Alevi Dernekleri Protesto Etmişti! Cemevleri Kültür Bakanlığı’na Bağlandı

Bakanlık Cemevlerinin ihtiyaçlarının belirlenmesi ile ilgili araştırma yapacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duyurduğu Cemevleriyle ilgili düzenleme mevzuata eklendi. Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Kararname’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın görevlerini düzenleyen 277’nci maddesine Cemevleri ibareleri eklendi.

Dünya'dan Hüseyin Gökçe'nin haberine göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı görevleri arasına, Alevi Bektaşi kültürünün araştırılması ve Cemevleriyle ilgili iş ve işlemleri yürütmek” ibaresi eklendi. Düzenlemeyle Bakanlık bünyesinde Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı kurulması hükme bağlandı.

Başkanlık, Cemevlerinin ihtiyaçlarının belirlenmesi, Alevilik-Bektaşilik gibi konular hakkında araştırmalar yapacak.

Başkan ve başkan yardımcısı atamalarını Cumhurbaşkanı yapacak

Ayrıca 3 Sayılı Üst Kademe Kamu Yöneticileri ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Atama Usullerine Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin eki 1 sayılı listeye Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkan ve Başkan Yardımcıları ifadesi eklendi. Bu eklemeyle birlikte Başkan ve Başkan Yardımcıları, Cumhurbaşkanı Kararı ile atanacak kamu görevlileri haline getirildi.

Alevi dedelerinden mevcut düzenlemeye 'Alevilik Bir Kültür Değildi' eleştirisi gelmişti. Alevi dernekleri ise düzenlemeyi TBMM önünde protesto etmişti.

Alevi Dedelerinden Erdoğan'a: 'Alevilik Bir Kültür Değildir'

Dedeler, Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde sözleşmeli çalıştırılacak.

Öte yandan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar’a yapılan ekleme ile Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde, sözleşmeli olarak Aleve Dedesi çalıştırılması hükme bağlandı. Bu şekilde istihdam edilecek Dedeler için kamudaki 65 yaş sınırı uygulanmayacak.

Popüler İçerikler

Fatih'in Ecel Terleri Döktüğü Kızılcık Şerbeti Fragmanına Gelen Tepkiler
Şeriat Karşıtı Paylaşımı Nedeniyle Hakkında Dava Açılan Feyza Altun'un Cezası Belli Oldu!
Nasip Olur mu Be? İstanbul Boğazı'nda "Seni Yerler" Dinleyen Adam Yalı Balkonunda Sezen Aksu'yla Karşılaştı!
YORUMLAR
09.11.2022

Yani amaçları Alevileri başlarına atayacakları kişiler ile kontrol altına almak.

09.11.2022

Eline, beline, diline sahip olamayanlar, olanları kendilerine bağlamış. Ahir zaman...

Puhaha lan millet teknolojiyle bilimle ugrasiyor bu tirrekler de cemevinde ayin yapiyor camide zikir cekenlerden farkiniz yok. Hala mezhep kavgasi var aq. Inanilir gibi degil.

09.11.2022

Alevilerin içinde pedofili bulamazsın, ya da hırsız, ya da din istismarcısı, ya da peygamberliğe soyunan... Aleviler ramazanda oruç tuttuktan sonra iftarını cem evinde hep birlikte yapar, bir cenaze olduğunda taziye evi açmak yerine her birlikte cem evinde taziye için el birliğiyle yardımcı olunur. Alevilik, anadolu insanı olma özelliğini yitirmiş yoz insanlar için komik gelebilen, Türk'ün özündeki erdemli, ağırbaşlı olma, edepli ve bile olma, misafirperverlik ve yardım severlik değerlerini yaşatmaktır.

TÜM YORUMLARI OKU (21)