AKP MYK Toplantısında 'İmamoğlu' Gerilimi: 'Hukuken Doğru Değil' Yorumu Erdoğan'ı Kızdırmış

Hürriyet'in gazetesinin iktidara yakın yazarlarından Abdülkadir Selvi, bugünkü köşesinde AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı arasında Ekrem İmamoğlu gerginliği yaşandığını yazdı.

Seçim sonuçlarıyla ilgili sunum yapıldı

Selvi’nin yazısına göre, AKP MYK’de ve ondan bir gün önce Erdoğan’a seçim sonuçları hakkında iki ayrı sunum yapıldı, oy hareketleri üzerinden bir tablo sunuldu. Bununla birlikte, ekonomi, işsizlik, Suriyeliler, YSK’nin iptal kararı, Abdullah Öcalan’ın mektubu gibi konulara pek girilmedi, kampanyanın dili üzerinde de durulmadı.

Erdoğan, İmamoğlu'nun Ordu olayını gündeme getirdi

Erdoğan ise değerlendirmesinde “Eski arkadaşlarımızın ihanetine uğradık. Sırtımızdan hançerlendik” gibi bir bakış açısını gündeme getirdi, seçimlerden önce Ordu Havalimanı’nda yaşanan VIP olayına da değindi. Selvi’ye göre Erdoğan, Ordu valisinin İmamoğlu’na dava açabileceği görüşünü MYK’de de yineledi.

Erdoğan'dan İmamoğlu'na: 'Yargının Vereceği Karar Önünü Kesebilir'

Hayati Yazıcı: 'En fazla kınama cezası verilir'

Hayati Yazıcı ise “Bu söylediğiniz hukuken doğru değil. Suçlu bulunsa dahi belediye başkanı görevden alınamaz, en fazla kınama cezası verilir” diye itiraz etti. Selvi, “Bunun üzerine Erdoğan ile Yazıcı arasında bir gerginlik yaşanıyor” ifadelerini kullandı.

Popüler İçerikler

İdeal Evlilik Yaşı Tartışması Aldı Başını Gitti "Çağımız 30 Yaşından Önceki Evliliği Taşıyamaz"
Kızılcık Şerbeti Fatih'e Söven Kadının Televizyonu "Öfke" Uyarısı Verdi!
Çok mu Çok İddialıyız? Brad Pitt'ten Daha İyi Oyuncu Olduğunu Söyleyen İlker Aksum Dillere Fena Düştü!
YORUMLAR

bir vali düşün; Kendisine hakaret ettiğini iddia ettiği birisine karşı hakkını birilerinin emri ile arayıp aramayacağına karar versin ve bu halk o validen hizmet beklesin...

27.06.2019

ulan millet bas bas bağırıyor, sizin bir an önce geberip çürümenizi isteyenler bile "akp nin artık değişmesi lazım yoksa kaybedecek" diyor. ama bunlar üstüne hala ne yapsakta biraz daha nefret edilsek diye uğraşıyor :D nasıl hoşuma gidiyor ama böyle kudurmaları varya offffffffffff

27.06.2019

kabul et ulen KAYBETTİN.... :D :D :D

TÜM YORUMLARI OKU (46)