Alman İstihbaratı Tüm Türkiye'yi Dinlemiş

Türkiye ile Almanya arasında patlak veren dinleme skandalında birer birer yeni belgeler ortaya çıkıyor. Alman Federal Haberalma Servisi BND’ye hükümet tarafından 2009 yılında verilen bir talimatta “ Türkiye’nin bir bölümünü değil, tamamını dinleyip takip edin ” dediği öne sürüldü.

Hürriyet’ten Celal Özcan’ın haberine göre, Almanya’nın dinlediği tek NATO ülkesi olan Türkiye,BND’nin de ‘ ana hedef ‘ ülkeler profilinde yer aldı.

Bu bilgiler, Alman istihbarat elemanı Markus R’nin para karşılığı ABD’ye sızdırdığı belgelerde de geniş yer buldu.

İstihbarat teşkilatından bir kaynak, “ Hükümetin güncel profil belgesinde önce alfabetik sıraya göre Alman istihbaratının dinlediği ülkeler sıralanıyor. Sonra detaylar geliyor. Türkiye belgede Alman hükümetinin ‘güncel profil’ diye adlandırdığı ana hedef ülkeler bölümünde ” dedi.

Kaynak, Türkiye’nin ‘ bölgede büyük öneme sahip olduğu ‘ gerekçesiyle dinlendiğini belirtti. Söz konusu istihbarat elemanı, şu ifadeleri kullandı; “ Türkiye’nin sadece belirli bir bölgesi değil, bütünü hedef alınıyor. Gözlemlenmesi gereken hedeflerin başında Türkiye’nin dış politikası, ekonomisi, petrol boru hattı, terörizmle mücadele konuları geliyor. ”

Diken

Popüler İçerikler

Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"
Kızılcık Şerbeti Yapımcısından Müjdat Gezen'in Olay İddiasına Sert Yanıt!
Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler