Geçtiğimiz ayın başından itibaren gurbetçiler tatil için ülkemize gelmeye başladı. Kimisi köylerine kimisi ise tatil bölgelerine akın etti. Özellikle sınıf kapısında m mikrofon uzatılan gurbetçilerin açıklamaları sık sık gündem oldu. Pek çoğu ülkemizin cennet olduğunu, ekonomiden şikayet edenlerin geçinmeyi bilmediğini, kendilerinin Almanya'da zor şartlarda çalıştığını anlattı. Bu sözler genel olarak ileriki yaşlarında olan gurbetçilerden geldi.
Almanya'dan tatil için gelen bir genç de benzer sözler söyledi. Ülkemizde yaşayan, kendi yaşıtı gençler için söyledikleri tepki çekti.
AK partin isksin seni.
Ben fabrikada 12 saat çalışıyorum senelik izinde şehir değiştiremiyorum bunlar Avrupa da zor durumdalar ama tatile ülke dışına çıkabiliyorlar
Bu malların beni yöneten/yönetecek partiler/kişiler konusunda söz sahibi ve seçme hakkının olmasını sindiremiyorum.. Yurtdışında başka ülkenin standartlarında yaşayan biri ne hakla benim ülkem ve ülke insanımın geleceğine oyuyla yön veriyor.. Çok saçma buna artık son verilmeli..