AKP, MHP ve BBP Ayşenur Arslan Hakkında Ayrı Ayrı Suç Duyurusunda Bulundu

AK Parti, MHP ve BBP, gazeteci Ayşenur Arslan'ın Türk Mukavemet Teşkilatı (TMT) ile ilgili ifadelerine yönelik Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına ayrı ayrı suç duyurusunda bulundu.

AK Parti adına avukat Muhammer Cemaloğlu, MHP adına avukat Kürşat Türker Ercan ve BBP adına avukat Zekai Yiğit imzasını taşıyan suç duyurusu dilekçeleri, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verildi.

AK Parti'nin dilekçesinde, Arslan'ın konuşmasında bahsettiği TMT'nin, yüzlerce insanı katleden bir örgüt olan EOKA'ya karşı Kıbrıs Türk halkının mücadelesi için Türkiye'nin desteği ile kurulduğu, haklı ve meşru direnişin sembolü olduğu belirtildi.

Özgürlük ve varoluş mücadelesi veren bu teşkilatın, gerek Kıbrıs Türk halkı için gerekse Türk milleti için değerli olduğu vurgulanan dilekçede, 'TMT milli mücadele ruhudur. Bu durum tüm Türk milleti açısından açıkça ortada iken, şüphelinin sarf ettiği bu asgari düzeyde bilgiden dahi yoksun, vicdana ve ahlaka aykırı ifadeler ile kendi milletinin değerlerinden kopmuş, EOKA gibi zalim ve insanlık suçları işleyen bir yapının zihniyet ve söylemleri paralel bir noktada buluşmuştur.' ifadelerine yer verildi.

"Hassasiyetini fazlasıyla hissettiğim herkesten özür diliyorum"

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Ne olmuştu?

RTÜK, Ayşenur Arslan'ın TMT Açıklamasına İnceleme Başlattı

Popüler İçerikler

Tesadüfen Bir Evde Bulundu: 2. Abdülhamid'e Ait Olduğu Düşünülen Robdöşambrın Restorasyonu Tamamlandı
Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede
Roma'da Evlenen Pınar Deniz ve Kaan Yıldırım'ın Sade Nikahından İlk Görüntüler Geldi: Gelinlik Sınıfta Kaldı!
YORUMLAR
11.02.2022

malzeme vermeyin şunlara kardeşim ya. sonra mağdurum da mağdurum diyecekler gene

11.02.2022

Ortak aldıkları tek doğru karar olabilir..

11.02.2022

Gayet doğru karar, keşke chp ve iyi parti de bulunsaydı. Hep yaptıkları hareketi bir nebze püskürtmüş olur hem de malzeme vermemiş olurlardı. Böyle malzemeleri veriyorlar veriyorlar sonra işin ucu 10 yaşında çocuğa hain dedirtmeye kadar gidiyor.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ