Almanya Mutasyonlu Kovid-19 Nedeniyle 5 Ülkeye Sınırlarını Kapadı

Almanya, mutasyona uğrayarak daha hızlı yayılan yeni tip koronavirüs tiplerinin yoğun görüldüğü ülkelerden gelen yolcuların ülkeye girişini yasaklama kararı aldı.

Alman İçişleri Bakanlığı, mutasyona uğramış Kovid-19'un yoğun olarak görüldüğü ülkelerden gelen uçak, tren, otobüs ve gemi şirketlerine 17 Şubat’a kadar yolcu taşıma yasağı getirdi.

Bugünden itibaren geçerli olacak yasak İngiltere, İrlanda, Portekiz, Güney Afrika ve Brezilya, 31 Ocak'tan sonra da Afrika kıtasında yer alan Esvatini ve Lesotho’dan gelenler için geçerli olacak.

Almanya vatandaşları, Almanya’da ikamet eden yabancılar, transit yolcular, sağlık çalışanları ile malların taşınması bu yasaktan muaf tutulacak.

Almanya hava trafiğini sıfıra indirme kararını değerlendiriyor

Ancak Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer, Almanya'nın hava trafiğini sıfıra indirme olasılığını değerlendirdiklerini bildirdi. Böyle bir kararın alınması durumunda Almanya üzerinden transit geçiş izni verilmeyebilecek.

Bakan ayrıca Avrupa Birliği (AB) düzeyinde tatmin edici önlemler konusunda karara varılamaması durumunda ulusal düzeyde hareket etmeye devam edecekleri uyarısında bulundu. Seyahat ve sınırların kapatılması konusunda farklı uygulamalardan kaçınılması için AB düzeyinde ortak bir yaklaşım belirleme girişimleri sürüyor.

Bilim insanları yeni mutasyonların virüsün orijinal türüne göre yüzde 70 daha bulaşıcı ve daha ölümcül olabileceği konusunda uyarıyor.

Euronews

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

HaberTürk'ü FETÖ'cü Olmakla Suçlayan Hilal Kaplan Canlı Yayından Kovuldu
Gemi Baskınından Kurtulan 3 Denizci Türkiye'de; 15'i Hâlâ Rehin Tutuluyor
Yılların 'Rambo'su Sylvester Stallone, Kalpazanların 'Reklam Yüzü' Oldu

Popüler İçerikler

Dilber Yine Yürek Hoplattı: Yeni Pavyon Dansı Geldi!
Nisan Ayı Enflasyonu Açıklandı: TÜİK TÜFE Yüzde 70'in Altında Kaldı!
Kızılcık Şerbeti Yapımcısından Müjdat Gezen'in Olay İddiasına Sert Yanıt!
YORUMLAR
30.01.2021

İnsanlığın başı fena şekilde belada artık

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ