Alevi Dedeleri Barış İçin Açlık Grevine Başladı

Tunceli'de Alevi dedeleri, barış sürecinin yeniden başlatılması ve silahların karşılıklı susması için dün 4 günlük açlık grevine başladı. Alevi Dedeleri, Türkiye'nin barış ortamına kavuşması için bayram kutlaması yapmayacaklarını ve bayram boyunca açlık grevi yapacaklarını söyledi.

Seyit Rıza Meydanı'nda dün açlık grevi çadırı kurarak, 4 günlük açlık grevine başlayan Alevi dedeleri barış sürecinin yeniden başlatılmasını istedi. Tunceli'de, barış için açlık grevi eylemine Kureyş Baba, Baba Mansur, Pilvenk, Sarısaltuk, Dervişçemal, Ağuiçen gibi Alevi önderlerinin yetiştiği Alevi Ocak mensuplarının yanı sıra, zaman zaman vatandaşlar ve siyasi parti temsilcileri de katılarak destek veriyor.

"Umarım sesimiz duyulur"

Seyit Rıza Meydanı'nda üzerinde, 'Yezid'in zulmüne karşı Hüseyinleşiyoruz' yazılı çadırda, 4 günlük açlık grevine başlayan Kureyş Baba ocağından Alevi Anası Rahime Kızılkan, bayramlarda her zaman barışın hakim olması gerektiğini ama bugünlerde bile kan akmaya devam ettiğini belirterek, 'Ben bir Alevi Anası'yım, bizde insan değeri her zaman kutsaldır. Her gün kan akıyor, bizler Aleviler olarak bu kanın durdurulması için, barışın yeniden hakim olması için, barış sürecinin yeniden başlaması için açlık grevine başladık. Umarım sesimiz duyulur ve barış için gereken adımlar atılır' dedi.

"Herkes üzerine düşeni yapmalı"

Açlık grevine girenler arasında bulunan Pilvenk Ocağı mensubu Ali Doğan da, bayramlarda güzelliklerin, heycanların yaşandığını ama bu bayramda kanın akmaya devam ettiğine dikkat çekerek, 'Bugün artık bayramı değil yası, matemi yaşıyoruz. Bu durum hem bizi, hem toplumun genelini üzüyor. Biz Alevi inanç önderleri olarak, bu duruma son verilmesi, barışın hakim olması için 4 günlük açlık grevine gittik ve ille de barış diyoruz ve acilen barış için herkes üzerine düşeni yapmalı' diye konuştu.

CNN Türk

İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

Avrupa Merkez Bankası'ndan Halka "Evde Nakit Para Saklayın" Çağrısı
Mustafa Sandal'dan Nafaka Meselesine Burnunu Sokan Sevda Türküsev'e Kapak Gibi "Dekontlu" Cevap!
Dünyanın En Tehlikeli Rotalarından Biri Olarak Biliniyor: Türkiye’deki Bu Yol, ‘Ölüm Yolu’nu Geride Bıraktı