AKP Milletvekili Çamlı: “Cihat Bilmeyen Çocuğa Matematik Öğretmenin Faydası Yok”

Milli Eğitim Bakanlığı'nın hazırladığı yeni Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi müfredat taslağının yarattığı tartışmalar sürüyor. Yeni müfredata göre zorunlu din kültürü dersi için 'cihat' konu başlıkları arasına alınmıştı. AKP Milletvekili ve TBMM Milli Eğitim Komisyonu üyesi Ahmet Hamdi Çamlı da konuyla ilgili 'Cihat bilmeyen çocuğa matematik öğretmenin faydası yok' dedi.

Müfredata göre öğrencilere 6. sınıfta “Hz. Muhammed’in Hayatı” ünitesinde cihat kavramı anlatılacak. 9. sınıfta ise “İslam’da İbadetler” ünitesinde cihat, “İslam Dininde Temel İbadetler” arasında yer alacak.

Yeni müfredat taslağında yapılan değişiklikler için 👇

Yeni Müfredat Taslağı: 'Cihat' Zorunlu Derse Girdi, Laiklik Daraltıldı

Daha önce de 'hayatın başlangıcı ve evrim' ünitesinin yeni müfredatta artık yer almadığını sizlerle paylaşmıştık 👇

Milli Eğitim'den PISA Sonuçlarını 'Tersine Çevirecek' Müfredat: Evrim Teorisi Kalkıyor, Atatürk 'Sadeleşiyor'

Ünitenin kaldırılması evrime karşı çıkan Suudi Arabistan ile beraber dünya basınında beraber anılmamıza neden olmuştu.

Dünya Basını Müfredattan Çıkartılmasını Tartışıyor: ‘Evrim Teorisi Türkiye'de Yok Oldu’

Ve son olarak askıya çıkarılan ve 'cihat'ın yer aldığı taslakla ilgili de tartışmalar başladı.

Taslakla ilgili görüşler, 31 Temmuz’a kadar Milli Eğitim Bakanlığı’na iletilebilecek. Taslağa göre, cihat kavramı, anlam genişliği göz önünde bulundurularak savaşla sınırlandırılmadan tüm boyutlarıyla işlenecek ve günümüzde bu kavramın istismar edildiği belirtilecek.

Çamlı: 'Cihat bilmeyen çocuğa matematik öğretmenin faydası yok.'

Habertürk’ten Fatmanur Boylu’ya konuşan AKP Milletvekili Çamlı, cihatın İslam dininin en öncelikli unsuru olduğunu ve namazdan da önce geldiğini söyledi.

Çamlı şöyle devam etti: “Osmanlı padişahlarına baktığımızda neredeyse tamamı cihadı bırakmamak için hacca bile gitmemiştir. Bakanlığımız çok isabetli bir karar vermiş. Namaz dinin direğiyse, cihat çadırdır. Direksiz çadır bir işe yaramaz. Cihat bilmeyen çocuğa matematik öğretmenin faydası yok.”

Popüler İçerikler

Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"
YORUMLAR
24.07.2017

Olmaz tabi bakın Einstein a kendisi imam hatip mezunu hafızdır.

Pasif Kullanıcı
24.07.2017

ince :)

23.07.2017

Tanımayan arkadaşlar için kendisini kısaca tanıtayım. Erbakan'ın ve sonrasında RTE'nin 20 yıllık şoförlüğünü yapmış bir yancıdır. YÖK'un tanımadığı çakma bir üni olan newport üniversitesin Davranış Bilimlerinden sözde mezundur. TBMM Genel Kurulu'nda, açtığı sahte "Yeliz" isimli Twitter hesabıyla canlı yayında Feto hakkında "Değerli Hocaefendi, irfanınız etkileyici" şeklinde övgüler yaparken yakalanmış ama ne hikmetse hiçbir şey yapılmamıştır. Ayrıca Lozan Antlaşmasıyla ilgili bir konuşmasında "Lozan'da en büyük ihanet Halifeliğin kaldırılmasıdır..!" şeklinde bir açıklama ile 1923 yılında imzalanan antlaşmayı 1924 yılında kaldırılan halifeliğe bağlamaya çalışmış bir tarih fukarasıdır.

25.07.2017

Bu kadar uzun tanıtarak çok gereksiz değer katmışsın be başkan. ;)

23.07.2017

bu devirde cocuklara matematik degilde cihat ogretirsen, suriye irak libya ornegindeki gibi matematige hakim uluslar seni tepeden bombalarken, sen ancak cihat diye kendi halkinin kafasini kesersin, birbirini yersin.

TÜM YORUMLARI OKU (188)