Alman Komedyen Böhmermann'dan Ekranlara Ara

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili şiirin ardından günlerce açıklama yapmayan ve tepkilerin hedefi olan komedyen Böhmermann, ekranlara geçici olarak ara verdiğini açıkladı.

Almanya'da ZDF kanalındaki 'Neo Magazin Royale' programında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili şiir okuyan ve Türkiye'nin tepkisini çeken komedyen Jan Böhmermann, programına 12 Mayıs'a kadar ara verdiğini duyurdu.

Böhmermann, Facebook sayfası üzerinden yayınladığı mesajında 'Kamuoyu ve internet yeniden mülteci krizi, kedi videoları, Sophia Thomalla'nın aşk hayatı gibi gerçekten önemli konulara odaklanabilsin diye ekranlara kısa bir süre ara vermeyi kararlaştırdığını' kaydetti. 

Böhmermann izleyicilere de verdikleri destek için teşekkür etti.

Böhmermann mesajının sonunda kendini bulmak için Segway'iyle Hristiyanlar için kutsal kabul edilen bir hac yolu olan Jakobsweg yollarına düşmeden önce ilk olarak Twerk&Travel ile Kuzey Kore'yi gezerek basın ve sanat özgürlüğü konusunu yeniden açıklayacağını belirtti.

ZDF: Saygı duyuyoruz

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

ZDF kanalının Twitter hesabından yapılan açıklamada, Jan Böhmermann ve prodüksiyon firması btf'nin programa 12 Mayıs'a kadar ara verme kararına saygı duyulduğu ifade edildi.

Merkel hukuki süreç başlatılmasına onay vermişti

Türkiye, komedyenin yargılanması için Almanya’ya resmi başvuruda bulunmuştu. 

Merkel, hükümetin Alman komedyen Jan Böhmermann hakkında, Alman Ceza Yasası'nın 103'üncü maddesinde düzenlenen 'yabancı ülkelerin temsilcilerine hakaret' suçundan dava açılabilmesi için yargıya yetki vereceğini duyurmuştu.

Merkel Onay Verdi, Böhmermann'a Yargı Yolu Açıldı

Merkel, son sözü hükümetin değil, 'bağımsız yargının' söylemesi gerektiğini belirtmiş, federal hükümetin bu konudan bağımsız olarak 103'üncü maddenin yürülükten kaldırılması için de girişimde bulunacaklarını söylemişti.

AA, Deutsche Welle Türkçe ve Onedio

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti Yapımcısından Müjdat Gezen'in Olay İddiasına Sert Yanıt!
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
YORUMLAR
16.04.2016

birisi bana şu adamın tayyip hakkında ne dediklerini tam olarak söyleyebilir mi

16.04.2016

çocuk pornoları izliyor demiş özetle

Şiiri hiç dinlememiştim.Harbi harbi seviyesiz.

Atın hapse gitsin seviyesizmiş

TÜM YORUMLARI OKU (13)