Almanya'da Başörtülü Kadın, Maske Takmadığı Gerekçesiyle Polisin Sert Müdahalesi ile Karşılaştı

Almanya'da yaşanan olayda, polis, başörtülü bir kadına maske takmadığı gerekçesiyle sert müdahalede bulundu.

Ülkenin Kuzey-Ren Vestfalya eyaletine (KRV) bağlı Wuppertal şehrinde, bebeği ile birlikte diş hekiminden çıkan başörtülü bir kadın, maske takmadığı gerekçesiyle polis tarafından durduruldu.

Polis, genç kadını zorla yere yatırarak kelepçe taktı.

Çığlık atarak sesini duyurmaya çalışan kadının, bebek arabasındaki bebeği de ağlamaya başladı.

Kadının çıktığı diş kliniğinde çalışan bir sağlık personeli, polislere davranışlarının yanlış olduğunu söyleyerek kliniğe geri döndü. Olay sırasında orada bulunan bir Alman vatandaşı, polislere kadına bu şekilde davranmamaları gerektiğini söyleyerek, yaptıkları eylemin suç olduğunu belirtti. Alman vatandaşının olayı telefonu ile kayda almaya başlaması üzerine polisler öfkelenerek, onu engellemeye çalıştı. Görüntüyü çeken kişi ile polis arasında sözlü tartışma yaşandı. Görüntüyü çeken Alman vatandaşı, “Ben ne yaptığımı biliyorum. Telefon benim telefonum. Bana müdahale edemezsiniz. İsterseniz, size avukatımın telefonunu verebilirim' diyerek polise tepki gösterdi.

Polis, çevredekilerden gelen tepkinin büyümesi üzerine kelepçeleri çıkartarak, kadını serbest bıraktı. Polis şiddetine maruz kalan kadın, şikayetçi olacağını dile getirdi.

Kaynak: İHA

İşte o anlar:

Popüler İçerikler

Evde de Yapsak Ucuz Değil: Fatih Altaylı Evde Yaptığı Patlıcan Musakkanın Maliyetini Hesapladı
Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
YORUMLAR
24.12.2020

Normal değil mi netice olarak burada da başörtüsüz bir kadın maske takmadığı gerekcesiyle polisin sert müdahalesine maruz kalmıştı.

24.12.2020

Söylediğin doğru ama ikisinde de polisin tutumu yanlış.

24.12.2020

OOOO islamcılar için yeni mağduriyet islamafobi zırvalığı fırsatı. Benim türbanlı bacıma af edersiniz kelepçeli fantezi yaptılar. Denk geliyor bazen yavşAK kanal haber bültenlerinde, Fransa'da İsrail'de polisin göstericilere yaptıkları müdahalelerini öyle bir abartıyorlar ki sanırsın polis mermi yağdırmış, adamlar en azından silahsız gençleri gaz kapsülleri, tabanca mermileri ÖLDÜRMÜYOR, OROSPU ÇOCUĞU esnaflar ile bir olup cihatçı teröristler gibi linç ederek ÖLDÜRMÜYOR, kafa kesmiyor.

24.12.2020

alkislamayi biliyorsun ama..! iki yüzlü sözüm ona Hümanist(!) yavsak..

24.12.2020

Arkadaşlar ben yurtdışında yaşıyorum, bu olay haberlere çıktı. Size doğrusunu aktarmak istiyorum. Türkiye’de olduğu gibi Almanya’daki maske zorunluğu var. Videodaki kadın maskesini takmadığı için polis kimlik bilgilerini istiyor. Fakat kadın polisin karnına yumruk atarak kaçıyor. bundan dolayı polis bu salağa kelepçe takıyor. Hanımefendi sakinleşince zaten kelepçeyi çıkarıyorlar. Tek üzüldüğüm şey yanında bebeğin var niçin böyle aksiyon yaratıyorsun, kendini rezil ediyorsun tak maskeni yoluna devam et ... 🙄🙄

24.12.2020

İslamobofi diye anırır iki gün sonra.

TÜM YORUMLARI OKU (33)