AKP'li Kurtulmuş: 'Eskiden Türk Lirası Çok Değerliydi, Çok Şükür Bundan Uzaklaştık'

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, 'Eski dönemde maalesef Türk parası çok değerliydi. Çok şükür 2013’ten sonraki dönemlerde yavaş yavaş Türkiye bundan uzaklaştı' dedi. 

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, TGRT Haber Ankara Temsilcisi Ercan Gürses’in sorularını yanıtladı. Kurtulmuş, “Eski dönemde maalesef Türk parası çok değerliydi. 1 dolar 1.20 seviyelerindeydi” ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş’un konuya ilişkin sözleri şu şekilde:

“Bizim kendi para birimimize itibar etmemiz lazım. Bunun üzerinden alışverişlerimizi yapmamız, bunun üzerinden uluslararası ticarette Türk lirasının değerini bir şekilde değerli para haline getirmemizin doğru olduğu kanaatindeyim. Bu anlamda paramızın belirli bir seviyede olmasının şöyle bir artısı var; ihracatı artırmış oluyoruz. Buradaki dengeyi korumamız lazım.

Eski dönemde maalesef Türk parası çok değerliydi. 1 dolar 1.20 seviyelerindeydi. Bu ortaya ne çıkarıyordu? Olağanüstü yüksek miktarda ithalat. Yani ne varsa kalem dahil her şeyi daha ucuza dışardan ithal eder durumdaydık. Çok şükür 2013’ten sonraki dönemlerde yavaş yavaş Türkiye bundan uzaklaştı. İmalata, üretime, ihracata, yatırıma ve istihdama dayalı bir ekonomi yönelişine Türkiye kendisini sevk etmiş oldu. Bunun önemli ve değerli olduğunu düşünüyorum. Burada da o dengeyi Türk ekonomisi sağlayacaktır. Dövizin çok değerli olması ya da çok değerinin düşük olması arasında bir denge oluşacaktır.”

Kurtulmuş'un o açıklaması 🎥

AKP'li Kurtulmuş'un yorumu sosyal medyada çekti 👇

Popüler İçerikler

Evde de Yapsak Ucuz Değil: Fatih Altaylı Evde Yaptığı Patlıcan Musakkanın Maliyetini Hesapladı
İsrail’de Türk Turist Öldürüldü İddiası: Polise Bıçakla Saldırmış!
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
YORUMLAR
16.06.2022

Seçmenleri gibi aptal bunlarda

16.06.2022

yalan kalmadi arada sasirip dogruyu diyorlar

16.06.2022

Herifler kendileri de dahil olmak üzere oy verenlerin vatan haini olduğunu cümle aleme ilan ediyor.

16.06.2022

Yav kardeşim, eskiden bunlar alengirli laflarla kendi seçmenini uyutuyordu. Vatan, millet, din pazarlayıp kendilerine zenginlikler katıyordu. Yahu artık yalan yok adam itiraf ediyor. Diyor işte biz siktik bu memleketin geleceğini. Daha neyini savunabilirler. Sadece bu adam da değil kaç kişi artık biz böyle böyle yaptık diye herşeyi itiraf ediyor. Artık yalan dolan yok baya söylüyorlar. Bu saatten sonra cahili mahili kalmadı, maymun beyinlileri göreceğiz.

16.06.2022

bunlarınki artık taksim meydanına çıkıp "yok mu beni s*ken" diye bağırmak. kondomları hazırlayın gençler, seçime bişey kalmadı

TÜM YORUMLARI OKU (36)