Ali İsmail Korkmaz Davasında Polislere Verilen Cezaya Yargıtay'dan Onay

Yargıtay son sözü söyledi ve Eskişehir'deki Gezi Parkı eylemleri sırasında darp edilerek öldürülen üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın ölümüyle ilgili davada tutuklu iki polis memuruna ve üç sivile verilen cezayı onadı. Tutuklu polislerin tahliye taleplerini reddetti. Ailenin avukatı 'yaşam hakkı ihlalinde yeterli soruşturma yapılmaması' üzerine AYM'ye başvuracaklarını açıkladı. 

Yargıtay tarafından daha önce usul yönünden bozulan davaya ilişkin dosya, Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesince usul eksiklerinin giderilmesinin ardından yeniden Yüksek Mahkemeye geldi.

Duruşmada sanık avukatlarını dinleyen heyet, dosya üzerindeki temyiz incelemesini tamamlayarak kararını açıkladı.

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Eskişehir'deki Gezi Parkı eylemlerinde üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın dövülerek öldürülmesi davasında ‘son tekmeyi atan' sanık polis memuru Mevlüt Saldoğan'a verilen 10 yıl 10 ay, yine polis memuru Yalçın Akbulut'a verilen 10 yıl, serbest bırakılan fırıncılar İsmail Koyuncu, Ramazan Koyuncu, Muhammet Vatansever'e verilen 6 yıl 8'er aylık cezaları onadı.

Mahkeme tutuklu polislerin tahliye taleplerini reddetti.

Sanık polis memuru Ebubekir Harlar'a, 'kasten yaralama sonucu ölüme neden olma' suçundan verilen hapis cezasını ise 'eksik ceza tayininden' bozuldu. 

Yargıtay, Ebubekir Harlar'ın, 'suçun yardımcısı' değil 'faili' olduğuna karar verdi.

Sanık polisler Hüseyin Engin ve Şaban Gökpınar için beraat kararları da onandı.

Denetimli serbestlik süresinin iki yıla çıkarılmasıyla son tekmeyi atan polis Mevlüt Saldoğan’ın tahliye olma ihtimali doğmuştu.

Ali İsmail'e Son Tekmeye Tahliye Yolu

Korkmaz ailesi avukatlarından Ayhan Erdoğan, AYM’ye başvuracaklarını söyledi.

Erdoğan bianet’e yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

“Yaşam hakkı ihlalinde yeterli soruşturma yapılmaması üzerine AYM’ye başvurma kararımız var. Bu kararın onanması aslında yaşam hakkı ihlalinin devlet tarafından yeterli kovuşturulmayacağının kabulü anlamına geliyor.”

Ağabey Gürkan Korkmaz'dan ilk açıklama: "Adil ceza verilene kadar hukuk mücadelemiz devam edecek…"

Popüler İçerikler

Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
Avukatı Doğruladı: Tutukluluğunun Devam Etmesini Kaldıramayan Dilan Polat İntihara Kalkıştı!
YORUMLAR
22.12.2016

“Benim adım Ali İsmail Korkmaz. 19 yaşındaydım. Sivil görünümlü bazı kişiler üzerime sopalarla saldırdı, başıma ve vücuduma vurdular. Hastaneye gittim, önce karakola git ifade ver, dediler. Olaydan bir gün sonra fenalaşınca hastaneye kaldırıldım. Beyin kanaması geçiriyordum, çok geç kalınmıştı. 38 gün komada kaldım, kurtulamadım.” "Hı hı evet peygambere küfretti ve polise o. çocuğu dedi" tamam mı?Oldu mu?Başka var mı?Hangi bahane(varsa)vicdanınızı rahatlatacak veya hangisini ahiret günü sizi sorgulamaya gelecek olan meleğe "bahane" olarak söyleyeceksiniz.Bir zamanlar faili meçhul aydın katliamları modaydı,şimdilerde yeni moda sesini çıkarıp hakkını aradığı için gençleri DÖVE DÖVE öldürmekHaşmetli sarayın padişahının talinatı ile öldü çoğu,umarım gözlerimle görürüm ilahi adaletin tecelli edişini ve kan dehlizlerinde bu masum insanların kanında boğulduğunu.Öbür tarafta peygamberin kendi eliyle katına çıkaracağı güzel insan!Asıl masum bir insanın kanına girenler için sıkıntı büyük koç, rahat ol sen.

22.12.2016

Ethem Sarısülük polis kurşunu ile öldürüldü , katili 10bin 100TL ödedi serbest kaldı.. Ali İsmail Korkmaz polisler tarafından dövülerek öldürüldü.. 10 yıl hapisle cezalandırıldılar.. Sinan Çetinin oğlu trafik kazasında 1 polisi öldürdü 1 polisi yaraladı, tahliye edildi.. Yeni Türkiye nin adalet sisteminden örnekler..

22.12.2016

Adalete,adalet olduğuna inanmıyorum ki zaten. Bu ceza da kesinlikle yetmez.

22.12.2016

Ali İsmail Korkmaz'ın yanı sıra Berkin Elvan, Abdullah Cömert, Medeni Yıldırım, Ethem Sarısülük, Mehmet Ayvalıtaş, Mustafa Sarı, İrfan Tuna ve adını anımsamadığımız veya hiç duymadığımız öldürülen veya sakat bırakılan her canlı için adalet!

TÜM YORUMLARI OKU (12)