Alexei Navalny'nin Eşi, 60. Münih Güvenlik Konferansı’nda Putin'e Gözdağı Verdi

Putin'e ve Rus hükümetine muhalefet ettiği için 19 yıl hapis cezasına çarptırılan siyasetçi ve aktivist Alexei Navalny'nin ölüm haberi uluslararası camiada tepki topladı. Navalny'nin eşi Almanya'da katıldığı konferansta Putin hakkında sert sözler dile getirdi. Detaylar içerikte!

Vladimir Putin'in 2000 yılında iktidara gelmesinden bu yana Rusya'da gazeteciler, aktivistler, eski istihbaratçılar ve Putin'e muhalif olan politikacılar trajik bir şekilde hayatını kaybetti. Yıllardır Kremlin hükümetinin kayıtlarına geçen 'şüpheli ölümler' listesindeki isimler uzadıkça uzadı.

Muhalif siyasetçi Alexei Navalny de son zamanlarda Putin'e muhalefet ederek dünya basınında adı sıkça medyaya yansıyan bir isimdi. 'Aşırılıkçılık' suçlamasıyla 19 yıl hapisle cezalandıran Navalny, Moskova'dan 1900 km uzakta Kuzey Kutbu denilen bir cezaevinde tutuluyordu.

Kendisinin geçen ay yaptığı avukatları aracılığıyla yaptığı açıklamaya göre Putin, düşmanı olarak gördüğü Navalny'e her sabah 'Ben Rusum' şarkısını dinletiyordu.

Konuyla ilgili bilgiye bu içeriğimizden ulaşabilirsiniz:

Vladimir Putin'in En Güçlü Rakibi Aleksey Navalny, Hapishanede Hayatını Kaybetti

Geçtiğimiz günlerde Muhalif lider Alexei Navalny Rusya’daki Yamal Yarımadası’nda bulunan cezaevinde hayatını kaybetti. Navalny'nin ölüm haberi Rus hükümeti kaynakları tarafından açıklandı.

Tabii muhalif liderin ölümü uluslararası dünyada tepkilere neden oldu. Şu an pek çok Avrupalı siyasi yetkililer Rusya'ya karşı sert söylemler dile getiriyor.

Navalny'nin ölüm haberini bu içeriğimizde bulabilirsiniz:

Vladimir Putin'in En Güçlü Rakibi Aleksey Navalny, Hapishanede Hayatını Kaybetti

Milliyet'in aktardığı habere göre şüpheli bir şekilde ölen Navalny'nin eşi Yulia Navalny, Almanya'da düzenlenen 60. Münih Güvenlik Konferansı’na katıldı.

Yulia Navalny konferansa yaptığı konuşmada Putin'e gözdağı verdi. Açıklamasında,

'Eşimin ölüm haberini Ruslar verdiği için şüpheyle yaklaşıyorum. Eğer eşimin ölümü doğruysa Putin, Putin'in tüm çevresi, arkadaşları ve Kremlin hükümeti, ülkeme, aileme ve eşime yaptıklarının sonuçlarına katlanacaklar. Hesap günü çok yakında gelecek' dedi.

Bunlar da İlgini Çekebilir

77 Kişiyi Öldürmüştü! Norveç'e İnsan Hakları Davası Açan Neo-Nazi İçin Mahkeme Son Kararını Verdi
ABD Ankara Büyükelçisi Duyurdu: Türk Şirketlerin Desteğiyle Teksas'ta Fabrika Kurulacak
10 Yıl Sonra Rusya Bizi de İşgal Edecek Diyen Ülke Avrupa'ya Silahlanma Çağrısı Yaptı

Popüler İçerikler

Uluslararası Göç Örgütü Rapor Paylaştı: En Fazla Mültecinin Yaşadığı Ülke Belli Oldu
İdeal Evlilik Yaşı Tartışması Aldı Başını Gitti "Çağımız 30 Yaşından Önceki Evliliği Taşıyamaz"
Nusret, 2022 Dünya Kupası Finalinde Sahaya ‘Kaçak’ Girmiş! Nusret Yüzünden Türk Yöneticinin Hayatı Kararmış!
YORUMLAR
17.02.2024

Dünya şu son diktatör kırıntılarından kurtulduğu zaman o kadar güzel olacak ki. Ama yakın gelecekte pek görünmüyor. Çünkü abdnin günah keçisine, savunma sanayisini beslemek için düşmana ihtiyacı var. Ortadoğudaki petrolü almak için teröre ihtiyacı var. Oradaki halkı aptallaştırıp, koyunlaştırmak için şeriata ihtiyacı var. Bu dünya boku yemiş.

17.02.2024

Kral çıplak dediğin anda biletini keserler,her yerde bu böyledir,bu nedenle yargının bağımsız olması lazım gözleri bağlı bir elinde terazi diğer elinde kılıç,bu şekilde olmalı bembeyazdır adalet siyah yağlı karayla kaplı ellerle kirletilmemeli leke olmamalı

17.02.2024

Vayyyy. Sıradaki sensin demek...

TÜM YORUMLARI OKU (6)