💸 Aldı Başını Gidiyor: Merkez Bankası Faizleri Sabit Tuttu, Dolar 4.94 Seviyesine Kadar Yükseldi

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) Temmuz ayı toplantısı sonuçlandı. Merkez Bankası PPK toplantısında politika faizini 17.75'te sabit tuttu.

Merkez Bankası'nın faizi yüzde 17.75 seviyesinde sabit tutması, piyasada hayal kırıklığı yarattı. Ağırlıklı öngörü 100 baz puan artışa gidileceği yönündeydi.

Dolar 4.94 seviyelerine çıktı.

Karar öncesi 4.76 seviyelerinde yer alan dolar/TL ilk tepki olarak 4.9150 seviyesini gördü. Bir ara 4.89 seviyelerine gerileyen kur, yeniden yükselişe geçerek 4.94 seviyelerine çıktı. TL, dolar karşısında yüzde 4'ü aşan kayıp yaşadı.

Merkez Bankası'nın karası euroyu da etkiledi. Euro/TL ise 5.78 seviyesinin üzerine çıktı.

Açıklamanın ardından hızla yükselen dolan ve euro düşüşe geçti. Sakinleşen piyasada dolar 4.86 TL, euro 5.69 TL civarında işlem görmeye başladı.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Popüler İçerikler

Ünlü Restorandaki Bir Buçuk Porsiyon Adana Kebabının Hesap Tutarı Dudak Uçuklattı
Nusret, 2022 Dünya Kupası Finalinde Sahaya ‘Kaçak’ Girmiş! Nusret Yüzünden Türk Yöneticinin Hayatı Kararmış!
Kızılcık Şerbeti'nde Ortalık Karıştı: Ömer ve Görkem İlişkisi Açığa Çıktı!
YORUMLAR
24.07.2018

Öncelikle insanımıza şunu öğretmek lazım. Dolar bizim için neden bu kadar önemli. Şunun için önemli. Uluslararası ticarette (istisnalar hariç) ithal ettiğimiz her şeyi dolar üzerinden alıyoruz. Ve ülkemizde hemen hemen her şeyin hammaddesini ithal ediyoruz. Ülkemizdeki bir üretici bir malın hammaddesini 100 dolara alıyor ise, dolar 3 TL iken 300 TL öderken, dolar 5 TL olduğunda aynı malı 500 TL ye alıyor demektir. Haliyle fazladan 200 TL verdiği için sattığı malı da zarar etmemek için daha pahalıya satacak demektir. "Ben TL kullanıyorum bana ne Doların artışından" anlayışında olanlara ufak bir hatırlatma..

24.07.2018

Dolar neden yükseliyor? Çünkü üretim yok. Şaka değil arkadaşlar. 16 yıldır ülkemize 1 (yazıyla bir) tane fabrika yapılmadı. Şaka gibi di mi? Ama gerçek. Eldeki fabrikalarımız madenlerimiz vs vs hemen hemen her şeyimiz özelleştirildi. Yani satıldı. Yol yapıldı evet teşekkür ederiz ama yolun bize gelir olarak geri dönüşü yok. Ülkemizde inovasyon yok. Ürünümüzü Katma değerli satamıyoruz. Bize gelir olarak geri dönüşümü olan icraatlar lazım. Fabrikalar açılması lazım. Hem istihdam yaratılır hem üretim olur ihraç edilir biz kazanırız ve bu sürekli olur. Bunu bir tık üste taşıyıp , ürünü katma değerli satarsan daha çok kazanırsın. Zeytin değil , zeytin yağı satmak gibi.. Hepimiz aynı gemideyiz. Ak Partililer de Chpliler de .. Diğerleri de.. Batarsak hep birlikte batıyoruz.. Bunun farkına umarım çok geç olmadan varırız.. Takım tutar gibi parti tutmamayı öğrendiğimizde..

Pasif Kullanıcı
24.07.2018

Daha iyi günler bunlar siz hele bir eylülden sonrasını görün..bakalım çoluğuna çocuğuna kapılarımı kemirtecekler? amk sığırlarına müstahak köküne kadar girsin acıma yok.

24.07.2018

Da bizler nabıcaz. Onların burnu sürterken bizim toto yıprandı iyice.

Pasif Kullanıcı
24.07.2018

Ülke Bok Yoluna Gidiyor Bir yerden dolar durdurulamazken Bir yerdende Suriyeli. sığınmacıları beslemek için Hayla Onlara yatırım yapılırken bir yandan ise Diğer Filistin. Gibi ülkelere sanki Türkiye çok zengin bir ülkeymişgibi. Tonlarca Yardım gönderiliyor Bir yandan Ekonomi batmışken. diğer yandan. ekonomimiz yok şukadar büyüdü diye yalanlar uyduruluyor. Bim e girsen onların fiyatları bile uçmuş. haylada adamlar gelmiş devam diyor. gidebileceğiniz yerekadar gidin. Siktiniz ülkeyi. son sözüm budur.

TÜM YORUMLARI OKU (28)