Alexa'dan 10 Yaşındaki Kıza İlginç Uyarı: Prize Taktığın Fişe Madeni Parayla Dokun

Amazon’un sesli asistanı Alexa, 10 yaşındaki bir çocuğa prize yarım soktuğu fişe madeni para değdirmesini söyledi.

Diken'den Aydil Durgun'un haberine göre, ciddi bir yaralanmaa sebep olabilecek olay kız çocuğunun Alexa’ya bir challenge sormasıyla başladı. Akıllı asistan çocuğa bir telefon şarjını duvardaki prize yarım takıp dışarıda kalan kısmına bozuk parayla dokunmasını söyledi.

Çocuğun annesi Kristin Livdahl olayı Twitter’dan şöyle anlattı:

Youtube’da daha önce bir eğitmenin sunduğu fiziksel aktivite challenge’larını yapmıştık. Dışarıda hava kötüydü kızın yine bir challenge oyunu oynamak istedi.”

Bu esnada Alexa ‘internette bulduğunu’ söylediği bir challenge önerdi.

‘Penny Challenge‘ adı verilen tehlikeli aktivite TikTok’ta yaklaşık bir yıl önce yaygınlaşan akımlardan biriydi.

Elektrik çarmpası, yangın gibi sonuçları olabilecek challenge’la ilgili itfaiye yetkilileri parmak, el, kol gibi uzuvlarını kaybedilebileceği ve ciddi yaralanmalara sebep olabileceğini söyleyerek uyarıda bulunmuştu.

Anne Livdahl duyar duymaz ‘Hayır Alexa’ diyerek müdahale ettğini ve kızının neyse ki böyle bir şey yapmayacak kadar akıllı olduğunu söyledi.

BBC’ye konuşan Amazon sözcüsü Alexa’nın gelecekte böyle aktiviteler önermesini önleyecek şekilde gerekli güncellemelerin yapıldığını, hatanın düzeltildiğini belirtti.

Popüler İçerikler

Apartmanın Bodrumunda Cinsel İlişkiye Girerken Yakalanan Çift, Ev Sahibini Dövdü!
Hepimiz Merak Ediyorduk: Ortalığı Kasıp Kavuran Mert Demir Stilinde Kimin İmzası Olduğunu Açıkladı!
Ekrem İmamoğlu’nun Roma Çıkarması: 73 Kişilik Kafile Lüks Otelde Konaklamış
YORUMLAR
28.12.2021

alexa bunu yapmayacak kadar akıllı ama ben değilim yapmak istiyorum şuan :(

Benim önce Alexa ne onun için bir içerik okumam lazım.

alexa ev asistanı. sesli komut veriyorsun. mesela "alexa ışıkları yak" tak yakıyor. ya da burada çocuk "alexa bana challenge (çelınç, meydan okuma) söyle" diyor alexa da internetten bulduğu şeyi okuyor. challenge dediğimiz de şey gibi "ben şunu yaptım, sıra sende dayıoğlu" deyip video çekip paslıyorsun. o da başkasına paslıyor. mesela ALS hastaları için baştan aşağı buzlu su dökme challenge gibi. bu challenge da tehlikeli diyorlardı ama bilmiyorum. ha niye bunu okudu o zaman diyorsan muhtemelen en popüler olanı ya da ilk çıkanı okumuştur. tehlikeli olduğunu algılamamıştır. o kadar akıllı mı sanmam zaten.

28.12.2021

agustos 4 1997,cyberdyne activated.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ