Alev Alatlı'nın O Sözleri Yeniden Gündem Oldu: 'Her Yasal Hak Helal Değildir'

Yazar Alev Alatlı, bugün hayatını kaybetti. Ünlü yazarın bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmesini ise Sağlık Bakanı Fahrettin Koca duyurdu.

Alev Alatlı'nın hayatını kaybetmesinin ardından ise Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödüllerinde yaptığı konuşma yeniden gündem oldu. Alatlı o konuşmasını yalarken salonda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın da bulunduğu görülüyor.

Alatlı o konuşmasında ise, "Helalleşmek mahkemede dava kazanmaktan daha üstün olmalıdır. Çünkü her yasal hak helal değildir ve olamaz" demişti.

'Aslolan hakkın helal edilmesi olmalıdır. Aslolan helalleşmek olmalıdır. Helalleşmek mahkemede dava kazanmaktan daha üstün olmalıdır. Çünkü her yasal hak helal değildir ve olamaz. Suriçi ile Kobani’nin arasına çizgi çekmek 1. Dünya Savaşı galiplerinin yasal hakkıdır belki. Ama helal değildir. Keza iflas eden kardeşinizin haraç meraç satışa çıkarılan evini satın almanız yasal hakkınız olabilir ama helal değildir. İmar ruhsatı olan bir müteahhit şehrin ufkuna tecavüz ederken yasal olarak suçsuzdur ama yaptığı iş helal değildir. Yeni ve çok daha ucuz bir enerji türünün pazara girmesini önlemek üzere üretim haklarını satın alan ve dümen altı eden bir petrol şirketi yasal olarak suçsuzdur. Ama yaptığı iş helal değildir. Keza raf ömrünü uzatmak için ekmeğin içine kanserojen madde koyan fırıncı yaptığı formülü ambalajın üzerine koyduğu için yasaldır, dolayısıyla suçsuzdur ama yaptığı iş helal değildir. Ve son olarak bir kalem darbesiyle atar ergenleri, lümpen ergenleri sokağa döken yazar; alevler afakı sardığında suç mahallinde değilse, olayları evinden seyrettiğini ispat edebiliyorsa yasal olarak suçsuzdur. Ama helal değildir yaptığı.'

İşte Alev Alatlı'nın o konuşması: 👇

Alev Alatlı Kimdir?

Alev Alatlı Kimdir? Yazar Alev Alatlı'nın Hayatı ve Kitapları

İlginizi çekebilecek diğer videolar için: 👇

Torununun Yeni Satın Aldığı Ugg'lara Verdiği Tepki ile Viral Olan Dede: 'Felaket Bu Yau'

👇

Yurt Dışında Doğup Büyüyen Damadı Kız İstemede Fena Troll'lediler: Ne Dedilerse 'Gelenek' Zannedip Yaptı

👇

İşçiyi İzinsiz Olarak Kaydeden Kadın: 'Tişörtünü Çıkartıp Bir Malaya Vuruşu Var, Görmeniz Lazım'

👇

Batuhan Karadeniz: 'Pavyonda Oynayan Kadınlar da Beli Meli İyi Kıvırıyor, Hak Ediyorlar Bu Hayatı'

👇

Alem Yaparken Para Saçıyormuş Gibi Söz Yapan Torununa Para Fırlatan Dede

👇

Kızlar Gecesi Yaparken Eski Sevgilisini Telefonla İşleten Kadın Dumura Uğradı!

Popüler İçerikler

Hepimiz Merak Ediyorduk: Ortalığı Kasıp Kavuran Mert Demir Stilinde Kimin İmzası Olduğunu Açıkladı!
Mert Demir'in Ateşine Düşen Düşene: Yılmaz Morgül ve Selen Görgüzel'den Sonra Hatice de Kendini Parçaladı!
Tiryakinim’i Bayhan'dan Daha İyi Söyleyebileceğine Kanaat Getiren Yeliz Yeşilmen Performansıyla Topa Tutuldu
YORUMLAR
02.02.2024

helal yerine meşru, etik gibi kelimeler de kullanabilirdi tabii, kendisi de bunu çok iyi biliyor ama sarayın kadrolu entellektüeli olmayı seçince dilini, jargonunu da ona göre uyarlamak zorundasın.. gelgelelim kimseye kalmıyor şu yalan dünya, üzerinde geçireceğin en fazla 70-80 sene, mala mülke, güce, kudrete kanıp özüne ihanet edenlere, arkalarından kötü konuşturanlara acıyorum.

02.02.2024

Duyduğum en boş konuşmasıydı... Yasal olan helal değilmiş. Yasalar, dinden bağımsızdır. Batan kardeşin evini satın almak helal değilmişmiş. Çoluğundan çocuğundan kestiğin rızkı kardeşine verip batmasını seyrederken hiç sorun yok yani... Aforizma kasacam diye dangalaklığın lüzumu yok. Hak, Hukuk denilen şey adalet için var, senin dinindeki haram helal de adalet için var. Ağır saçmalamak böyle olur.

02.02.2024

Ülkenin kıymetli isimlerindendi. Allah rahmet eylesin.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ