Almanya'da Başörtülü Kadının Oy Kullanmasına İzin Verilmedi

Almanya'da pazar günü yapılan seçimlerde bir seçmene başörtüsü ile oy kullanamayacağının söylendiği ortaya çıktı. Genç kadın, durumu ilgili makamlara şikayet ettikten sonra oyunu kullandı.

Almanya'da genç bir kadının, başörtülü olması gerekçesi ile oy kullanmasına izin verilmediği ortaya çıktı.

TRT Haber'in aktardığına göre olay, Köln yakınlarındaki Bergheim kasabasında yaşandı. Seçim görevlileri, 21 yaşındaki genç kadının başörtülü olduğu için oy kullanmasına izin vermedi. Karara gerekçe olarak, kadının başörtüsü ile 'Burka kanununu' ihlal etmesi gösterildi. Bunun üzerine genç kadın başörtüsünü çıkarmak istemedi ve seçim salonunu terk etti.

Burka yasağı ile başörtüsü karıştırılmış

Arkadaşlarının Bergheim Belediyesine haber verilmesi sonrasında sorun aşıldı. Genç kadın ikinci kez geldiği seçim merkezinde oyunu kullanabildi. Müslüman kadına, her şeyin bir yanlış anlaşılma olduğu, görevlilerin başörtüsü takma ile burka yasağını birbirine karıştırdıkları aktarıldı.

Bu durumda olan başka başörtülü seçmenler olduğu belirtilirken, genç kadın Ayrımcılıkla Mücadele Kurumu'na başvurdu. Kentin belediye başkanı da kendisinden özür diledi ve yüz yüze görüşmek isteğini iletti.

Popüler İçerikler

Cani Semih Çelik'in Surlarda Arkasında Duran Gizemli Kişinin Kim Olduğu Ortaya Çıktı
Ünlü Köfte Zincirinde ‘Domuz Eti’ Çıktı, Mahkeme Kararıyla Duyulmasını Engelletti!
İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil’i Katleden Semih Çelik Hakkında İlginç Detay: ‘Kukla’ Kitabından mı Esinlendi?
YORUMLAR
29.09.2021

İnsanlar yanlış anlamış işte üstüne özür dilenmiş mağduriyet de giderilmiş. Bence kendi ülkemize bakalım şort giydi diye dayak atan şerefsizi serbest bırakıyorlar.

29.09.2021

Tanrım bana Almanya'da yaşama fırsatı ver.Amin.

29.09.2021

Almanyada baş örtüsü yasak değil.. Sadece gözü kafayı komple kapatma şekli (afganlarda oldugu gibi) yada peçe tarzı.. İnsanın cinsiyetini bile belli etmeyen giyim tarzı yasak...

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ