Akşener'den Kılıçdaroğlu'na Alevi Özrü

İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral'ın Kılıçdaroğlu'nun olası adaylığına ilişkin yaptığı açıklamanın yankıları sürüyor.

Oral'ın sözlerine parti içinden ilk tepki  İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray'dan gelmişti. 

Oral'ın açıklamasının ardından “Maksadını aşan bu sözler asla lâik, demokrat, milliyetçi, kalkınmacı partimizin resmi görüşü değildir” ifadelerini kullanmıştı.

👇

'Kılıçdaroğlu'nun Alevi Kimliği Sünniler İçin Endişe' Diyen İYİ Partili Oral'a Aytun Çıray'dan Yanıt

📹 "Her bir kardeşimden ayrı ayrı özür diliyorum"

Bugün Sakarya'da vatandaşlarla bir araya gelen İYİ Parti lideri Meral Akşener ise konuya ilişkin şunları söyledi:

'Şimdi sizinle bir başka üzüntümü paylaşacağım. Ankara milletvekilimiz Halil İbrahim Oral bir YouTube kanalında bir konuşma yaptı.

Ben başkalarının yaptığını, bizlerin yapmasını kesinlikle tasvip etmiyorum. Alevilik üzerinden yapılan her türlü tarifi kim için olursa olsun şiddetle reddediyorum ve Sayın Kılıçdaroğlu olmak üzere üzülen her bir kardeşimden İYİ Parti Genel Başkanı olarak özür diliyorum. Bizim gibi ailelerin evlerinin her birinde mutlaka Ali, Hüseyin, Hasan vardır. Ali cesurdur, Ali zor zamanımızda ‘Medet ya Ali’ dediğimiz bir büyüğümüzdür.

Dolayısıyla Hz. Ali’yi sevenlerin, inananların üzülmesine, incinmesine müsaade etmeyeceğim gibi onların üzülmesine, onların incinmesine çok üzüldüğümü ifade ediyor ve tekrar Sayın Kılıçdaroğlu başta olmak üzere her bir kardeşimden ayrı ayrı özür diliyorum.'

📹 Oral da özür diledi

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Ne olmuştu?

İbrahim Halil Oral katıldığı bir yayında Kılıçdaroğlu'nun olası cumhurbaşkanı adaylığı konusunda Alevi olması benim açımdan bir engel değil, çünkü ben tanıyorum, ilkelerini biliyorum. Ancak siyasette maksat kazanmaktır. Türkiye'deki genel objektif açısından baktığımda bir çekince görürüm. Türkiye'nin yüzde 65'i yüzde 70'i muhafazakar profil çiziyorsa, ona hitap edebilen, farklı bir isimle çıkılır. Türk toplumu açısından, yani sünni diyebileceğimiz daha müslüman kesim tarafından bu bir endişedir. Bu bir oy verilmemesi gereken bir problemdir. Bu açıdan bakılabilir. Ama alevi olduğu için Kılıçdaroğlu'nun (aday) yapılmaması, bence bir engel değil' diye konuşmuştu.

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti Yapımcısından Müjdat Gezen'in Olay İddiasına Sert Yanıt!
Evde de Yapsak Ucuz Değil: Fatih Altaylı Evde Yaptığı Patlıcan Musakkanın Maliyetini Hesapladı
Avukatı Doğruladı: Tutukluluğunun Devam Etmesini Kaldıramayan Dilan Polat İntihara Kalkıştı!