Almanya'da Gülen Boykotuna Soruşturma

Almanya’da Stuttgart Savcılığı, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Gülen örgütüne yakın firmalara yönelik internet üzerinden boykot çağrısı yapanlar hakkında “Halkı kışkırtmak” suçlamasıyla soruşturma başlattı. 

DHA'nın aktardığı bilgiye  göre, Stuttgart Savcılığı’ndan bir sözcü, 15 kişi hakkında “Halkı kışkırtmak” suçlamasıyla soruşturma yürütüldüğünü açıkladı.

Darbe girişiminin ardından internet üzerinden yapılan paylaşımlarda Gülen hareketine yakın olduğu belirtilen firmaların boykot edilmesi çağrıları yapılmıştı.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Bild gazetesi, boykot çağrıları yapanların Cumhurbaşkanı Erdoğan taraftarları olduğunun tahmin edildiğini yazdı

Baden Württemberg Eyaleti Ekonomi Bakanı Nicole Hoffmeister-Kraut (CDU), yasalar çerçevesinde faaliyet gösteren firmalara yönelik boykot çağrılarının durdurulması yönünde çağrıda bulunmuştu.

Popüler İçerikler

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor
YORUMLAR
01.09.2016

koduğumun avrupası

Pasif Kullanıcı
01.09.2016

O boykot bütün Türk ürünlerine karşı yapılsaydı demokratik hak olurdu.

01.09.2016

eger türk firmalarina boykot olursa ona da sorusturma acilir firma farkli ürün farkli birsey. buradaki türkler boykot nedir bilmiyor saldiri anliyor. o yüzden sorusturma acildi

01.09.2016

kodumun avrupasi demek ile olmuyor. öyle türkiye gibi degil, bir sey yapacaksan önce arastirman gerek. eger bir hedef göstererek halki kiskirtiyorsan sucluda da olsa cezasi var kiskirtan icin. yoksa türkiye gibi huzursuz bir ülke olur almanya (bu arada sadece firma degil kisileri de hedef göstermeye basladilar)

TÜM YORUMLARI OKU (4)