Alaçatı'dan Dönmek İstemeyeceğiniz En Leziz ve En İyi Atmosfere Sahip Restoranlar

Tatil demek sizin için de her anını kaliteli yaşamak ve her anından zevk almayı sağlamaksa sizler için Alaçatı'nın menüleriyle başınızı döndürecek en iyi restoranlarını derledik. Deniz, kum, güneş derken akşamı biraz daha sakin geçirmek isteyenler için nezih restoranları, ben eğlenmeye leziz yemeklerle devam etmek istiyorum diyenler için de biraz meyhane kültürüne yakın restoranları ekledik. Gelin tam anlamıyla 10/10 bir tatil geçirmenizde büyük katkısı olacak birbirinden güzel atmosfere ve ambiyansa sahip bu mekanlarla tanışalım!

1. Ortaya Alaçatı

İzmir'in en sevilenlerinden Urla'da ve Şifne'de de olmak üzere üç şubesi olan Ortaya, pozitif enerjiye sahip bahçesine, sunumlarına, lezzetlerine bayılacağınız türden. Kaliteli ve nezih atmosferinin yanı sıra güler yüzlü ve ilgili hizmetiyle de sizi memnun edecek olan Ortaya Alaçatı, tatilinizin favori lokasyonlarından olmaya aday. Akşamı Ortaya'da geçirmeye karar verirseniz Baklava Hamurunda Keçi Peyniri, Yunan Salatası ve Çerkez Tavuğu kesinlikle tatmanız gerekenlerden olmalı.

Adres: Alaçatı, 12015 Sokak No 6, 35430 Çeşme/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Tek kelime ile MÜKEMMEL. Tavuklu bir meze vardı hastası olduk. Asma yaprağında hellim, deniz börülceli mücver, Can chefin reçetesi ciğer, kokoreç favorilerimizdi. Gökhan beyin ilgisi ve dikkati inanılmaz. Picante margaritha kokteylleri çok iyiydi. Burakhan beyi mekanın kalitesi ve vizyonu için tebrik etmek gerekli. Dört dörtlük bir akşam geçirdik. Emeklerine sağlık.

2. Ferdi Baba Restaurant

Nezih bir klasik meyhane olan Ferdi Baba Restaurant, deniz mahsulü ağırlıklı bir menüye sahip. Sezonun en taze balıklarını sizlere en leziz şekilde sunan Ferdi Baba, kendi deyimleriyle 'seçeneğin çok, seçim yapmanın bir hali zor' olduğu restoranlardan. Ama biz işinizi kolaylaştırmak adına birkaç öneri yapalım, Ahtapot Izgara, Tereyağlı Karides ve Deniz Mahsullü Şehriye denediğinize pişman olmayacaklarınızdan.

Adres: Alaçatı, Kemalpaşa Caddesi, Köyiçi No:86, 35930 Çeşme/İzmir

Alaçatı, 1800-1 Sok. No:4 Alaçatı Yat Limanı G-2 Port Binası, 35930 Çeşme/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Alaçatı'daki en kaliteli yerlerden birisi. Özellikle servis çok başarılı. Balık ve deniz ürünleri dışında alternatif yok. İlerleyen saatlerde müziğin sesi yükseliyor ve bar ortamına dönüyor.

3. Kapari Bahçe

Alaçatı'da sabah akşam fark etmeksizin zengin menüsü, sempatik bahçesi, ilgili hizmeti ve daha nicesiyle sizi en iyi şekilde ağırlayacak olan mekanlardan Kapari Bahçe, her sezonda en çok tercih edilenlerden olmayı başarıyor. Çeşit çeşit mezeler sunan mekanda ne önerirsiniz diye soracak olursanız, Pancar Carpacio, Kinoa Tabule ve klasiklerden de Ege Otları Tarator'u bir deneyin deriz. Ana yemek olarak da Yunan Usulü Musakka favorimiz.

Adres: Alaçatı, 12012. Sk. No:10, 35930 Çeşme/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Mekan çok güzel ve keyifli. Yemek için 19:30 civarı gittik, gittiğimizde sadece birkaç masa boştu ve sonrasında doldu. Hizmette bir aksaklık yaşamadık, kalabalık ve yoğun olduğu için ufak aksaklıklar yaşanabilir ama sürekli masamıza gelerek kontrol ettiler. Keyif aldık oturduğumuz süre boyunca.

4. Eflatun Alaçatı

Alaçatı ruhunu pötikare masa örtüleri ve kaldırım masaları sayesinde deli gibi hissedebileceğiniz Eflatun Alaçatı, bölgenin sempatik mi sempatik işletmelerinden. Siz keyifli sohbetler eşliğinde yemeğinizi yerken bir yandan sokaktan geçenlerin neşesi, gülüşleri tam bir tatil atmosferi yaratıyor. Ancak yemek servisinin 19:30'da başladığını belirtmekte fayda var.

Adres: Alaçatı, hacımemiş mahallesi, 12012. Sk. No:9, 35937 Çeşme/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Hacımemiş'in klasiklerinden Eflatun. Sakin, huzurlu ama güzel yemek istiyorsanız doğru adres. Arka bahçesinde atmosfer harika, ön tarafta yazın yer bulmak neredeyse imkansız. Sunum, ürün kalitesi başarılı. Fiyatlar Alaçatı ölçülerinde.

5. Sota Alaçatı

Viento Otel'in içinde yer alan Sota Alaçatı, deniz mahsulü ağırlıklı bir menüye sahip olan en şık ve nezih Alaçatı mekanlarından. Yemeklerinin yanı sıra imza kokteylleriyle de ilgi çeken Sota, geniş şarap menüsüyle de ön plana çıkıyor. Kapıdan içeri adım attığınız andan itibaren; deneyimli ve eğitimli servis personelleri sayesinde ‘kusursuz bir servis’ almanın ayrıcalığını yaşayacağınız mekan kaliteli vakit geçirmek isteyenler için birebir.

Adres: Alaçatı, 11039. Sokak No:18, 35930 Çeşme/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Çok keyifli ve kaliteli bir ortamda güzel bir akşam yemeği yedik. Ortaya birkaç şey söyleyip paylaşmayı tercih ettik. Sushi, ahtapot ve deniz ürünlü risotonisine (arpa şehriye) bayıldık. Hepsinin lezzeti ve deniz ürünlerinde önemli olan tazeliği çok iyiydi. Serkan bey bizimle ve herkesle özel olarak ilgilendiğini hissettirip akşamımızı güzelleştirdi. Alaçatı’daki birçok mekanın aksine müşterilerine koşulsuz ilgi alaka veren bir mekandı, her şey için teşekkürler.

6. Agrilia Restaurant

Yeşillikler içinde huzurlu mu huzurlu bir bahçesi olan Agrilia Restaurant, her yıl Haziran'dan Kasım'a kadar hizmet veren sezonun gözde işletmelerinden. Fine dining konseptiyle misafirlerini ağırlayan Agrilia, müşteri memnuniyetini ön planda tuttuğunu her adımıyla belli ediyor. Gündüzü dolu dolu geçirdikten sonra biraz sakinleşmek ve hoş bir yemek yemek istiyorsanız Agrilia aklınıza gelecek ilklerden olmalı. Ne önerirsiniz diye de soracak olursanız Bruschetta, Kefal Şiş ve Granyoz Balığı bizim favorilerimizden deriz.

Adres: Alaçatı, 11016. Sk. no:5, 35930 Çeşme/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Alaçatı sokaklarında gezerken rastladığımız bir mekan atmosferi harika bahçesi ayrı iç mekan ayrı güzel. Yaz bittiği için bahçesi sakın ve huzurluydu. Şarapta bekletilmiş armutlu kek yedik harikaydı, kahvesi de lezzetliydi. Tekrar gidip şaraplarını ve yemeklerini denemek istiyorum.

7. Avula Alaçatı

Ön bahçesiyle Alaçatı'nın en sempatik dizaynına sahip mekanlarından olan Avula aslında restoran-bar konseptiyle işleyen bir mekan. İç kısmı ve arka bahçesi de en az ön bahçesi kadar güzel bir dizayna sahip olan işletme Fine dininglere kıyasla biraz daha salaş ve samimi bir ortamı olan mekanlardan hoşlananların favorisi olacaktır. Kemalpaşa'da yer aldığı için yer bulmak biraz sıkıntı olsa da sıra beklediğinize değecek diyebiliriz.

Adres: Alaçatı, Kemalpaşa Cd. No:47/A, 35930 Çeşme/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Kahvaltı benim için özel olmalı, güzel kahvaltı mekanı bulmak ve lezzetli menüler denemeye bayılırım, Avula harika ortamı, kaliteli servisi ve güler yüzlü çalışanları ile oldukça başarılı bir işletme. Dilerseniz arka bahçede isterseniz ön tarafta keyifle oturup kahvenizi yudumlarken kahvaltınızı yapabilirsiniz. Dediğim gibi sadece mekan Değil yedikleriniz de keyfinize eşlik etmeli.

8. Yek Alaçatı

Akdeniz ve Ege mutfağından izler taşıyan leziz mi leziz bir menüyü müşterileriyle buluşturan Yek Alaçatı, bölgenin en gözde şef restoranlarından. Ülkemizin değerlerinden Vedat Milor'un da dikkatini çeken mekan özellikle menüsünde yer verdiği özgün lezzetleriyle konuşuluyor. Ünlü eleştirmenin 'Belki de 2017’de Türkiye’de yediğim en iyi yemeğin özeti!' sözleriyle ele aldığı işletme yıllar geçse de aynı çizgiyi korumakta ve herkesi kendine hayran bırakmakta.

Adres: Alaçatı, 1036. Sk., 35930 Çeşme/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Alaçatı ya gelip bu muhteşem mekana uğramayan çok şey kaçırır. Son derece lüks, ferah ve her detayı ince ince düşünülmüş çok tatlı bir işletme. Akşam yemeği için geldiğimiz bu restoranın menüsü çok başarılı bir şefin imzasıyla hazırlanmış ki sunulan her meze, arası sıcak, ana yemek ve tatlı bizi lezzetleriyle büyüledi.

9. Roka Bahçe

Fener balığı yahnisi, Ege mezeleri, karidesi ve daha nice leziz lezzetleriyle müşterilerine parmaklarını yiyecek kadar enfes bir yemek deneyimi yaşatan Roka Bahçe, her yıl Alaçatı'nın en hip mekanları arasında yer almayı başaranlardan. Yeşillikler içinde huzur verici ve dinlendirici atmosferiyle sizi etkisi altına alacak olan Roka Bahçe mutlaka rezervasyonunuzu yaptırıp bir gecenizi ayırmanız gerekenlerden. 

Adres: Hacımemiş Mahallesi, 2027. Sk. No: 6, 35937 Çeşme/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Sessiz sakin bir mekan. Müzikleri yormuyor. Aynı zamanda garson arkadaşlar inanılmaz güler yüzlü, hızlı ve ilgililer. Sırf servis için bile gidilir :) Mezeleri de oldukça lezzetli. Ege otlu sıcak ve soğuk mezeleri, vişneli sarma, deniz börülcesi ve tahinli patlıcan mezelerine bayıldık. Sıcak olarak da karides saganaki tavsiye edilir.

10. Sipster Restaurant & Bar

Hem lezzeti yerinde olsun hem de daha salaş keyifli bir kokteyl ortamı olsun diyorsanız Sipster Restaurant & Bar oldukça hoşunuza gidecek. Birbirinden leziz imza kokteyllerinin müdavimi çok olan mekan, Ege yemekleri ile rakının buluşmasına da en iyi atmosferle ev sahipliği yapanlardan. Akşamınızı Sipster'da geçirmeye karar verirseniz Sakız Enginar Pane mutlaka tatmanız gerekenlerden olmalı.

Adres: Alaçatı, 2001. Sk. No: 12, 35937 Çeşme/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Yemekleri ile damaklara hitap eden bir mutfağa sahip, kokteylleri kendinden konuşturacak kadar güzel keyifli bir restoran. İşletmecilerin samimiyeti atmosfere yansımış. Her şey son derece özenle hazırlanmış, lezzetli ve özgün. Pizzetta ve taze makarnası enfes. Kokteyllerden favorim Çıtır ve Serendipity.

11. Yeniyer

Alaçatı'nın en iyi kahvaltıcılarını ele aldığımız içeriğimizde de yer verdiğimiz Yeniyer, bölgenin sabah akşam fark etmeksizin tercih edilen mekanlarından. Aslında akşamüstü Alaçatı'nın canlılığına kısa bir süreliğine de olsa ara vermek ve biraz daha sakin vakit geçirmek isteyenlerin bayılacağı bir işletme olan Yeniyer, gecenin ilerleyen saatlerine doğru da kokteyl bar konseptine modunuzu yükseltecek şarkılarla geçiş yapanlardan. Ben eğlenceme gece de devam etmek istiyorum ancak kaliteli bir yemek eşliğinde olsun diyorsanız kesinlikle Yeniyer'e bir şans vermelisiniz.

Adres: Ovacık, 7152. Sk. No: 138/4, 35937 Çeşme/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Ambiyans, mezeler, etler, müzik, çalışan arkadaşların ilgilisi her şeyiyle çok çok güzel bir mekan. Fine dining kadar da pahalı değil, hizmet ve lezzet açısından mükemmel. Kokteylleri de çok lezzetli yemekleri de, etraftaki sanat eserleri de gelen kitle de her şey çok kaliteli.

12. Port House Alaçatı

Son önerilerimize gelmişken Alaçatı'nın henüz kalabalık ziyaretçileriyle çok tanışmamış, hala sakin ve huzurlu olmayı başaran Port House ile tanışın. Port House tam anlamıyla buram buram huzur kokan, elegant mekanlardan. İlgili personelleri, adeta bir görsel şölen yaratan sunumları ve daha nicesiyle bu mekana bayılacaksınız.

Adres: Alaçatı, 18000 Sok D:H Blok 5 No.34 / 40A, 35937 Çeşme/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Çok güzel ve şirin bir restoran, cana yakın ve özenli personelleri harika, yemekler inanılmaz lezzetli! Antrikot ve kuzu kaburgalarını öneriyoruz. Mezeleri de beğendim, sunum etkileyiciydi.

13. Amavi Seafood & Cocktail

Alaçatı'nın en ama en şık aynı zamanda oldukça ferah bir dizayna sahip mekanlarından Amavi, deniz mahsulü yoğunlukta olan menüsüyle mevsimin en taze ve en leziz balıklarını sizlerle buluşturuyor. Fine dining konseptiyle kapılarını misafirlerine açan mekan, 10 üzerinden 10'luk bir performansa sahip. Böylesine şık bir mekanda özel bir akşam geçirmek isterseniz mutlaka rezervasyon yaptırın deriz.

Adres: Alaçatı Mahallesi 13003 Sokak No :1, 35930 Çeşme/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Köy içinde hem mimari hem lezzet olarak bulunabilecek en klas restoran. Yemeklerin hepsi birbirindne leziz, sunumlar şık, servis özenli. Bu kadar zamandır ilk defa gitmiş olmaya yandım, çok tavsiye.

14. Fava Alaçatı

Fava aslında meyhane konseptinde bir mekan olmakla birlikte lezzetlerini geri planda bırakmak yerine mutfağına da ağırlık vermiş bir işletme. Bu sebeple hem eşinizle dostunuzla keyifli sohbetler eşliğinde eğlenceli bir gece geçirebilir hem de tadına doyum olmayan yemekler yiyebilirsiniz. Rum lezzetlerinden izler taşıyan mezeleri, eski dokuyu hala korumakta olan bir taş evde yer alışı da mekanı ön plana çıkaranlardan.

Adres: Alaçatı, Kemalpaşa Cd. No:108, 35930, 35930 Çeşme/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Özel bir akşam yemeği için tercih edilebilecek en güzel yerlerden biri. Atmosfer, çalınan müzikler, personelin kibarlığı, dekorasyonu, en önemlisi yemeklerin lezzeti muazzamdı. Önceden rezervasyon yaptırmakta fayda var.

15. Papazz Alaçatı

Her gidenin Dana tandırını dilinden düşüremediği Papazz Alaçatı, Alaçatı sokaklarını gezerken dinlenmek için tercih edilebileceklerden en iyisi diyebiliriz. Arka bahçesinde yer alan 8-10 masasıyla da adeta aile ortamı sıcaklığında bir atmosfer yaratan işletme tek bir olumsuz an yaşayamayacağınız bir mekan. 

Adres: Alaçatı, 13046 sokak no: 17, 35940 Çeşme/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Tek kelimeyle KUSURSUZ Alaçatı’ya aşık olma nedenimizi hatırlatan mekan bize. O eski Alaçatı özlemimizi giderdik, bayıldık, doyduk hem lezzetlere hem sohbete. Gerçi ne sohbete doyabildik ne de lezzetlere. Tekrar tekrar gidilecek. Lokal tatlar lokal şaraplar içilecek uzun uzadıya sohbetler edilecek.

16. Salkım Söğüt Alaçatı

Ve son önerimize geldik. Sempatik ve sıcacık bir atmosfere sahip önerilerimizden olan Salkım Söğüt Alaçatı, restorandan ziyade meyhane kültürünü sürdüren işletmelerden. Bahçesinde en keyifli geceleri yaşayabilmeniz için ellerinden gelenin en iyisi sunan mekan harika bir ambiyansa sahip. Dost meclisinizle koyu sohbetlere dalacağınız Salkım Söğüt'e mutlaka uğramalısınız.

Adres: Alaçatı, 11043 Sk No:4, 35930 Çeşme/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Servisten, güler yüze, müzik kalitesine kadar her şey çok iyi. Mezeler acayip lezzetli. Fiyatlar Alaçatı ortalamasına göre çok daha uygun. Vişneli yaprak sarma çok lezzetli. Kendilerine özgü bir sürü değişik mezeleri var. İçlerinde damak tadınıza uyan bir tanesini mutlaka bulabilirsiniz.

Dahası için bu içeriklerimize de bakabilirsiniz.

Güne Güzel ve Keyifli Başlamak İçin Alaçatı'nın En İyi Kahvaltıcıları
Atmosferiyle Bile Sizi Sarhoş Edebilecek İzmir'deki En İyi Şarap Evleri
Kaliteli Zaman Geçirerek Unutulmaz Anılar Biriktireceğiniz İzmir'in En Şık Restoranları

Popüler İçerikler

Gündem Olan Görüntü: Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 'Kelime-i Şehadet'i Yanlış Okudu İddiası
Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı
Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti