AKP'li Ravza Kavakçı Kimdir? Ravza Kavakçı Nereli Kaç Yaşında?

AKP Milletvekili Ravza Kavakçı'ya siyaset doktorası yapması için burs verildiği ve İBB'de işe girdiği gün ABD'ye gönderildiği ortaya çıktı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından detayların araştırılması için müfettiş görevlendirildi. Bu gelişme sonrası hayatıyla ilgili bilgiler merak konusu oldu. Peki, Ravza Kavakçı kimdir, nereli ve kaç yaşında? İşte detaylar...

Ravza Kavakçı Kimdir?

Dr. Ravza Kavakcı Kan, 30 Mart 1972’de İstanbul’da doğdu.

Bilgisayar Mühendisi, Uluslararası İlişkiler Öğretim Üyesi; Dallas Texas Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliğini bitirdi. Boğaziçi Üniversitesi İİBF Avrupa Çalışmaları yüksek lisansını tamamladı. Washington, DC’de Howard Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi bölümünde Türkiye’nin AB’ye Giriş Sürecinde “Rol Modellik” Kavramı Üzerinden Güç İlişkilerine Bakışı konusunda doktorasını yaptı.

BELBİM A.Ş.'de, İBB Avrupa Birliği Müdürlüğü'nde ve İstanbul Ulaşım AŞ'de çalıştı. 2008’de İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Avrupa Birliği’nden fon alan ilk projesinin yürütücüsü oldu. Howard Üniversitesi'nde verdiği derslerin akabinde, İstanbul Ulaşım A.Ş.’de Siyaset Bilimi Uzmanı olarak çalıştı. Ayrıca Gaziantep, Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde lisans ve yüksek lisans dersleri verdi.

Postkolonyal Çalışmalar Araştırma ve Uygulama Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi ve Kadın ve Demokrasi Derneği Akademik Komisyon üyesi olmanın yanı sıra birçok farklı sivil toplum örgütünde çalışmalar yapmış olan Dr. Ravza Kavakcı Kan, 1998-2001 yılları arasında Fazilet Partisi İstanbul Hanımlar Komisyonu'nda Dış İlişkiler Başkanlığı görevinde bulundu. 1999 Yerel ve Genel seçimlerinde İstanbul 1. Bölge Milletvekili Merve Kavakcı’nın seçim programını yürütmenin yanı sıra, Bahçelievler Belediye Meclis Üyesi adayı idi.

25. Dönem, 26. Dönem ve 27. Dönem Milletvekili genel seçimlerinde İstanbul Milletvekili olarak seçildi. 2015-2018 yılları arasında 3 dönem AK Parti MKYK'da ve bir dönem İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak MYK'da yer aldı. 25 ve 26. dönemde AB Uyum Komisyonu ve Dışişleri Komisyonu Üyelikleri ile BM Çölleşme ile Mücadele Sözleşmesi Parlamenterler Forumu Çalışma Grubu Başkanlığı görevlerini yürüttü.

Dr. Ravza Kavakcı Kan, 27. Dönem'de TBMM Parlamentolararası Birlik (PAB) Komisyonu Başkanı ve Dijital Mecralar Komisyonu üyesidir.

Çok iyi derecede İngilizce ve orta derecede Arapça bilen Dr. Ravza Kavakcı Kan, evli ve 1 çocuk annesidir.

Popüler İçerikler

Oğlu ile Karısı Birlikte Kaçan Umut Bey'in Müge Anlı'daki Çağrıları Sonunda Yanıt Buldu!
Araştırmaya Göre, Erkeklerin Evlendikten Sonra IQ Seviyeleri Büyük Oranda Düşüyor
50 Yılda İlk Kez Görüntülendi! ÖSYM'nin Çöp Bile Çıkmayan Dünyadan İzole Sınav Merkezi'nde Neler Oluyor?