Almanya'nın Büyümesinin 5'te 1'i BioNTech'ten

Kovid-19 aşısı geliştiren biyoteknoloji şirketi BioNTech, Almanya'nın ekonomik büyümesinin yaklaşık 5'te 1'ini sağladı.

Alman basınında yer alan habere göre, Prof. Dr. Uğur Şahin ve Özlem Türeci'nin kurucuları arasında yer aldığı BioNTech firması, Almanya'nın yıllık büyümesinde önemli rol oynadı.

BioNTech firması, 2021'de yüzde 2.7 büyüyen Alman ekonomisine tek başında yüzde 0.5 oranında katkı verdi. Böylece, ülkenin geçen yılki büyümesinin yaklaşık 5'te 1'lik kısmı BioNTech firmasının cirosundan kaynaklandı.

Lisans ve telif hakları ödemeleri Almanya'ya geliyor

Merkezi Almanya'nın Mainz şehrinde yer alan BioNTech'in Pfizer firması ile yaptığı ortaklık anlaşmasından kaynaklı lisans ve telif hakları ödemeleri Almanya'ya geliyor.

BioNTech, aşı üretiminde ortağı Pfizer ile birlikte şimdiye kadar 150'nin üzerinde ülkeye 2 milyar dozun üzerinde Kovid-19 aşısı tedarik etti. BioNTech'in aşı satışlarından 2021'de 17 milyar avro kadar ciro sağladığı öngörülüyor.

Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis), ülkenin 2021 yılı Gayri Safi Yurtiçi Hasılası'nın (GSYH) yüzde 2,7 arttığını açıklamıştı.

Popüler İçerikler

Dilan Polat Tahliye Olabilir! Avukatı Başvuru Yaptı, Dilan Polat Adli Tıp Kurumu’na Sevk Edilecek
Bahar Dizisinde Timur'un Her Şeyi Anladığı Sahnedeki Çekim Hatası Gündem Oldu!
Koşun Kaos Var: Demet Akalın Programına Gülben Ergen'i Konuk Edince Seren Serengil'in Tepkisi Sert Oldu!
YORUMLAR
14.01.2022

pandemi oncesinde alman hukumeti biontech'e arastirmalari icin 80milyon euro destek saglamisti. turkiyede muteahyit cetelerine, diyanete, sayisiz bos duran camiye harcadigimiz paralari boyle arge yapan sirketlere aktarsak belkide simdi ugur sahin ve ozlem tureci bu basarilarini turkiyede kutluyorlardi. iyi bir universiteden mezun oldugum icin amerikada ve avrupada calisan genis cevrem var, cok iyi biliyorum ki kapasitelerine ve kariyerlerine uygun is imkanlari olsa, islerinde yukselme buyume sanslari olsa, kisaca turkiye bir gelecek sunabilse pek cogu kendi ulkesinde calismak ister.

15.01.2022

Biontech Türkiye' de olsa haramiler çökerlerdi dünya aşısız kalırdı, Almanya da olmaları daha hayırlı olmuş

14.01.2022

pfizer biontech/ moderna 34 milyar dolar total income elde etmiş. sadece apple bu rakamı 3e katlamış 2021 yılında, daha microsoft amazonu facebook vs yok. adamlar bunu para için yapıyorsa hangi para kardeşim bu. 2 tane kanal istanbul yapılabilicek paraya tüm dünyayı aşılamış adamlar milyonlarca insanı kurtarmış. valla bu aşı karşıtçılarında istatistik bilgisi 0,

14.01.2022

Daha nice böyle Türk beyinler yabancı ülkelere gidip orada değerli şeyler yapacak kim bilir

TÜM YORUMLARI OKU (8)