Gaffar Okan İçin Diyarbakır'da Hüzünlü Anma

Diyarbakır'da 13 yıl önce uğradıkları saldırı sonucu şehit olan Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan ve 5 polis memuru, düzenlenen törenle anıldı.

Emniyet Müdürü Okkan ile polis memurları Mehmet Kamalı, Sabri Kün, Mehmet Sepetçi, Atilla Durmuş ve Selahattin Baysoy için tören, saldırının gerçekleştirildiği Yenişehir ilçesi Sezai Karakoç Bulvarı'nda yapıldı. Diyarbakır Emniyet Müdürü Halis Böğürcü yardımcıları ile çok sayıda vatandaş, Ali Gaffar Okkan ve 5 polis memuru, şehit edildiği yere karanfil bıraktı.

Programda konuşan Diyarbakır Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, bu üzücü olayın gerçekleştiği günden bu yana Diyarbakır halkının şehidini unutmadığını söyledi. Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan ve beraberindeki 5 polis memurunu şehit edenlerin amaçlarına hiçbir zaman ulaşamayacaklarını söyleyen Böğürü, Ali Gaffar Okkan'ın bir Diyarbakır aşığı olduğunu ifade etti. Böğürü,'Diyarbakır halkı rahmetli müdürümüze karşı her zaman sevgi ve saygı gösterdi. Ali Gaffar Okan müdürlüğü esnasında Diyarbakır halkına şefkat yüzünü göstermiştir. Devletimizin ve halkın hizmetinde olduğunu en güzel bir şekilde ortaya koyarak devlet ile Emniyetin kaynaşmasını sağlamıştır. Bugün şehir merkezimize dolaştığımızda değişik yerlerde fotoğraflarını görüyoruz. Şad etinden sonra doğan yüzlerce çocuğa Ali Gaffar ismini konuldu.' dedi.

Çocuklardan Furkan Gaffar Erman, Ali Gaffar Okan'ı çok sevdiğini söyledi. Erman,'Müdürümüz bulunduğumuz yerde vurulmuştur. Tüm Diyarbakır halkı onu çak seviyordu. Ben büyünce polis olabilirim. Çok üzgünüz.' ifadelerini kullandı.

Vatandaşlardan Mehmet Hüseyin Kaçmaz, 'Emniyet Müdürümüz Diyarbakır halkını çok seviyordu. Iyi bir adamdı. Vatandaşlarla hep bir aradaydı. Ben de çocuğumun ismini Ali Gaffar Okan koydum. Diyarbakır halkının kabinde taht kurdu.' şeklinde konuştu.

Sondakika.com

Popüler İçerikler

'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood