Alevilerle İlgili Yaptığı Şaka Çok Konuşulmuştu: Komedyen Pınar Fidan ve Özgür Tosun'un Hapsi İstendi

Kadıköy’deki stand-up etkinliğinde Alevilerle ilgili yaptığı şaka bazı kesimlerce eleştirilen Pınar Fidan ve Özgür Tosun hakkında 1’er yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi. Fidan ve Tosun'un “halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama” iddiasıyla 6'şar aydan 1'er yıla kadar hapis ile cezalandırılmaları isteniyor.

Stand-up programında Aleviler ile ilgili sözleri sosyal medyada çok konuşulan Pınar Fidan ve gösterideki diyalogda yer alan Özgür Tosun hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. 

Sözcü'den Begüm Yılmaz'ın haberine göre, iddianameyi hazırlayan Basın Suçları Soruşturma Bürosu Savcısı Furkan Okudan, Pınar Fidan ve Özgür Tosun'un “halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama” suçundan 6'şar aydan 1'er yıla kadar hapis ile cezalandırılmasını istedi.

Fidan 'Suç işleme kastının olmadığını' söyleyerek özür diledi

Pınar Fidan'ın ifadesine de yer verilen iddianamede, Fidan'ın herhangi bir propaganda ve kışkırtma amacıyla eylemde bulunmadığını söylediği kaydedildi. Fidan'ın yanlış anlaşılmadan dolayı özür dilediği ve suç işleme kastının bulunmadığını belirttiği anlatıldı.

İddianamede Özgür Tosun'un ise, videonun bir dakikalık kısmının iki kişinin karşılıklı olarak yaptığı şaka amaçlı diyalog olduğunu söylediği belirtildi. Videonun tamamının kendi beyanından oluşmadığını ve mizah amaçlı söylenmiş ironi, şaka, kinaye, taklit içerdiğini, suçlamaları kabul etmediğini söylediği kaydedildi.

Ne olmuştu?

Alevilerle İlgili Yaptığı Espri Tepkilere Neden Olmuştu: Pınar Fidan Hakkında Soruşturma Başlatıldı

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

Pakistan'da Salgından Kurtulmak İçin Her Cuma Ülke Genelinde Dua Kararı Alındı...
TTB: 5 Doktor Daha Koronavirüsten Hayatını Kaybetti
Türkiye'de Bilgisayar Fiyatlarındaki Yıllık Artış Yüzde 92'yi Buldu

Popüler İçerikler

Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"
Bahar Dizisinde Timur'un Her Şeyi Anladığı Sahnedeki Çekim Hatası Gündem Oldu!
Münevver Karabulut'u Vahşice Öldüren Cem Garipoğlu'nun İntiharının Öncesindeki Son Görüntüleri Ortaya Çıktı
YORUMLAR
03.12.2020

Zaten şu tarz stand up yapmaya çalışanların espirlerinin yüzde 90 komik olmuyor. Bir de üzerine alevilerle dalga geçmiş . İyi olmuş . Ya 14 yaşına kadar alevi sünni ne demek bilmiyordum en mutlu zamanlar o zamanmış demek ki . Aleviler şehit verir cemevinden şehit kalkmaz denir. Yemek verir yaptığı yemek yenmez denir. Bence en büyük haksızlık hala onlara yapılıyor ama yine de yaranamıyorlar. Vatanına bağlı vergisini veren Tc vatandaşı herkes eşit davranılmayı hak ediyor.

03.12.2020

Videosunu ekteki haber linkinden izledim. Bu son derece iğrenç bir zihinle yapılmış çok çok kötü bir mizah. Yazık gerçekten "otele tıkıp yakarsınız" dediği an kanım dondu. Yazıklar olsun...

03.12.2020

Bu sürtüğünyaptığı stand-up her ne boksa evet bir kadın olarak ona sürtük demeyi tercih ediyorum videoyu izlediğimde sinirküpü olmuştum nasıl dedim böyle konuşulur insanların acılarından zevk alan boktan espri yaptığını sanan sadist kadına saydım sövdüm İnsanların acılarıüzerinden espri yapılamaz yapanda insan değildir Sivas Madımak acısı tazeyken suçlular zaman aşımı diye Ak mahkeme tarafından salıverilmişken ki insanlık suçlarında zaman aşımı olmaz Yahudilergaz odalarında nasıl öldürüldüler diye espri yapıldığını gördünüz mü hiç Almanyada Hitler güzellemesi yapamazsınız cezası yasalarla bellidir Yahudi soykırımının unutulmamasıiçin müze ziyaretleri yapılır Madımakdaki otel ise buutanmazlar katliam olduktan sonra birsüre kebapçı olarakkullanıldı Halk Madımak insanlık müzesi olsun dedi ama yapılmadı Yani egemenlerin çanak tuttuğu katliama yaptığın stand-up'a tüküreyim Tepki görünce olay mahkemeye intikal etti özür dilerim ayağına yatan PınarFidankorkma bu Akmahkeme seni içeriatmaz

03.12.2020

Kime neye karşı olduğu belli değil azıcık kitap oku kafan karışmış senin yahudiler atalarının yakılmasıyla ilgili bir çok belgesel film vs yaptı her yerde her ortamda konuştu acıyı herkese hissettirdi propagandasını da yaptı bu kadında kendi atalarının yaşadığını çok daha hafif bir dille anlatmış daha buna bile karşı çıkılıyorsa gerisinin yapılmasına nah izin verilir beyin malum organla aynı çalışma prensibine dönmüş beyin mıncıklanması

TÜM YORUMLARI OKU (42)