AKP'li Mahir Ünal: 'Bu Zamları Devlet Yapmıyor'

AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, “Bu zamları devlet yapmıyor. Uluslararası piyasalardan gelen zamlar bir süredir yansıtılmaya başlandı” dedi.

TV100 canlı yayınında Pazar Siyaseti programına konu olan Ünal, gündemdeki fahiş faturalarla ilgili soruya da yanıt verdi. 

Pandeminin başından itibaren doğalgaza ve elektriğe sübvanse getirdiklerini doğalgazın yüzde 75’ini, elektriğin de yüzde 50’sini yaklaşık 2 yıl boyunca devletin sübvanse ettiğini söyleyen Ünal, Almanya elektrik ve doğalgazda sübvanseye gitmedi ama biz yaklaşık 165 milyarlık sübvanse oluşturduk. Bu zamları devlet yapmıyor. Uluslararası piyasalardan gelen zamlar bir süredir yansıtılmaya başlandı. Bunun karşılığında ne yaptık. Asgari ücrette yüzde 50'ye varan bir artış yaptık. Yaşadığımız sorunlar pandemiden ve küresel anlamdaki ekonomik daralmadan kaynaklı bir durum. Bugün hiper enflasyon ABD'nin yaşadığı bir sorun değil mi?” diye sordu.

📹

İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

İnternet Alışverişinde 30 Euro Depremi! 200 Liralık Ürünü 2 bin TL’ye Çıkarttılar
2010 Yılındaki Nokia Siparişi 16 Yıl Sonra Eline Ulaştı
Hademe Üniversite Sistemine Girerek Kendine Diploma Üretti Daha Sonra Koordinatör Oldu
YORUMLAR
13.02.2022

O zaman doları neden 7'den 13e çıkardınız

13.02.2022

Zaten bu ülkeyide zombiler yönetiyor .... 😠🤪😡

13.02.2022

Enişteye sor bakalım.... .... 😠🤪😡

TÜM YORUMLARI OKU (15)