‘Almanya'nın İncirlik ile İlgili Talebi Var Fakat Verilmiş Bir Karar Yok’

Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Nurettin CanikliAlmanya'nın İncirlik Üssü'nü kullanma talebi olduğunu, fakat verilmiş bir kararın henüz söz konusu olmadığını söyledi. 'Nitelikli yabancı çalışanlara turkuaz kart' getirileceğini söyleyen ve Suriyelilere daha kolay çalışma izni verilmesinin önünün açıldığını ifade eden Nurettin Canikli, açıklamasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili diploma tartışmalarına ilişkin de, 'Tüm gerçeklere rağmen yapılan tartışmalar kasıtlıdır ve ahlaki değildir' dedi.

Soru üzerine TRT'deki bir programda ilahiyat profesörünün 'Namaz kılmayan insan değildir' demesinin de hatırlatılması üzerine Canikli, 'Suç teşkil ediyorsa gerekli soruşturmalar yapılır' dedi.

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Çankaya Köşkü'nde Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklama yaptı ve gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Canikli'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

'Yatırım ortamının iyileştirilmesine yönelik kapsamlı bir çalışma sunuldu. Toplantı da tarım sektörü detaylı bir şekilde ele alındı. Arazi tapulaştırılmasına yönelik kanun teklifi Meclis'e gelecek. Bu çerçeve de ekilemeyen arazilerin devlet tarafından kiraya verilmesi şeklinde bir imkan sağlanmaya çalışılıyor. Yine meraların işgal edilmesi önemli bir sorundur, cezalar arttırılacaktır. Başka ülkelerde verimli arazi kiralanması için de çalışmalar yürütüleceketir. Bütçede tarıma verilen destej sürekli artmaktadır.

Nitratlı gübreye 'terör' engeli: '280 bin ton gübre bloke edildi, satışı yasaklandı'

Yılda 1,5 ton nitratlı gübre kullanılmaktadır. 280 bin ton gübre bloke edilmiştir, satışı yasaklanmıştır. 2017 şubat ayına kadar nitratlı gübrenin takibi için çalışmalar yürütülecek sonrasında takipli olarak serbest bırakılacaktır.

Kırmızı et fiyatı son dönemlerde çok tartışılan konuların başında geliyor. Yaz aylarında yüzde 12 civarında bir tüketim artışı gerçekleşiyor. Bunun fiyatlara yansımaması için kırmızı et ithalatı yapılıyor. Yaz aylarındaki talep artışının fiyatlara yansımaması için gereken her türlü çalışma yapıldı ve yapılıyor. 

Süt ürünlerinin ihracatında etrafımızdaki ülkelerdeki sıkıntılar nedeniyle sorunlar yaşanıyor bu konuda müdahale alımı yapıldı ve alımlar devam edecek. Bu sütler süt tozuna dönüştürülerek yardım yapılan ülkelere aktarılacak.

'Yatırım ortamına katkı sağlayacak çok büyük bir paketi önümüzdeki günlerde Meclis'e getireceğiz'

Yatırım ortamına katkı sağlayacak çok büyük bir paketi önümüzdeki günlerde Meclis'e getireceğiz. Bu paket ile birlikte ileri teknolojik şirketlerin alımında damga vergisi ve harç muafiyeti getirilecektir. Yurt dışındaki fuarlara katılımda kolaylık sağlanacaktır. Şirketlerin tür değişiklikleri ve tasfiyeleri kolaylaştırılacaktır. Şirket kurulumundaki bürokratik işlemler tamamiyle bertaraf edilecektir. 

ArGe faaliyetlerinin teşvik potansiyali daha da arttırılıcaktır. Birikimli hayat sigortalarından toplu değil daha uzun vadeli aylık ödemeli şeklinde kullananlara teşvik mekanizması getiriyoruz. İslam ülkelerinden sermaye aktarımının önündeki tüm engelleri kaldırıyoruz. Kira sertifikasına ilişkin her türlü varlık ve haklar istisna kapsamına alınıyor.

Nitelikli yabancı çalışanlara turkuaz kart

Yabancıların Türkiye'de çalışmalarına yönelik şartlar iyileştiriliyor. Uluslar arası çalışma izinleri artık tek bakanlık tarafından yürütülecektir. Şirket ortaklarına bağımsız çalışma izni verilecek. Kısa süreli olsa da yabancı çalışanlara ve stajyerlere artık Türkiye'de çalışma izni verilecek. Nitelikli yabancı çalışnaların ülkemizde sınırsız çalışmları için Turkuaz Kart'ı verilecek. Suriyelilere daha kolay çalışma izni verilmesinin önü açılıyor.'

Canikli, açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

'Almanya'nın İncirlik talebiyle ilgili karar verilmedi'

Canikli, Almanya'nın İncirlik Üssü'nde kurmak istediği askeri tesisler konusunda Türkiye ile süren görüşmelerde mutabakatın sağlandığına ilişkin haberlerle ilgili, şöyle konuştu:

'Almanya'nın İncirlik ile ilgili talebi var fakat verilmiş bir karar henüz söz konusu değildir. Talep doğru, onun dışındaki değerlendirmeler spekülasyondan ibarettir. Almanya'da alınan o talihsiz karar sonrası Türkiye elbette çalışma yapıyor. Ancak bu çalışmaların göz önünde çok açık olmaması gerekiyor. Türkiye'nin bu karar karşısında kayıtsız kalması söz konusu değil.'

Almanya ile Türkiye Arasında İncirlik Mutabakatı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili diploma tartışmaları: 'Tartışmalar kasıtlıdır'

Sayın Cumhurbaşkanı'nın diplomasıyla ilgili en ufak bir tereddüt söz konusu değildir. Cumhurbaşkanımızın diploması sayısız kere kamuoyu ile paylaşıldı.  Tüm gerçeklere rağmen yapılan tartışmalar kasıtlıdır ve ahlaki değildir.

YSK, Erdoğan'ın Diplomasının Noter Onaylı Örneğini Paylaştı

TRT'deki 'Namaz kılmayan insan değildir' sözleri: 'Suç teşkil ediyorsa gerekli soruşturmalar yapılır'

Video: @errdemglr / Twitter

Sadece bir haber olarak gördük, ayrıntılı olarak izlemedik. Suç teşkil ediyorsa gerekli soruşturmalar yargı tarafından yapılır ama Bakanlar Kurulu tarafından müdahalemiz söz konusu değildir. Suç ise mahkemeler gerekli kararı verir. Kişisel olarak görüşüm, bunun ceza gerektiren bir açıklama olduğunu söylemek şahsımıza ait değil. Suç durumu söz konusuysa savcılar saten harekete geçmiştir.

TRT'nin İftar Programından: 'Namaz Kılmayan Hayvandır'

LGBTİ yürüyüşüne izin verilecek mi?

Bu tür izinler için bazı kriterler var. Yetkili merciler bir sakınca yoksa izin verir ve ilgili güvenlik tedbirleri alınır.

Ajanslar

Popüler İçerikler

Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!
Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
Çekirdek Sabancılar Nazlı, Hacı ve Arzu Alara'dan Klasikleşen Aile Pozuna Güncelleme Geldi!
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
13.06.2016

tahminlerinizi alalım; almanya -tıpkı amerika gibi- ülkemizdeki incirlik üssünden yararlanacak mı? a) yararlanacak b) a

13.06.2016

imama hatiplere hakaret etse idi birisi direk bakanlar kurulunuz şikayetçi olurdu dimi ikiyüzlüler

13.06.2016

"Almanya'da alınan o talihsiz karar sonrası Türkiye elbette çalışma yapıyor. Ancak bu çalışmaların göz önünde çok açık olmaması gerekiyor." PEKİ NİYE göz önünde olmaması gerekiyor? Vatandaş olarak ne halt karıştırdığınızı bilmek hakkımız. Ülkeyi ona buna peşkeş çeke çeke ne şeref kaldı ne namus! İşidçi yaptıkları yetmedi herifler artık Türkleri Nazilerle bir tutuyorsa ben bundan ülkeyi yönetenleri sorumlu tutarım. Hadi gidin o şollof Merkel'le gizli saklı anlaşmalar yapın şimdi. Vatandaş salak, zaten açılımdan beri gizli saklı işlerinize alıştı bu millet ama kokusu eninde sonuna çıkıyor be Osman!

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ