Ali Koç'tan TFF Kararına Tepki: Final Atatürk İlkelerine Karşı Bir Ülkede Oynanmamalı

Fenerbahçe Spor Kulübü Divan Kurulu'nda bir önerge verildi. Suudi Arabistan'da oynanması planlanan Süper Kupa Finali maçının Türkiye'de oynanması talebini içeren yönerge oy birliğiyle kabul edildi. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, TFF'nin bu kararına yönelik açıklamalarda bulundu.

Türkiye Futbol Federasyonu ve Suudi Arabistan yetkilileri anlaşarak Süper Kupa finalinin 29 Aralık'ta Riyad'da oynanması kararlaştırıldı.

Alınan karara ilk tepki Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk'tan gelmişti. Buruk, "Maçın yeri tartışılır. Ancak maç tarihinin doğru olduğunu düşünmüyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Fenerbahçe Spor Kulübü Divan Kurulu da Süper Kupa finalini gündemine aldı. Divan Kurulu'nda final maçının Türkiye'de oynanması talebini içeren yönerge oy birliğiyle kabul edildi.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç da Yüksek Divan Kurulu'nda kupa finaline dair açıklamalarda bulundu.

Ali Koç, "Cumhuriyet'in 100. yılında Süper Kupa Finali'nin, Atatürk ilke ve devrimlerine karşı bir ülkede oynanması, Atatürk ilke ve devrimlerinin yılmaz savunucusu Fenerbahçe'nin tarihine, şan ve şerefine bağdaşmayacaktır" açıklamalarında bulundu.

Divan Kurulu, "Süper Kupa Finalinin Atatürk Olimpiyat Stadı veya Samsun 19 Mayıs Stadyumu'nda oynanmasının Yüksek Divan Kurulu'na sunulması" teklifinde bulundu.

cdnuploads.aa.com.tr

Popüler İçerikler

Özel Okulda Silahla Vurulmuştu: Hastaneye Kaldırılan Okul Müdürü Hayatını Kaybetti
Yeni Rekor Kilidi Açıldı: Popstar Yarışmasıyla Akıllara Kazınan Bayhan Dünya Listesi'nde Zirveye Yerleşti!
Rasim Ozan Kütahyalı'dan 'Yatırım Tavsiyesi Olmayan' Açıklama: "Araba ve Konut Almayın. Fiyatlar Düşecek"
YORUMLAR
05.11.2023

Ne işimiz var arabistanda? Oynanacaksa burada oynansın veya iki kulüpte maçtan çekilsin bu kadar basit

05.11.2023

Fenerbahçeli değilim. Tesadüfen denk geldi. Ali Koç'un konuşmasını baştan sona izledim. Şu andan itibaren Galatasaray yöneticisi Erden Timur'un ve TFF başkanı Mehmet Büyükekşi'nin çıkıp cevap vermeleri, veremiyorlarsa özür dilemeleri, onu da yapamıyorlarsa insan içine çıkmamaları gerekiyor.

Erden Timur ne alaka hafız. Bu Arabistan olayına ilk tepkiyi veren kulüp Galatasarayken Erden Timuru neyle suçluyorsun. Dünkü Trabzonspor yenilgisine kadar neredeydi Ali Koç'un aklı. Bu mevzu bir ay önce Arabistanda oynanacağı TFF tarafından söylendi. Maksat gündem değiştirmek TS yenilgisi sonra. Fenerbahçeli değilmiş falanmış filanmış.

05.11.2023

iyide TFF başkanı kulüplerle ekonomik şartları konuşuyoruz demişti.arşivde var. dün kabul etrin,bu gün Atatürk dşyerek mağlubşyet sonrası algı mı yapıyorsun Ali Koç.

TÜM YORUMLARI OKU (12)