AKP ve MHP Arasındaki Anayasa Görüşmelerinin İlk Turu Tamam

AK Parti ve MHP arasındaki anayasa görüşmesinde ilk toplantı bitti. MHP'nin çekincelerini ilettiği toplantıdan, AK Parti'nin taslağını gözden geçirme kararı çıktı.

CNN Türk'ün haberine göre AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül ile MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak anayasa değişiklik paketini görüşmek üzere bir araya geldi. 

Sabah başlayan çalışma akşam saatlerine kadar sürdü. 

Önce taslak metnin geneli üzerinde değerlendirme yapıldığı ardından madde madde ele alındı. 

Toplantıda Abdülhamit Gül'ün, MHP'nin bazı çekince ve önerilerine hak verdiği ancak çoğu öneriye 'değerlendirelim' şeklinde yanıt verdiği öğrenildi. 

Toplantı sonunda Gül ve Parsak genel başkanları bilgilendirdi. Bir sonraki toplantının günü ise belirlenmedi. 

AK Parti, MHP'nin çekinceleri doğrultusunda yeni bir değerlendirme yapacak, anayasa taslağını revize edip etmemeyi tartışacak. 

İktidar içindeki istişare sürecinin ardından Abdülhamit Gül ile Mehmet Parsak yeniden bir araya gelecek.

Başkanlık Divanı'nda da AK Parti'nin anayasa teklifi görüşüldü

Anadolu Ajansı, MHP Genel Merkezi'nde Devlet Bahçeli başkanlığında toplanan Başkanlık Divanı'nda da yaklaşık bir saat boyunca AK Parti'ni anayasa değişiklik teklifinin ele alındığını aktardı. Bahçeli, AK Parti'den geçen hafta gelen taslak ve hukukçularının çalışmalarını divan üyeleriyle değerlendirdi.

AKP, Yeni Anayasa Teklifini MHP'ye İletti

'Tepki çektiği için başkan değil, yetkili cumhurbaşkanı olarak getirilen teklif'in ana hatları üzerinde konuşulan toplantıda, MHP'nin üniter yapı ve 'Anayasa'nın ilk dört maddesinin ruhunda yatan anlayış' konusundaki hassasiyetlerine bir kez daha dikkat çekildi.

MHP'nin, 'zarfa değil mazrufa baktığı için devleti yönetme yetkisinin başbakandan cumhurbaşkanına geçmesine yönelik bir eleştirisi olmadığı' belirtilen toplantıda, 'cumhurbaşkanının devleti yönetirken yapacağı eylemlerinin şeffaf, denetlenebilir ve hesap verebilir olması'nın önemine işaret edildi.

Toplantıda, büyük yetkilerle donatılan cumhurbaşkanının, yetkilerini kötüye kullanması durumunda soruşturma başlatılabilmesi için, 330 ve Yüce Divan'a sevk için 367 sayısının önemi de vurgulandı.

Bahçeli'nin Salı günü TBMM parti grubunda yapacağı konuşmada, söz konusu teklife de değinmesi bekleniyor.

Kurtulmuş: MHP son noktayı koyacak

Konu, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş'a da soruldu. 

Yeni anayasa kapsamında MHP ile yapılan görüşmelere ilişkin soru üzerine Kurtulmuş, görüşmelerin olumlu ilerlediğini belirtti. 

MHP'nin henüz teklifi değerlendirip son noktayı koymadığını ifade eden Kurtulmuş, 'Milliyetçi Hareket Partisi bir karar verecek, son noktayı koyacak, ondan sonra 330 aşılacak olduğu anlaşıldığı takdirde tabii ki hızlı bir şekilde konu Meclis gündemine getirilecektir' dedi.

Popüler İçerikler

Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
Öğretmen Olmak İçin Şartlar Değişiyor: Öğretmenler Artık Üniversiteden Sonra Atanamayacak!
Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
19.11.2016

nah alirsiniz oy referandumda

24.11.2016

ben bir şekilde bunların sandıktan Evet çoğunluğu çıkartacaklarını düşünüyorum.

22.11.2016

şimdi plan şu yeni düzenlemeye göre cumhurbaşkanı nın iki başkan yardımcısı olacak. başbakanlık kalkacak ve tüm yetkiler sözde başkanın olacak. başkan yardımcılarıda binali yıldırım ve devlet bahçeli olacak. tabi millet yerse kapiş :)

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ