Aksoy Araştırma’nın Anketi: Türkiye’de Şeriat İsteyenlerin Oranı Kaç?

Türkiye’de son günlerde şeriat tartışmaları yaşanıyor. Avukat Feyza Altun, sosyal medyadan yaptığı şeriat paylaşımı sebebiyle gözaltına alındıktan sonra hakkında dava açılmıştı. Aksoy Araştırma’nın yaptığı şeriat araştırmasının sonuçları paylaşıldı. Türkiye’de şeriat isteyenlerin oranı yükseldi.

Türkiye’de son günlerde şeriat tartışmaları yüksek sesle yapılıyor. Son olarak Feyza Altun da şeriat paylaşımı sonrasında zor günler geçirmişti.

Cumhuriyet’ten Nagehan Yılkın’ın haberine göre; Aksoy Araştırma’nın yaptığı şeriat anketinde ilginç sonuçlar ortaya çıktı. Ankete katılan seçmenlere, 'Türkiye’nin yönetim biçimini siz belirleyecek olsanız hangisi ile yönetilmek istersiniz' sorusu soruldu. Laikliğe dayalı yönetim biçimi diyenlerin oranı yüzde 83,2 olurken, şeriata dayalı yönetim biçimi diyenlerin oranı yüzde 16, 8 olarak ölçüldü.

Araştırma’nın sahibi Ertan Aksoy anketi yüzde 95 güven aralığında yüzde 3 hata payıyla 1067 kişi ile gerçekleştirildiğini ifade etti.

Şeriat yönetimi isteyenlerin genel seçimde verdikleri oylara göre yapılan parti sıralaması ise şöyle oldu;

  • AK Parti yüzde 39,

  • MHP yüzde 11.5,

  • YSP yüzde 6.5,

  • İYİ Parti yüzde 5.9,

  • CHP yüzde 1.5, 

  • Seçimde oy kullanmayanlar: yüzde 6.3

Anket sonucunu değerlendiren siyaset bilimci Doç. Dr. Cangül Örnek, “Ankette AK Parti seçmenindeki oran çok yüksek göründü. Genel olarak Türkiye'de şeriat yönetimini isterim ya da dini bir yönetim altında yaşamak isterim diyen yüzde 10’luk kesim oluyordu. Bu ankette oran biraz artmış görünüyor. AK Parti ve MHP seçmenindeki şeriat isterim diyen kesimin varlığı dikkatimi çekti. AK Parti seçmeninde neredeyse bu oran yüzde 40. Şeriatı eleştiren insanlara yönelik muameleler ve yargılamalara bağlı olarak son zamanlarda gözlemlediğimiz gelişmeler şeriat istemenin toplumda normalleşmeye başladığını gösteriyor. Bu tartışmaların boşuna olmadığını, sırf bir takım radikal unsurlar mutlu olsunlar diye yapılan tartışmalar olmadıklarını görüyoruz” dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

Avukat Feyza Altun Adli Kontrol Şartıyla Serbest Kaldı
Şeriat Tartışmaları Gündemde! Şeriat Ne Demek? Türkiye'de Laikliğin Anayasa'ya Girme Serüveni

Popüler İçerikler

Kimler Geldi Kimler Geçti'de Leyla'nın Cem'i Rüyasında Gördüğü Sahnenin Nasıl Çekildiği Ortaya Çıktı!
Harçlığını Çıkarmak İçin Kuryelik Yaparken Bıçaklanarak Öldürülmüştü! Olay Anı Güvenlik Kamerasına Yansıdı
Dinleyeni Parçalayan Orhan Atasoy'un "Gemiler" Şarkısı ve Klibiyle İlgili Az Bilinen Muhteşem Detaylar
YORUMLAR
27.02.2024

Şeriat isteyen 16,8 ve % 39 'un Allah belalarinı versin.. Keşke toplu katliamla hepiniz geberip gitseniz..

27.02.2024

Amin!

27.02.2024

Dört duvar arasında dinledikleri mucize yalanlarıyla oluşan kabile yasaları konseptine Norveç bile ulaşamadı çünkü. Bununla beraber şeriat isteyen şeylerin hiçbiri, ilk fırsattan şeriatla yönetilen ülkelere gitmez. Kâfir Batı ülkeleri listenin üst sıralarında kendilerine yer bulur. :)

27.02.2024

İşin komik kısmı şeriat diye böğürenler buna göre yaşamayan tatlı su müslümanlarıdır. Kendileri için istemedikleri de aşikar. Laik bı ülke olmamıza rağmen bu şartlarda yaşıyorsak şeriat sonucu olacakları varın siz düşünün. İstedikleri gerçekleştiği durumda başına ne geleceğinden bihaber düşünme ve anlama yetisinden uzak varlıklardır. Suç sayılabilecek şeyleri bile birbirinden ayırt edemeyenler ahkâm kesiyor.

27.02.2024

İşin asıl komik kısmı kendisini müslüman addeden her insanın aslında ŞERİAT'ı kabul etmiş olduğu gerçeği ve bu gerçeğe aykırı yaşıyor olmasıdır. Ben müslümanım diyen bir insan İMAN etmiş olmalı... Allah'a iman. Meleklere iman. Kitaplara iman. Peygamberlere imân. Ahirete iman. Kader ve Kazaya iman. İman eden insan da Kitaba yani KUR_AN a YANİ ŞARİATA inanmak zorunda. ve kitap doğrultusunda yaşamak zorunda... yaşamıyorsa MÜSLÜMANIM DEMEKLE KALIR... senin dediğin tatlı su müslümanı oluverir...

TÜM YORUMLARI OKU (296)