Aksiyon Sevenlerin Bayılacağı İzlerken Hop Oturup Hop Kalkacağınız Dövüş Filmleri

Sinemaseverler olarak mutlaka arada bir, vurdulu kırdılı filmler izlemek isteriz. Ancak klasikleşmiş FBI ve CIA ajanlarının serüvenleri de biraz sıkmaya başladı. Siz de bu görüşe katılıyorsanız ve sert dövüş sahneleri görmek istiyorsanız, bu liste tam size göre! İşte izlerken gaza gelip havaya yumruklar savuracağınız en muhteşem dövüş filmleri.

15. Undisputed (Yenilmez) - IMDb: 6.2

Yenilmez, 2002'de yayınlanan ilk filmin başarısının ardından dört filmlik bir seriye dönüştü. Namağlup dünya ağırsıklet boks şampiyonu George Chambers, tecavüz suçundan hapse düşer. Hapishanede, Monroe Hutchens isimli namağlup bir dövüşçü daha yer alır. Monroe hapishanede yapılan hiçbir dövüşü kaybetmez ve gayriresmi dünya şampiyonu olarak nam salar. Bu haberi alan yaşlı bir boks hastası, devlet ve mafyadaki bağlantılarını kullanarak bu ikilinin dövüşmesini sağlar.

14. Lionheart (Aslan Yürek) - IMDb: 6.2

Usta oyuncu Van Damme'ın başrolünde olduğu film, 1990 yılında vizyona girdi. Kuzey Afrika'da Fransız lejyonunda görev alan paralı asker Lyon Gaultier, Los Angeles'ta yaşayan kardeşinin öldüresiye dövüldüğünün ve ağır yaralı olduğunun haberini alır. Haber üzerine lejyondan firar eden Lyon, Los Angeles'a gider. Kardeşinin ailesinin paraya ihtiyacı olduğunu görünce, para için sokak dövüşlerine katılır. Lyon Gaultier'in aklının bir köşesinde ise kardeşinin intikamını alma fikri hiç eksik olmaz.

13. Here Comes The Boom (Ağır Siklet) - IMDb: 6.4

Oldukça sert filmler içeren listemize, eklediğimiz tek komedi-dövüş filmi olan Ağır Siklet 2012 yılında vizyona girdi. Bir lisede yaşanan maddi sıkıntılar üzerine, okulun müdürü müzik dersini kaldırır. Öğrencilerin büyük tepkisini çeken bu karara, biyoloji öğretmeni Scott Voss tepkisiz kalamaz. Scott, hem öğretmen arkadaşının işsiz kalmasını engellemek hem de öğrencilerini mutlu etmek için gerekli parayı toplamaya karar verir ve profesyonel dövüşlere katılır.

12. Never Back Down (Asla Pes Etme) - IMDb: 6.6

Dövüş filmi denilince akla ilk gelen filmlerden olan Asla Pes Etme, 2008 yılında vizyona girdi. İlk filmin büyük beğeni toplamasının ardından ikincisi de çekildi. Orlando'ya yeni taşınan Jake Tyler zaten insanlarla tanışmakta güçlük çekiyorken, bir de Ryan adlı bir gençle istemeden de olsa kavga etmek zorunda kalır. Kavgayı kaybeden Jake, çevresindekiler tarafından alaya alınır. Jake'in arkadaşı Max, onu MMA dövüş sanatı ustasıyla tanıştırır.

11. Blood and Bone (Kan ve Kemik) - IMDb: 6.7

Oldukça şiddet içeren Kan ve Kemik, 2009 yılında vizyona girdi. Isaiah Bone adlı bir genç dövüş ustası, kardeşi gibi gördüğü arkadaşının hapishanede öldürüldüğünü öğrenir. Isaiah, arkadaşının ölmeden önce bir isteği olduğunu da öğrenir. Çok güçlü ve etkili dövüş tekniklerine sahip olan Isaiah arkadaşının isteğini yerine getirmek üzere Los Angeles'a gider ve burada hiçbir kuralı olmayan acımasız sokak dövüşü müsabakalarına katılır.

10. Real Steel (Çelik Yumruklar) - IMDb: 7.0

Yakın gelecekte geçen ve başrolünde Hugh Jackman'ın yer aldığı Çelik Yumruklar filmi, 2011 yılında vizyona girdi. Boks müsabakalarının artık robotlar tarafından yapıldığı bir dünyada, eski organizatör Charlie uzun süre ayrı kaldığı oğlu Max'le birlikte şampiyonada dövüşecek bir boksör robot yapmaya çalışır. Hurda metalden kalitesiz robotlar yaparak geçinen Charlie, iyice dibe batmış durumdadır ve bu bataktan çıkmasının tek yolu şampiyonada başarılı olmaktan geçer.

9. The Karate Kid (Karateci Çocuk) - IMDb: 7.3

Yayınlandığı 1984 senesini kasıp kavuran ve üç filmlik bir seriye dönüşen Karateci Çocuk, o kadar sevildi ki, 2010 yılında Jackie Chan'in başrolünde olduğu bir uyarlaması yapıldı. Karateci Çocuk çılgınlığı bununla da bitmedi ve 2018 yılında orijinal filmin oyuncularının yer aldığı Cobra Kai adlı bir dizi yayınlandı. Film, babasını kaybetmesinden sonra annesiyle birlikte New Jersey'e taşınan Daniel'ın etrafında dönüyor. Daniel okuldan yeni arkadaşı Ali Mills ile gezerken onun eski erkek arkadaşı ve Cobra karate okulundan arkadaşlarının saldırısına uğrar. Daniel'ın mahalleden tanıdığı Okinawalı karate ustası Bay Miagi, ona karate öğretmeye başlar.

8. Southpaw (Son Şans) - IMDb: 7.4

Jake Gyllenhaal ve Rachel McAdams'ın başrollerde olduğu Son Şans, 2015 yılında vizyona girdi. Dünya hafif sıklet boks şampiyonu olan Billy Hope, güzel eşi ve tatlı kızıyla mutlu bir hayat sürerken, öfkesini kontrol edemediği bir olayda trajik bir kaza yaşanır ve eşini kaybeder. Eşini kaybetmesinin ardından, kızının velayeti de elinden alınır. Mutlu bir hayat sürerken, bir anda hayatı tepetaklak olan Billy, işleri yoluna koymak için son çare olarak boks antrenörü Tick Wills'ten yardım ister.

7. Enter the Dragon (Ejder Kalesi) - IMDb: 7.7

Dövüş filmlerinden bahsederken, Bruce Lee'ye değinmezsek olmazdı. Başrolünde usta dövüşçü Bruce Lee'nin yer aldığı Ejder Kalesi, 1973 yılında gösterime girdi. Han isimli zengin bir adam büyük bir dövüş organizasyonu düzenler. Han dövüş organizasyonunun ardında kirli işler çevirir ve bu organizasyonu da paravan olarak kullanır. Bu durum dikkat çekmeye başlar ve Lee oraya ajan olarak gider.

6. The Fighter (Dövüşçü) - IMDb: 7.8

İki dalda Oscar ödülü kazanan Dövüşçü, 2010 yılında yayınlandı. Filmde, Mark Wahlberg, Christian Bale, Amy Adams ve Melissa Leo gibi yıldızlar rol aldı. Gerçek bir hikayeden uyarlanan film, birbirlerine zıt iki kardeşin her şeye rağmen bir araya gelip aile ilişkilerini düzeltme çabalarına odaklanıyor. Eskiden bir efsane olması beklenen Dicky Ecklund, yeteneğini boşa harcar ve piyasadan silinir. Dicky, üvey kardeşi Mickey Ward'a antrenörlük yapar ve onu unvan maçına hazırlar.

5. Cinderella Man (Külkedisi Adam) - IMDb: 8.0

Üç dalda Oscar'a aday olan ve başrolünde Russell Crowe'un yer aldığı Cinderella Man, 2005 yılında vizyona girdi. Gerçek bir hayat hikayesinden uyarlanan film, başarılı ve zengin bir boksörken, 1930'lu yılların ekonomik buhranına denk gelen Jim'i konu alıyor. Jim, iki çocuğu ve karısıyla ciddi bir geçim sıkıntısı içerisine girer. Ailesini geçindirmek için küçük çaplı boks maçlarına çıkan Jim, eski performansından oldukça uzak kalır. Ancak son bir şans Jim'in ayağına gelir.

4. Ip Man - IMDb: 8.0

Bruce Lee'nin hocası Ip Man'ın hayat hikayesini anlatan film, 2008 yılında vizyona girdi. Film oldukça sevildi ve dört filmlik bir seriye dönüştü. Kendi halinde ailesiyle rahat bir yaşam süren Ip Usta, Japonların Çin'i işgal etmesi sonucu geçim sıkıntısı çeker. Japonlar, Çinlilerle zevk için dövüşür ve onlara bir çuval pirinç verir. Ip Usta hünerlerine rağmen Japonların bu gösterisine katılmaz. Ancak bir gün Ip Usta da bu dövüşe katılır ve bir Japon subayının ilgisini çeker.

3. Warrior (Büyük Dövüş) - IMDb: 8.1

Sevilen aktör Tom Hardy'nin başrolünde olduğu film, 2011 yılında yayınlandı. Alkolik eski bir boksörün oğlu olan Tommy, kazanana 5 milyon dolar ödül verilen Sparta adlı bir dövüş organizasyonu düzenlendiğini öğrenir. Tommy, alkolü bırakan ve Hıristiyanlığa yönelen babasından bu dövüş için kendisini eğitmesini ister.

2. Million Dollar Baby (Milyonluk Bebek) - IMDb: 8.1

Biri En İyi Film Oscar'ı olmak üzere, dört dalda Oscar alan Milyonluk Bebek, 2004 yılında vizyona girdi. Filmin başrollerinde Clint Eastwood, Morgan Freeman ve Hillary Swank yer aldı. Yıllardır ringlere büyük dövüşçüler yetiştiren Frankie Dunn, bu süreç içerisinde kızından iyice uzaklaşır. Frankie, hayattan kopma aşamasındayken, onun salonuna bakan tek kişi eski boksör arkadaşı Scarp olur. Bir gün içeriye Maggie Fitzgerald adlı bir kadın girer ve boks öğrenmek istediğini söyler.

1. Rocky - IMDb: 8.1

Rocky, En İyi Film Oscar'ı da dahil olmak üzere tam üç Oscar ödülünün sahibi oldu. Başrolünde usta isim Sylvester Stallone'un yer aldığı film, 1976 yılında yayınlandı. Dönemine damgasını vuran Rocky, tam 6 filmlik bir seriye dönüştü. Amatör bir boksör olan Rocky Balboa, düzenlenecek büyük bir turnuvaya, yenilmez boksör Apollo Creed'in sakatlanması üzerine onun yerine, dahil olur. Kendisini göstermek için büyük bir fırsat elde eden Rocky'nin en büyük destekçileri antrenörü Mickey ve sevgilisi Adrian olur.

Özgürlük Gibisi Var mı? Bağımsızlık Mücadelelerini Bir Parçasıymışsınız Gibi Anlatan Diziler
The Matrix Serisini Sevenlerin İlgiyle İzleyecekleri Birbirinden Başarılı Film Önerileri
Suç Dramları, Müzikaller, Komediler ve İçinizi Sızlatacak Romantik Filmler! New York'ta Geçen En İyi 15 Film

Popüler İçerikler

Zengin ve Fakir Erkek Karşılaştırması Yapan Yeliz Yeşilmen'in Bakış Açısı Kullanıcılar Tarafından Desteklendi!
Vefatından İki Gün Önce Armağan Çağlayan'ın Programına Konuk Olan Metin Arolat'ın Sözleri Gündem Oldu
Ünlü Voleybolcu Üçüncü Kez Evlendi: 'Biz Yine Evlendik Hat-Trick'