Alışveriş Yapanlar Dikkat: 5 Liralık Alışverişe 600 Bin TL Ceza Ödeyebilirsiniz!

Yapılan alışveriş karşılığında fiş veya faturasını almayan ya da vermeyene yönelik ağır cezalar gündemde. Dünya gazetesinden Mahmut Bülent Yıldırım bugünkü yazısında dikkat çeken bir ayrıntıya yer verdi. Buna göre 5 TL tutarında bir alışverişe bile 600 bin TL ceza ödeyebilirsiniz. Peki ceza almamak için alışveriş yapan vatandaşlar da işletmeler de nelere dikkat etmeli?

Yapılan alışveriş karşılığında fiş veya fatura benzeri bir belge almak ve vermek zorunlu oldu. Bu belgelerden birini almayana bile ağır cezalar yolda. Hazine ve Maliye Bakanlığı bu belgelerin düzenlenmemesi takdirde alıcı ve satıcıya Özel Usulsüzlük Cezası kesecek.

Ayrıntılara bu haberimize tıklayarak ulaşabilirsiniz:

Alışverişte Yeni Dönem: Fiş Almayana da Ceza Kesilecek!

Dünya Gazetesi'nden Mahmut Bülent Yıldırım bugünkü yazısında 5 liralık alışverişe 600 bin TL ceza gelebileceğini yazarak uyarılarda bulundu.

Kaynak

Buna göre düzenlenmesi gereken belgeleri düzenlenmemesi halinde bunları düzenlemek zorunda olanlara ağır yaptırımlar uygulanacak. Her belge için 10 bin lirada az olmamak üzere meblağ farkının yüzde 10'u oranın ceza kesilecek.

Peki 5 liralık alışverişe 600 bin TL ceza kesilmesi mümkün mü? Yıldırım, yazısında bu durumu şu örnekle anlatıyor:

'Yapılan denetimde Market sahi­bi tarafından düzenlenmesi gereken 5-TL tutarında bir adet faturanın yerine vergi usul kanunda yer almayan bir belgenin dü­zenlendiği tespit edilmiştir. 

Alıcı tarafın­dan kendisine belge düzenlenmediğinin sü­resinde idareye bildirildiği ve söz konusu tespitin altıncı tespit olduğunu varsayalım. Mükellef adına altıncı tespit dolayısıyla ke­silmesi gereken ceza tutarı olan 100 bin lira­nın 6 katı olan 600 bin lira ceza kesilecektir.'

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Bir Devir Sona Eriyor: Mutfakların Vazgeçilmezi Tupperware İflas Başvurusu Yaptı
Piyasalarda Fed Belirsizliği: 18 Eylül' de Dolar, Euro ve Altın Fiyatları Nereye Gidiyor?
Bankalar Mevduat Faizlerine Erken Set Çekti: Yüzde 50'yi Gören Oranlar Hızla İndi!

Popüler İçerikler

Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti
Pucca, Narin'in Babası Arif Güran'ın Halk TV Muhabiri Ferit Demir'e Tehditvari Konuşmasına Sert Çıktı!
Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!
YORUMLAR

önce dolmuş ve taksi mafyasının ödediği basit usulde vergiyi düzenleyin. Ben şu kadar kazandım diyip gönüllerince vergi ödüyorlar. nakit para alışverişini toplu taşımada ve takside bitirin. zaten devletin geliri artacaktır. servis plakası, dolmuş plakası ve taksi plakası ticareti yapan şirketlere bavullarla gelen paraları da kontrol altına aldığınızda ötv ye bile gerek kalmayabilir. Bu yazdıklarımı ihbar kabul edebilirsiniz.

19.09.2024

4 taksi plakası olan bir tanıdığım vardı. Ödediği vergi sadece damga vergisiydi. Şaka gibi

19.09.2024

Vergi ödemeyenlerin devleti,vergi ödeyen millete ceza kesmekle tehdit ediyor...önce sildiğiniz milyarlarca vergilerin peşine düşün...

19.09.2024

Ben genel anlamda alışverişlerimi kredi kartiyla yapıyorum ve fişe dikkat etmiyorum şimdi her alışverişte fişmi biriktirecez

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ