bilmem kaçıncı olduğun önemli değil) ve yorumların ekseriyeti ülkesini düşman bellemiş dimağlardan fışkıran zehirlerden oluşuyor, yazık vallahi yazık!!

03.05.2017

" Kuralı kuralsız bir şekilde değiştirmek " çok güzel bir ifade. Ama nedense daha 2 hafta bunu biz yaşamadıkmı.Hem de devlet eliyle... Önce kendimize bir bakalım sonra dışarıya bir olur yumruğumuzu vururuz. Kardeşim

TÜM YORUMLARI OKU (37)