Almanya'da Yaşayan Bir Gurbetçi Türkiye ve Almanya'daki Kiralık Evleri Karşılaştırdı

Son zamanlarda, Türkiye'nin en çok konuşulan konularından biri ev ve kira fiyatları bildiğiniz üzere. Fiyatların sürekli yükselmesi, vatandaşlarımızın yaşam kalitesini ve ekonomik durumunu olumsuz yönde etkiliyor haliyle. Bu durum halkımızın üzerine büyük bir yük oluşturuyor. Hatta pek çok kişi bu sebeple yurt dışında yaşam imkanlarını araştırıyor. Peki Almanya'da bir ev kiralamak nasıl bir süreç?

Almanya'da yaşayan 'fatmanur.atk' isimli içerik üreticisi, Almanya'da ve Türkiye'de ev kiralama sürecini anlattı. Almanya'dak sistem pek çok kişiye oldukça ilginç geldi.

Buradan izleyebilirsiniz;

Almanya'daki evlerde mutfak dolabı yok.

Türkiye'de evlerde mutfak dolaplarından zemin kaplamasına kadar her şey hali hazırda mevcut oluyor bildiğiniz üzere. Fakat Almanya’da durum biraz farklıymış. Anlatılanalara göre kiraladığınız evde zemin, mutfak ve aydınlatma gibi en temel unsurlar bulunmuyor. Bunu kiracının kendisinin sağlaması gerekiyor. Bunu evi kendi istediğine göre düzenleyebilmek açısından mantıklı bulanlar olsa da maliyetlerini ve taşınma zahmetini artırdığından pek çok kişi mantıksız ve zahmetli buldu.

İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

Ekonomist Mert Başaran 100 Lirayla Zengin Olmanın Yollarını Anlattı
Ekran Maceraları Kısa Sürdü: Umduklarını Bulamayarak 2025 Yılında Final Yapan Diziler
İnternet Üzerinden Kendisiyle Konuşmak İçin Binlerce Lira Harcayan Erkekler Sayesinde Zengin Olan Model
YORUMLAR
13.12.2025

Çok aptalca bir karşılaştırma. Türkiye'den örnek verilen ev yeni bir ev. Almanya'dan örnek gösterilen bir ev ise muhtemelen 1970'ler sonu ya da 80'ler başı yapılmış bir ev. Almanya'da mutfak dolapları & tezgah ve banyo küveti gibi unsurları kiracı istediği gibi temin edip, giderken de götürebiliyor. Ayrıca Almanya'da 1960'larda yapılmış evler bile gerçekten de Türkiye'de 2010 itibari ile yapılan yeni evlerden bile kat ve kat daha sağlam ve dayanıklı.

13.12.2025

Doğru bir kıyaslama değil. Bir kere evi öyle bok içinde vermezler bir temizlenir. Genelde mutfak dolabı yok doğru ama çoğu zaman eski kiracı dolabı yeni gelene satmayı teklif eder. Ben iki ev değiştirdim ikisinde de eski dolabı satın aldım. Eski dolabımı sattım. Hem daha iyi bir şey kırıldı döküldü kendim hallediyorum.

13.12.2025

Çok merak ediyorum bu videoyu çeken arkadaş nerde yaşıyor şu an

13.12.2025

Muhtemelen Kayaşehir'deki bir ev ile kıyaslama yapıyor.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ