Akşener'i Gören Borçlu Vatandaş İsyan Etti: "Ya Eşimle Cezaevine Gireceğiz, Ya da..."

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün Bayrampaşa'dan sonra Gaziosmanpaşa'da esnafın ve vatandaşların dertlerini dinledi. Eşinin müzisyen olduğunu söyleyen bir kadın, 'Pandemi oldu olalı eşim çalışmıyor. Borçlar, harçlar hiçbir şeyi ödeyemez hale geldik. Ev kiramı ödeyemiyorum. Ev sahibim evden atacak. Her yerden icralık olduk. Ya eşimle birlikte şu dönemde cezaevine gireceğiz ya da… Artık çaresiziz' dedi.

Meral Akşener, İstanbul'da esnaf ziyaretlerini sürdürüyor. Akşener, bugün önce Bayrampaşa'da gerçekleştirdiği esnaf ziyaretlerine Gaziosmanpaşa’da devam etti. Akşener'e İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, ve bazı milletvekilleri eşlik etti.

Gaziosmanpaşa'da çiçeklerle karşılanan Akşener, esnafın karşılaştığı ekonomik sıkıntıları dinledi ve onların taleplerini aldı. Sık sık önü kadınlar tarafından kesilen Akşener, onlarla da dertleşti. Vatandaşlar ekonomik olarak çok zor durumda olduklarını belirtti. Eşinin müazisyen olduğunu söyleyen bir başka kadın ise içine düştükleri zor durumu şöyle anlattı:

'Benim eşim müzisyen. Pandemi oldu olalı eşim çalışmıyor. Borçlar, harçlar hiçbir şeyi ödeyemez hale geldik. Kiralarımı, faturalarımı ödeyemiyorum. Her yerden icralık olduk. Ya eşimle birlikte şu dönemde cezaevine gireceğiz ya da… Artık çaresiziz. Yemin ediyorum pandemi döneminin başlangıcından bugüne hiçbir yardım alamadık. Ne evim var ne mal varlığım var. Ne yatırımım var. Kiracı bir insanım, kiralarımı ödeyemiyorum. Ev sahibim evden atacak. Yasal işlem başlatmak üzere. Halkın sesini siz dile getirdiniz şu pandemide.'

Bir başka kadın taksicilerin de zor durumda olduğunu, gece ve hafta sonu sokağa çıkma yasakları nedeniyle iş yapamaz halde olduklarını bu nedenle çok mağdur olduklarını anlattı.

"Bugün bir kadın evlilik alyansını sattı"

Meral Akşener'in bir kuyumcu esnafı ile arasında geçen diyalog ise şöyle:

Akşener: İşler nasıl?

Esnaf: Her şeyin başı ekonomi. İstikrarlı ekonomi. Dediniz ya gram altınını bozdurmuş. Bize bugün bir hanımefendi evlilik alyansını getirdi. Sizin evlilik alyansınız var değil mi?

Akşener: Var

Esnaf: Ne gibi bir duruma geleceksiniz de onu satacaksınız? Ve kadın geliyor bozduruyor, bir haftalık çarşı pazar ihtiyacını görüyor. Bu hanenin durumu düşünün. Ülkenin ekonomisi bu. En iyi siz büyüklerimiz görüyorsunuz. Aslında bütün gerçekleri herkes biliyor. Vicdan sahibi herkes biliyor. Ama vicdana dayalı siyaset ve yönetim olmuyor biliyorsunuz.

"Ayda bir kilo et alabiliyorum"

Akşener’in 'İşler nasıl gidiyor?' dediği hiçbir esnaftan olumlu yanıt alamadı: 

Akşener: İşler Nasıl?

Esnaf: İşler geçen seneye göre ister istemez düşüyor. İşlerin düşmesinde asıl sebep maddi durum. Kısa çalışma ödeneğini, alan var, alamayan var. Mesela ben alamıyorum. Yasada şöyle bir şey varmış. 17 Nisan’dan sonra işe başlayanlar kısa çalışma ödeneklerden yararlanamıyor.

Akşener: Nasıl geçiniyorsunuz?

Esnaf: şirketten yarım maaş alıyoruz.

Akşener: Şirketten yarım maaş alıyorsunuz, devletten yok.

Esnaf: Yok.

Akşener: Nasıl geçiniyorsun?

Esnaf: Yani.

Akşener: Çocuk var mı?, Eşin çalışıyor mu?

Esnaf: Çocuk var. Eşim çalışmıyor.

Akşener: Kirada mısın?

Esnaf: Yok. Ama kredi ediyorum. Ayda bin 600 lira.

Akşener: Haftada ne kadar et alıyorsun?

Esnaf: Bir kilo kıyma ya da et alıyorum.

Akşener: Haftada mı?

Esnaf: Hayır haftada değil ayda.

Akşener: En iyi gıda anlatıyor, ekonomik durumu.

Esnaf: Ama geçen bakan anlatıyordu. Kişi başına şu kadar et düşüyormuş.

Popüler İçerikler

Kızına Verdiği Sözü Tutup 100. Günde Survivor'dan Elenen Hakan Hatipoğlu Ailesine Gözyaşlarıyla Kavuştu
Dehşet Anları Kamerada: Sidney'de Bu Kez Vaaz Veren Piskopos Defalarca Bıçaklandı!
Cem Yılmaz, Ahu Yağtu'yla Çözemediği Nafaka Krizini Fırsata Çevirip "Benimki Madafaka" Esprisini Lügata Ekledi
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
16.01.2021

İyi de Akşener'e niye dert yanıyorsunuz? Ülke yönetiminde söz sahibi olmayan, olsa da iktidar tarafından sallanmayan birine niye dert yanarsın? Gidin bu derdinizi kainat liderimize anlatsanıza? Yer mi? Siz de haklısınız yemez tabi... şaka gibi...

Yahu sen de saçmalama Muhalefet liderini görmüş tabii ki konuşacak. Sanırsın her gün iktidar partisinden birini görüyor da ona söylemiyor. Meral akşener durumdan rahatsız olsa halkın arasına girmez o soruları sormaz. Kendisi el uzatmaya çalışıyor. Zaten kimsenin de onu suçladığı yok Muhalefet partisi liderinden aman dileniyorlar. Ben de muhalefetim ama senin gibi muhalefetten de nefret ediyorum her haltı iktidara çatmak için kullanmayın insanların derdi varken onları suçlamak ahmaklık

16.01.2021

bir taraf yüzüğünü bozduruyor bir taraf 18 yaşına giren piçine 1 milyon tl'lik araba alıyor türkiye'nin özeti

16.01.2021

akp ye oy verirken düşünseydin.

TÜM YORUMLARI OKU (14)