Aksaray'da Otizmli Çocukların 'Yuhalanmasıyla' Gündeme Gelen Okulun Müdürü Açığa Alındı

Aksaray'da otizmli çocukların yuhalanmasıyla gündeme gelen Mehmetçik İlkokulu'nun müdürü Kuddusi Kurt açığa alındı.

DHA'nın aktardığı bilgiye göre, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri soruşturma kapsamında okul müdürünün açığa alındığı ve yeni müdürün görevlendirildiğini belirtti.

Yetkililer,''Milli Eğitim Bakanlığı tarafından müfettiş görevlendirildi. Müfettişler soruşturmayı yürütüyor. Okula psiko destek için sosyal ekibimiz görevlendirildi. Velilerimizle görüşmelerimizde yapılıyor.''dedi.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk "Ankara'dan bir müfettiş grubunu göndererek soruşturma sürecini başlattık" açıklamasında bulundu.

Selçuk, bu olayın çok üzücü olduğunu vurgulayarak, şunları ifade etti: 

'Okulun yöneticisi, soruşturmanın selameti açısından açığa alındı ve bu soruşturmayla ilgili de hassasiyetle çalışmalarımız sürüyor. Aslında kamuoyunun gündemine gelmeden, henüz basında yer almadan biz bazı tedbirleri almış ve girişimlerimizi başlatmıştık. Okul yönetimiyle, okulla ilgili, okuldaki o yazıların bulunduğu bölgenin düzenlenmesiyle ilgili tedbirlerimizi henüz basına düşmeden zaten almıştık. Konunun bütün boyutlarıyla açığa kavuşabilmesi için de Ankara'dan bir müfettiş grubunu göndererek soruşturma süreçlerimizi başlattık. Bütün ailelerimiz müsterih olsunlar. Hiçbir çocuğumuzun eğitim hakkından mahrum kalmasına ve ayrımcılığa maruz kalmasına asla müsaade etmeyiz. Bu, insanlığın temel vazifesi olarak çok ayrı bir önem taşıyor.'

Aksaray'da okul çıkış saatinde bir araya gelen velilerin, otizmli çocukları "yuhaladığı" aktarılmıştı. Valilik iddiaları yalanlamış, MEB ise soruşturma başlatmıştı.

Aksaray'da 'Otizmli Çocukları Yuhaladılar' İddiası: Valilik Yalanladı, MEB Soruşturma Başlattı

TBMM Down Sendromu, Otizm ve Diğer Gelişim Bozuklukları Araştırma Komisyonu da olayı araştıracağını duyurmuştu.

TBMM Aksaray'da Otizmli Çocukların Yuhalanmasını Araştıracak: 'Bu Münferit Olaydan Çıkaracağımız Dersler Olmalı'

Popüler İçerikler

Skandal Bir Olayla Gündeme Gelmişti: Patiswiss'in Yeni CEO'su Belli Oldu
Doğum Günü Pastasının Rengi ve Deseni Yüzünden Yanlış Anlaşılan Yasemin Sakalloğlu'ndan Açıklama Geldi
Araları Kötüydü: Survivor'a Giden Demet Akalın, Aleyna Kalaycıoğlu Hakkında Konuştu!
YORUMLAR
08.11.2019

Bence velileri açığa alsınlar müdür mü velileri toplayıp yuhalatmış gene velilere yaranma çabasıyla müdürü açığa almışlar klasik milli eğitim.

08.11.2019

eşeği dövemeyen semerini döver.

08.11.2019

Bu görevden almalar ve soruşturmalar kamuoyunu sakinleştirmeye dönük hareketler. Kurum içi soruşturmalar hantaldır ve hakikati bulmaktan uzaktır. Ayrıca burada dezavantajlı bir gruba yönelik nefret suçu işlenmiş. İdari değil adli soruşturma açılabilirdi.

TÜM YORUMLARI OKU (5)