Alfred P. Sloan'dan Yönetici ve Ceo Adaylarına 9 Öğüt

CNBC-e Business dergisinin Şubat ayı sayısında yayınlanan bu yazıyı geleceğin yönetici ve CEO adaylarıyla paylaşmaktan mutluluk duyarız. Öncelikle Alfred P. Sloan kimdir ona bakalım, sonrasındaysa vermiş olduğu dokuz öğüte…

Alfred P. Sloan kimdir?

Amerikan şirketler dünyasında kendisinden daha önce kimsenin yapamadığı ve kim bilir belki de bir daha kimsenin yapamayacağı bir devrimi gerçekleştiren Alfred P. Sloan, konsensüse dayalı liderlik anlayışı, farklı görüşleri teşvik etmeye, bilgi ve verileri kullanmaya ve tüketicileri yönetmeye ilişkin yenilikçi yaklaşımlarıyla bilinmektedir. General Motors şirketine büyük bir güç kazandırdığı gibi, günümüzün en başarılı şirketlerinde geçerli olan stratejik bakış açısını, liderlik tarzını ve işletme disiplinini derinden etkilemiştir. General Motors’da kalıcı izler bırakan Alfred Sloan, yılların tecrübesi ve birikimin konuşturuyor.

Üretmeye Odaklan Hayatın bize sunduğu en büyük heyecan bir şeyler üretme, inşa etme heyacanıdır.Yaratıcı ruhu farketmek ve onu yüceltmekten geri kalmayın.

İşi Benimset Kurumunuzda insanları aşağıdan yukarıya sağlıklı biçimde yükseltin.Böylece bağlılık, azim ve yetenek gelişi, çünnkü terfi şansı doğar.

Bağımsız Düşün : Yeni ve farklı bir işi başarmak için önüne çıkan engelleri aşmak adına öncü, cesur ve azimli olmanız gerekir.

Tartışmaktan Kaçınma Bir konu üzerinde hemen anlaşmaktan kaçın.İnsanlar hemfikirse yine de kararı alma ve ertele.Zaman, anlaşmazlık ve tartışma yaratabilir.Fikre zaman tanı.

İşi Delege Et Her yönetici eninde sonunda yapılması gereken tüm işleri kendi başına yapamayacağını bilmeli.Sorumluluk vermeyi bil.

Azimli Ol Tüm değerli varlıklarımı alın ve bana sadece şirketimi bırakın, beş yıl içinde hepsini tekrar kazanırım.Siz de öz güvenli olun.

Sorumluluk Al Kişinin neler başarabileceğini görmek için işin sorumluluğunu üzerine alması şarttır.

Durdurak Bilmeden Çalış Rekabet olan bir ekonomide bir şirketin dinlenme lüksü yoktur.

Ortalamayı Mutlaka Aş Bir işin yüzde 51′ini doğru yaptığınız zaman kahraman olursunuz.

Popüler İçerikler

Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!