Almanya’dan Türk Vatandaşları Hakkında Tarihi Karar: Çifte Vatandaşlık Hakkı Geri Getirildi

Türkler için Almanya'da tarihsel bir dönüm noktası gerçekleşti. Çifte vatandaşlık hakkı, 21 yıl önce kaldırılmasının ardından yeniden hayata geçirildi. Artık Alman vatandaşlığını kabul etmek isteyen Türkler, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından feragat etmek zorunda kalmayacaklar. Yeni yasayla birlikte, vatandaşlık süreci de önemli ölçüde hızlandı. Bu, Almanya'da yaşayan Türkler için önemli bir kolaylık sağlıyor.

CNN Türk’ye yer alan habere göre; Almanya'da yaşayan Türkler için 21 yıl önce kaldırılan çifte vatandaşlık hakkı geri geldi.

Alman vatandaşlığı da almak isteyenler artık konsolosluklara giderek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından çıkmak zorunda kalmayacak.

2000 yılından sonra Alman vatandaşlığına geçenler de yeniden Türk vatandaşlığını alabilecek.

Yürürlüğe giren yasayla vatandaşlığa geçiş süresi de hayli kısaldı. Vatandaşlık almak isteyenlerin ikamet süresi 8 yıldan 5 yıla indirildi.

Ayrıca okul ya da mesleki başarı, iyi Almanca bilgisi, kamu yararına faaliyetler gibi özelliklere sahip olanlar ve başarılı entegrasyon gösterenler 3 yıl sonra Alman vatandaşlığına geçebilecek.

Federal Meclis Sosyal Demokrat Partisi Milletvekili Macit Karaahmetoğlu, şartları yerine getiren tüm Türk vatandaşlarına Alman vatandaşlığına başvurmaları çağrısı yaptı.

Popüler İçerikler

Makam Arabası ile Suriye ile Türkiye Arasında İnsan Kaçıran Tuğgeneral Bilal Çokay Tutuklandı
TSK, İnternetin Fişini Çekti: Kışlalarda İnternet ve Sosyal Medya Kullanımı Yasaklandı!
Misafirlikte Önüne Koyulan Yemeği Beğenmeyen Twitter Kullanıcısına Tepki Yağdı
YORUMLAR
27.06.2024

Hangi koşullarla olduğunu neden yazmadınız? İsraili ülke olarak kabul etmek, Yahudi düşmanı olmamak gibi bundan başka meseleleri yokmuş gibi onurlu bir müslümanın kabul etmemesi gereken koşulları da yazsaydınız keşke.

27.06.2024

Şimdi İsrail bir ülke değil mi? Ya da Yahudi diye düşman mı olalım bu insanlara. Ya da ülke savaşını desteklemeyen yahudilerin ne günahı var. Onurlu Müslüman ne demek. Yani bu şartlar varsa altına imza atarım. Senin onurlu Müslüman algın senin olsun.

28.06.2024

Bu Alamanlar binmiyceği Eşşeğin öününe ot koymazlar. Çifte vatandaşlığı olmayan bir Yabancıyı sınır dışı etmek istesen nereye edeceksin!.. Hiç bir yere.

28.06.2024

Olum vatandaşı olan birini nasıl sinir dışı etsin Almanya..

27.06.2024

çok yanlış bir karar bence.

TÜM YORUMLARI OKU (30)