Akşener: 'HDP'yi PKK'nın Yanında Konumlandırıyorum'

Grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 'Onlar istedikleri hamaseti yapsınlar biz bu memlekette Türk'le Kürt'ün karşı karşıya getirilmesine paydaş olmayacağız' dedi ve HDP'yi PKK'nın yanında konumlandırdığını söyledi.

Meral Akşener, İYİ Parti Grup Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu.

'(Kürdistan açıklaması) Neymiş nasıl olur da burası Kürdistan dermiş. Niye şaşırıyorsunuz muhteremler? Neye şaşırıyorsunuz! Bu kişi bir HDP çalışanı. Biz aylardır ne diyoruz HDP bizzat bana sorulan bir soruya verdiğim cevap, HDP'yi PKK'nın yanında konumlandırıyoruz. HDP, PKK ile arasına mesafe koymalıdır diyoruz. Kürdistan söylemi terör örgütünün. bizim açımızdan şaşırtıcı bir şey yok. Cumhur İttifakı mensupları sırf bize saldıracaklar diye PKK'nın ajandasını Türkiye'nin gündemine taşıdırlar.

Sayın Bahçeli ile Sayın Öcalan arasındaki mektup arkadaşlığını zaten biliyorduk, Sayın Soylu'nun da bu sistemin bir paydaşı olduğunu öğrenmiş olduk.

Verdiğim cevabı yeterince sert bulmamışlar. Vah vah, çok üzüldüm. Onlar istedikleri dümeni çevirsinler biz milletimizle buluşmaktan vazgeçmeyeceğiz. Biz Siirtlinin Batmanlının derdini konuşmaya devam edeceğiz. Onlar istedikleri hamaseti yapsınlar biz bu memlekette Türk'le Kürt'ün karşı karşıya getirilmesine paydaş olmayacağız.'

Akşener konuşması sırasında 'Sayın Öcalan' ifadesi kullandığı için özür diledi

Akşener, gafın ardından 'Az önce konuşurken ‘Sayın Öcalan’ demişim. Sizden ve milletimden özür dilerim. Aklımın ucundan geçmez bebek katiline sayın demek.' dedi.

'İçişleri bakanları dedikodu yapmaz'

'Kabadayılık yapan tosunlara buradan sesleniyorum. 2012'de neler yaşandı bu ülkede o kabadayılığı gösteremeyen ağzı dili lal olmuşlar, doğru ya elinizde bilgisayar vardı, bugün elinize zülfikâr verilmişse buyurun gelin kesin kafamı görelim. Ama ilginç olan şu AK Partinin havuz medyası verdiğim cevabı yetersiz buldu. İçişleri Bakanı konuşuncaya kadar MHP'den tık yoktu. İçişleri Bakanı konuştu bu  arkadaş da sürekli dedikodu yapıyor ha. Laf var icraat ziro! İçişleri bakanları dedikodu yapmaz muhterem benim üzerimden makamını muhafaza etmek için atraksiyon yapıyorsun ama seninle ilgilenmiyoruz. İçişleri Bakanı konuştu arkasından bu kişiler ağızlarından çamur akıttılar. hele biri çıkmış kabristanı uygun görmüş. Kabristanı cenabı hak uygun görmüşse seni de vesile kılıyorsa hoş gelişler ola. Ama car car konuşup o kutlu fikrin bu ülkenin kurucu fikrinin yerlerde sürünmesine sebep olmanızı üzüntüyle karşılıyoruz.'

Şebnem Şirin için başsağlığı

Furkan Zıbıncı tarafından öldürülen Şebnem Şirin için baş sağlığı dileyen Akşener, İstanbul Sözleşmesinin kaldırılmasını bir kez daha eleştirerek iktidara tepki gösterdi. Akşener, 'Tam olarak uygulanmış olsaydı şimdiye kadar yüzlerce kadını şiddetten koruyacak olan bir sözleşmesiydi. Bu ülkenin kadınları yerine birkaç Taliban aklına uymayı tercih ettiler. Ülkemizde bugün kadına şiddetin en büyük dayanağı İstanbul Sözleşmesi'ni kaldıran sizlersiniz. Yetkiyi aldığımızda daha çayım masaya gelmeden İstanbul Sözleşmesi imzalanmış ve en keskin biçimde uygulanır olacak' ifadelerini kullandı:

'Türkiye'de kadın olmanın zor olduğu günlerden geçiyoruz. Bugün bir kadının istediği saatte istediği yerde bulunması zor. Bugün bir kadının istediği işi yapması zor. Bugün bir kadının istemediği bir kişiyle evlenmemesi zor. Bugün maalesef bir kadının hayatta kalması bile zor. Ülkemizde her gün başak bir kadın bu zorluklarla mücadele ederken hayatını kaybediyor. Şebnem kızımızı kurban verdik. Gencecik bir çiçeğimiz daha soldu. Hepimizin başı sağ olsun. Maalesef her cinayette benzer gelişmeleri sonuçlarını görüyoruz. Kadın ayrılmak istediğinde, hayır dediğinde saldırıya uğruyor. Çünkü bugün Türkiye'de kadın hayır dediğinde onun iradesini koruyacak bir hukuk yok. İstanbul Sözleşmesi hayat kurtaracağını bildiğimiz için yaşatır diyoruz. Tam olarak uygulanmış olsaydı şimdiye kadar yüzlerce kadını şiddetten koruyacak olan bir sözleşmesiydi. Bu ülkenin kadınları yerine birkaç Taliban aklına uymayı tercih ettiler. Ülkemizde bugün kadına şiddetin en büyük dayanağı İstanbul Sözleşmesi'ni kaldıran sizlersiniz. Yetkiyi aldığımızda daha çayım masaya gelmeden İstanbul Sözleşmesi imzalanmış ve en keskin biçimde uygulanır olacak.'

Popüler İçerikler

Arka Sokaklar'a Dönen Şevket Çoruh'tan Kahkaha Attıran Serenay Sarıkaya Göndermesi!
Şeriat Karşıtı Paylaşımı Nedeniyle Hakkında Dava Açılan Feyza Altun'un Cezası Belli Oldu!
Tiryakinim’i Bayhan'dan Daha İyi Söyleyebileceğine Kanaat Getiren Yeliz Yeşilmen Performansıyla Topa Tutuldu
YORUMLAR
03.11.2021

Seçim yaklaştıkça Kandil'in emriyle HDP İyi Partiyi dahada sıkıştırıcak , Kandilin derdi siyaseten muhatap olmak. Bakın buraya yazıyorum , abuk subuk bakanlıklar isteyecekler , HDP işin içerisinde olduğu sürece Millet ittifakı pamuk ipliğine bağlı bir oluşum , hiç dışarda sebep aramayın , bu ittifakın doğası sakat.

03.11.2021

Sabah akşam ekonomiden şikayet edersin, hayatındaki tüm gereklilikleri neden alamıyorum diye sorgularsın, ülkenin satılmasına, mültecilerle doldurulmasına, güvenliğin olmamasını eleştirirsin, paranın değersiz olmasından yakınırsın, iş bulamazsın, liyakatsızlıklar boğuşursun ama bunu bitirmek için kurulması gereken ittifaka laf edersin. Eee ne olacak canım kardeşim anlatsana? Bu ülkede SOL'a bu kadar öcü olarak bakan sağcılar ve muhafazakarlar varken sırf seçimde karşı taraf kazanmasın diye aynı kişiye oy verme konusunda uzlaşmasınlar mı? Ha koltuk vs verilirse zaten eleştir ama tüm muhalefetin ve bizlerin amacı şu anki iktidarın gitmesiyse sen tüm sol fraksiyonlara ya da sağ muhalefete muhtaçsın. Varsa başka fikrin buyur söyle ya da bu koşullar altında yönetilmeye devam et.

03.11.2021

Chp'liler şunu göremiyor , Hdp salak değil kilit parti olduğunu gayet iyi biliyor , şu anda hiç bir şey istemiyormuş gibi sesiz sedasız pusuda bekliyor , seçim yaklaşınca çok sıkı pazarlığa girecek , iktidar olup olmamak onların umurunda değil , önemli olan Chp ve İyi partiye söylemlerini kabul ettirmek. Chp bir saatli bombanın üzerinde oturuyor , pimide Kandil'in elinde. Chp'ye öyle şeyler dayatıcaklar ki aklınız yerinden oynayacak , bunun için müneccim olmaya gerek yok , zerre kadar aklı olan bunu görür.

03.11.2021

Hdpnin ne gibi bir pazarligi ve soylemi olabilir geri kalan hicbir partinin umrunda olmamasi gerek ve siyasiler bilmelidirki secimlerde hdp oylarini cikart geriye kalan oy kullananlarin %99 u hdpye tavri nettir ama bunu gormezden geliyor bir kisim hdpye yaklasmak demek oy oranina olumsuz etki demek bir hdpli sana oy verirmi hangi parti olursa olsun vermez tabi kisiler cikarlar haric

TÜM YORUMLARI OKU (11)