AKP'li Kurt'tan 'Kürdistan' Gözaltısına Tepki: Erdoğan'ın Videosunu Paylaştı

Siirt'te Cemal Taşkesen isimli vatandaşın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e 'Burası Kürdistan'dır' dediği için gözaltına alınmasına AKP'Lİ Abdurrahman Kurt'tan tepki geldi  Kurt, Erdoğan'ın daha önce Kürdistan ve Lazistan ifadelerini kullandığı videoyu paylaştı. 

Kurtalan İlçesi’nde oturan ve ilçeyi ziyaret eden İYİ Parti lideri Akşener ile girdiği “Kürdistan” diyalogu nedeniyle sabaha karşı evine düzenlenen baskınla “terör örgütü propagandası yaptığı” iddiasıyla gözaltına alınan Cemil Taşkesen, dün (29 Ekim) akşam saatlerinde çıkarıldığı adliyede verdiği ifadenin ardından serbest bırakıldı. 

Açılan soruşturma ve gözaltına tepkiler devam ederken, AKP’den ilk ve tek tepki eski milletvekili ve MKYK Üyesi Abdurrahman Kurt’tan geldi. İlk tepkisini sosyal medya hesabından paylaşan Kurt, mesajında önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daha önce Meclis’teki bir konuşması sırasında, içerisinde “Kürdistan eyaleti” ile “Lazistan eyaleti” sözlerinin geçtiği videoyu paylaşarak, Siirt’te bir vatandaşımızın oldukça medeni bir üslup ile düşüncesini ifade etmesine gösterilen aşırı tavır neyin alameti? Kim bu tavrı ne adına seriliyor? Tarihi gerçekleri yok etmeye çalışmak nedir?” diye sordu.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

"İnsanları konuşturmazsanız terörü teşvik edersiniz"

Medyascope‘a konuşan Kurt, söz konusu diyalogda bir suç unsuru olmadığını, insanların şiddete çağrı yapmadıkça, şiddeti övmedikçe ve içerisinde şiddet olmadıkça her şeyi konuşması ve düşüncelerini dile getirmesi gerektiğini söyledi. 

Söz konusu olayda vatandaşın medeni bir şekilde düşüncesini dile getirdiğini söyleyen Kurt, “Hemen ardından gece yarısı operasyon ile gözaltına alınması doğru bulmuyorum. Bununla ne yapılmak isteniyor, bunu sormak istiyorum. Herkes konuşmalıdır, düşüncesini rahatlıkla şiddet olmadığı ve şiddeti övmediği sürece dile getirmelidir. İnsanları konuşturmazsanız terörü teşvik edersiniz, insanları konuşturursanız, terörle mücadele etmiş olursunuz” diye konuştu.

Ne olmuştu?

Akşener'e 'Bulunduğunuz Yer Kürdistan' Diyen Esnaf Gözaltına Alındı
Akşener'in Siirt Ziyaretinde 'Burası Kürdistan' Dediği İçin Gözaltına Alınan Kişi Serbest

Popüler İçerikler

Narin Cinayetinde Yeni Gelişme! Katilin Kim Olduğunu Açıklayan İtirafçı: "Katil, Amca Salim" Dedi
Zengin ve Fakir Erkek Karşılaştırması Yapan Yeliz Yeşilmen'in Bakış Açısı Kullanıcılar Tarafından Desteklendi!
Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti
YORUMLAR
30.10.2021

İyice fırıldak oldular.Bir yandan Kürt oylarını kaybederlerse seçimi kaybedeceklerini biliyorlar diğer taraftan Bahçeli'nin desteği olmadan ayakta duramayacak haldeler.Yazık aslında,koltuğu korumak için şekilden şekile giriyorlar acınası durumdalar...

30.10.2021

Musakka tarifi verse konu yine Gezi'ye gelecek.

30.10.2021

Kimin ne dediğinin bir önemi yok. Türkiyede öyle bir bölge, il, ilçe, köy vesaire yok, Şahısların söyledikleri ülkeyi, milleti bağlamaz. Şirin gözükecez diye şehitlerin kemiklerini sızlatmayın. Gerekeni şehirde savcım kırsalda askerim zaten yapıyor.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ