Yüksek Seçim Kurulu, AKP'nin İkinci KHK İtirazını Reddetti

Yüksek Seçim Kurulu, 31 Mart yerel seçimlerinden 36 gün sonra AKP ve MHP'nin İstanbul itirazını görüşmek üzere saat 14.30'da toplandı. Kurul, AKP’nin, KHK ile kamu görevinden çıkarılan seçmenlerin oy kullanmasına ilişkin ikinci itirazını da reddetti.

Ne olmuştu?

AKP, 20 Nisan'da KHK'lıların oy kullanmasını iptal gerekçesi olarak YSK'ya sunmuştu 👇

AKP, KHK ile İhraç Edilen Seçmen Listesi Oluşturdu: YSK'ya İstanbul Seçiminin İptali İçin Ek Dilekçe

Kurul ara kararında, AKP'nin KHK ile kamu hizmetinden çıkarılanların seçmen sayılmaması konusundaki iddialarıyla ilgili araştırma yapılmasına gerek görmedi.

YSK Kararını Verdi: 'KHK'lılar Oy Kullanabilir'

Böylece, KHK'li seçmenlerin oy kullanabileceğine karar verdi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, 'KHK ile kamudan ihraç edilenlerin oy kullanmasına ilişkin YSK'ya ek dilekçe vereceğiz' demişti.

Popüler İçerikler

Konya'da 14 Yaşındaki Öğrencisini Taciz Eden Lise Öğretmeninin Cinsel İçerikli Mesajları Mide Bulandırdı
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
YORUMLAR
06.05.2019

yetmez, vatandaşlıktan çıkaralım. hatta o da yetmez, yakıp, küllerinin üzerlerine beton dökelim. ya siz nasıl rezilsiniz ya? pek çok akademisyeni, onların öğrencilerini, bölümleri baltaladınız. yılların öğretim geleneklerini ortadan kaldırdınız "dava"nız için. şimdi de yetmedi, onları vatandaşlıktan atma noktasına geldiniz. ya siz nasıl rezilsiniz? kendi üç kuruşluk çıkarlarınız için koskoca bir ülkenin hem şimdisi ile hem de geleceği ile nasıl oynuyorsunuz? ama neden, "dava" uğruna her şey mübah! davanız batsın, siz batın. o ağzınızdan düşürmeyip "sırtından" geçindiğiniz allah gani gani belanızı versin.

Göstermelik işler bunlar bkz. YSK bağımsız bir kurum biz istediğimiz kadar itiraz edelim onlar yinede uygun gördüklerini yapıyorlar imajı.. Aynısı merkez bankası ile faiz konusunda yaptılar fakat hepimiz ne olduğunu gayet iyi biliyoruz.

06.05.2019

YSK'ya bireysel itirazda bulunabiliyor muyuz? Mesela benim gönlüm bir kaç bölgede gerçekleşen seçimlerin sonucunda rahat değil. Hani gönlümüz rahat değilse şaibeli olmuyo mu seçim? Ben de vatandaşım bu arada. Vatandaşın gönlü rahat değil. :D

TÜM YORUMLARI OKU (6)