Almanya'da Savaş Bahanesiyle Komünist Liderin Heykelini Kaldırmak İstiyorlar

Almanya'da Rusya'nın Ukraynayı işgali gerekçe gösterilerek Nazilerin katlettiği komünist lider Ernst Thaelman'ın Berli'deki heykeli kaldırılmak isteniyor.

Savaş bahanesiyle Rus kedileri, Rus edebiyatı ve kültürüne getirilen yasaklardan sonra sıra heykellere geldi. Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı şimdi de 1944 yılında Hitler faşizmi tarafından Buchenwald Toplama Kampında katledilen Almanya Komünist Partisi (KPD) Başkanı Ernst Thaelmann’a düşmanlıkla devam ediyor. 

Evrensel'de yer alan habere göre, Thaelmann’ın Berlin Pankow’daki dev heykeli, Rusya’yı anımsatıp, Sovyetler Birliği’ne hayran birine övgü anlamına geldiği için kaldırılmak isteniyor.

"Endişe verici"

Belediye Meclisindeki Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) Üyesi David Paul, heykelin kaldırılması için dilekçe verdi. Heykelin yapıldığı metalin eritilip satılması, elde edilen gelirin Ukrayna’ya yardım için gönderilmesi planlanıyor. Paul ve CDU, Thälmann’ın KPD’deki liderlik rolüne atıfta bulunarak, “Berlin’in göbeğinde antidemokrat olan bir kişiyi onurlandırıyor olmamız endişe verici” açıklamasını yaptı. 

Eyaletteki anıtlarla ilgili karar yetkisine sahip Berlin Kültür Senatörü Klaus Lederer, anıtın kaldırılmasına karşı çıkarken Liberal Demokrat Parti (FDP) bile CDU’nun önerisinin ucuz popülizm olduğu belirterek karşı çıktı. CDU’ya destek Yeşiller partisinden geldi. Hannah Wettig, Thaelmann’ın Stalin’in destekçisi olduğunu söyleyerek Putin’le “Caniliğin simgesi olan anıtın kaldırılmasında geç bile kalındı” dedi. 

Öte yandan heykeli yapan Lew Kerbel Ukrayna doğumlu ve heykelin üstünde durduğu mermer de Ukrayna’dan getirilmişti.

Popüler İçerikler

Çekirdek Sabancılar Nazlı, Hacı ve Arzu Alara'dan Klasikleşen Aile Pozuna Güncelleme Geldi!
Narin Güran Cinayetinde Yeni İddialar Yeni Detaylar: 'Eczaneden Ertesi Gün Hapı Aldılar' İddiası!
Derbiyi İzlemek İçin Nişan Atan Fenerbahçe Taraftarı Viral Oldu
YORUMLAR
23.03.2022

oda bir şey mi; bir tane ülke var kurucusunun heykellerini, sözleri her şeyini ortadan kaldırmaya çalışıyor. ama hangi ülke olduğunu söylemem.

24.03.2022

Yok knk. Brundi

23.03.2022

Yeni mi aklınıza geldi..anti demokratligi..uydur da uydur...şuna bi bok yedik..rusyanin zengin yeraltı zenginliklerine vs çökeriz diye nato olarak kusattik...putinin götü yemez dedik..oda hodri meydan dedi..sıçtık...simdi caykovskiyi yasakla...rusya kefisini yasakla..ot la bokla ugrasiyoz deyin..olsun bitsin...eritip ukraynaya yardimmis...siktirin lan...

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ