Ali Erbaş'tan 9 Şubat Mesajı: 'Dinen Haram Olan Sigarayı Bırakalım'

Diyanet İşleri Başkanı Ali ErbaşDünya Sigarayı Bırakma Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Erbaş, 'haram' olduğunu belirterek sigarayı bırakma çağrısı yaptı. 

Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) girişimiyle, her yıl 9 Şubat, 'Dünya Sigarayı Bırakma Günü' olarak anılıyor. çDiyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da Dünya Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Her yıl milyonlarca kişinin ölümüne sebep olduğunu belirterek sigarayı bırakma çağrısı yapan Erbaş, ayrıca sigaranın dinen 'haram' olduğunu iddia etti.  

Erbaş sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

'Sigara kullanımı nedeniyle dünyamızda her yıl 7 milyon insan doğrudan, 1,2 milyon insan ise pasif içici olması sebebiyle hayatını kaybediyor. Sevdiklerimiz ve sağlığımız için Dünya Sigarayı Bırakma Günü vesilesiyle yeni bir başlangıç yapalım, dinen haram olan sigarayı bırakalım'

Popüler İçerikler

TikTok Akımı Facia İle Bitti: 15 Yaşındaki Çocuk Cinsel Organını Yaktı!
Nasip Olur mu Be? İstanbul Boğazı'nda "Seni Yerler" Dinleyen Adam Yalı Balkonunda Sezen Aksu'yla Karşılaştı!
Tarihe Geçti: Milli Gururumuz Mete Gazoz Avrupa Şampiyonu!
YORUMLAR
09.02.2022

Siz daha iyi bilirsiniz Dinen haram olan bırakılması gereken ama bırakılmayan o kadar çok şey var ki… sigaraya sıra gelene kadaaaarr

09.02.2022

Sigara içmiyorum fakat sigaranın haram olduğu kuranda yazmıyor ki neden haram olsun?

09.02.2022

Sigara hakkında Kuran’da bir şey yazması mümkün değil. Kuran 6.yy da geldi. Tütün ise Amerika kıtasına ait bir bitki. Tütünün bize gelmesi 16.yy arada bin yıl var. Sigara ise daha da yeni 18.-19. yy da üretime başlamıştır.

09.02.2022

Abi üst ekip kokoya düşmüş senin önce koko haramdır demen lazım hem sigara haramsa o zaman vergisinin de haram olması gerek. Sen faizi yoksulluğu falan normalleştirmeye devam edip sapıklara hırsızlara laf edemezken biz içki ve sigara içmesek diyanet 7 bakanlıktan fazla bütçeyi alıp bodrumdaki külliyesine 5 milyonluk peyzaj yaptıramaz, zırhlı makam arabana da binemezsin.

09.02.2022

öle bişey derse makamından olur 😅

TÜM YORUMLARI OKU (33)