Almanya'dan Rekor: Bir Günde 1 Milyondan Fazla Kişi Aşılandı

Almanya'da salgın hastalıklarla mücadeleden sorumlu Robert Koch Enstitüsü (RKI) Başkanı Lothar Wieler, yeni tip koronavirüs salgının 2022 sonuna kadar süreceği değerlendirmesinde bulundu.

Wieler, Berlin'de düzenlenen basın toplantısında, virüsün ortaya çıkmasından bu yana Almanya'da yaklaşık 3,35 milyon vaka tespit edildiğini hatırlatarak, 'Virüs sınır tanımıyor. Salgın ile mücadele ancak tüm dünyada kontrol altına alınması durumunda başarılı olur.' ifadesini kullandı.

Kovid-19 için geliştirilen aşıların virüsü ortadan kaldırmasa bile durumun daha da kötüye gitmesini önleyeceğini kaydeden Wieler, Almanya'da çok aşı yapıldığını ancak yine de aşı yapılması gereken pek çok insanın olduğuna dikkati çekti.

Wieler, 'Salgınının 2022 yılı sonuna kadar süreceğini tahmin ediyoruz' dedi.

Öte yandan ülkede ilk kez bir günde bir milyondan fazla aşı yapıldığı bildirildi. Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, dün 1 milyon 88 bin kişinin aşı olduğu ve toplamda 27 milyon 803 bin kişiye Kovid-19 aşısı yapıldığı belirtildi.

Türkiye'de son durum ne?

Türkiye'de aşılama kampanyası 13 Ocak 2021'de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya yapılan Sinovac aşısı ile başlamış ve ilk olarak sağlık çalışanları aşılanmıştı.

Türkiye'nin ilk günlerde aşılama hızında gösterdiği performans iyimser bir atmosfer yaratmıştı. Bakan Koca, 14 Ocak'ta yaptığı paylaşımda ilk gün 100 binden fazla sağlıkçının aşılandığını duyurmuştu. 👇

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

İlerleyen süreçte Bakan Koca'ya 'aşılamanın yavaşladığı' eleştirileri yöneltilmişti. 👇

Türkiye'de Aşılama Hızı Yavaşladı, Uzmanlar Uyardı: 'Süreç Hızlandırılsın, Aşı Çeşitlendirilsin'

Toplam 22 milyon 500 doz aşı yapıldı

Bakanlığın internet sitesinden paylaşılan bilgilere göre bugüne kadar yapılan toplam koronavirüs aşısı sayısı 22 milyon 500 bin dozu geçti.

Birinci doz aşının uygulandığı kişi sayısı13 milyon 648 bin 692 olarak kaydedilirken, ikinci doz aşının toplam 8 milyon 924 bin 251 kişiye yapıldığı bilgisi paylaşıldı

Bunlar da ilginizi çekebilir 👇

17 Günlük 'Tam Kapanma' Başladı! Yasak Öncesi İstanbul'dan Büyük Kaçış...
Günün Korona Tablosu: 339 Can Kaybı, 37 Bin 674 Vaka
Yeni Destek Paketi: İşten Çıkarma Yasağı Uzatıldı, Nakdi Yardıma 100 Lira Zam Yapıldı

Popüler İçerikler

Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"
Sonunda Bu da Oldu: Antalya'daki Bir Otelde Türk Müşteriden 120 Euro "Milliyet Farkı Ücreti" Alındı
YORUMLAR
29.04.2021

Evet doğru sağlık sistemi açısından Avrupa başta afalladı. Çünkü daha önce ne salgın ne de benzeri durumlarla sınanmışlardı. İnsanların psikolojisi rahat, sağlıklı, her götü başı ağıran hastaneye gitmiyor, zengin olup da yeşil kart zırvalıklarını istismar etmiyorlardı. Ancak eksik oldukları ender konunun farkına vardırlar ve 3 ay da 4. aydan itibaren büyük ülke nasıl olur ispatladılar. Verdikleri destekler ve buldukları aşılar ile zaten bunu ispatladılar. En önemlisi başından beri ŞEFFAF oldular. Biz büyük ülkeyiz diye naralar atarken, sağlık sistemimiz ile övünürken durum ortada.

29.04.2021

Eyyy almanya sen kimsin ya...hasbelkader zengin olmuşsun zaten...kıskanma çalış senin de olur.

30.04.2021

O da bir şeymi be biz 3-4 günde koca ülkeyi kapadık..

TÜM YORUMLARI OKU (4)